Jak jsem psal, také jsem se situaci přizpůsobil, možná až přehnaně, přeorientoval jsem se na ČR a koupil permanentku do zoo, která mi byla většinu času pro kočku, neboť zoo byly v některých obdobích zavřené. Objednal jsem si Safari ve Dvoře Králové, to mi zrušili den před odjezdem.
Trávit čas jen v ČR mi psychicky vadí, přicházím tím o tu největší vymoženost, kterou mi plyšák přinesl, svobodu cestování, byť mi ještě zatím nechal tu druhou, že si mohu koupit foťák od Nikonu a nemusím spoléhat na Meoptu nebo sovětskou provenienci. Vadí mi to i proto, že třeba ubytování v Hluboké nad Vltavou bylo OK, ale třeba úroveň restauraci byla pod psa, jediné, co mělo evropské parametry, byly ceny jídla. Takže jsem se vztekal a pohoda byla pryč (jedinou náplastí bylo, že jsem objevil Budvar ve verzi “kroužek”). Na focení ptáků to byl lepší průměr, zoo byla nadprůměrná a pak ještě rybník Vyšatec.
Já nejraději cestují autem po Evropě, ale to jde také dost do kytek, ten tlak na elektromobilitu mi bude nepříjemně prodlužovat dobu cestování, co jsem ujel za den, to pojedu 2 dny “na pohodu”, tedy pokud nebudou ještě jiné pakárny.
Celkově to přispívá k mé foto frustraci, Nikon mne také štve, jestli to tak půjde dál, zůstanu zavřený doma a budu fotit makro.