Z mini testu na vcerejcim florbalovem zapase, kde jsem si pro sebe porovnal Nikon D850 vs Z6 mi vyslo, ze si vystacim se Z6. S D850 se pocitove fotilo lepe a pri kontrole na displeji vypadala spousta snimku dobre zaostrenych, ale pak pri selekci jich byla spousta zaostrena lehce mimo(nebylo to FF/BF, to jsem mel serizene) i v situacich, kdy to zrovna nebyl nejak narocny pohyb, v tomto mam u Z6 asi o neco vice spravne zaostrenych fotek, kdyz uz to tam trefim, jak potrebuji, prijde mi, ze Z6 to zvladne zaostrit o kousek lepe. Nejake procento spravne zaostrenych fotek urcite pocitat nebudu, nemel to byt zadny exaktni test a fotil jsem pouze se Sigmou 135 1.8, ktera florbal stiha spise na hrane. Nejvetsi problem Z6 je, ze pri nejrychlejsi sekvenci ukazuje posledni snimek a tim zhorsuje moznosti regovat na zmeny pohybu, ale i s tim se da pracovat nebo prepnout na pomalejsi sekvenci. Z toho co jsem zkusil, tak pro me pocitove jsem mel mozna lepsi vysledky z D4s, ale tezko hodnotit takhle s odstupem.
Co se tyka face/eye-detect, tak to bylo v podani Nikonu uplne nepouzitelne, obliceje vetsinou spise nenasel a fotoaparat casteji vyhodnocal jenom nejblizsi objekt, kdyz oblicej nasel, tak to casto vubec nebyl ten nejblizsi, takze za me k toumhle pouziti ne, protoze i kdyz to nakonec neco naostrilo, tak to bylo hodne nevyzpytatelne.
https://www.flickr.com/photos/190445134 ... 7188467186S fotkama tentokrat nejsem uplne spokojeny, dost jsem si hral s porovnavanim.