Flor.cz píše:tomashr: no mě to přijde jako docela zásadní problém věnovat Instagramu tunu času a nasbírat třeba jen pár desítek followerů. Jestli chceš jen pravidelně někam publikovat fotky, tak se určitě najdou lepší služby, kde lze např. mít fotky ve větším rozlišení.
A čo si Kefalín predstavujete pod takým pojmom "tuna času"?
Věnovat Instagramu třeba hodinu denně bych taky váhal, o hodinách v množném čísle bych neuvažoval ani chvíli. Ale to přeci není nutné - pro pravidelnou publikaci věcí, které fotíš normálně (tedy ne focení cíleně pro Instagram) reálně věnuješ pár minut...
Za mne asi takto:
- Nafoceno mám, importováno do LR taky, úpravy provedeny,to nesouvisí s IG.
- Primární IG export je jeden klik. Pokud to fotka umožňuje, tak si na jeden klik udělám virtuální kopii a udělám jinak ořez (čtverec či nastojato 4:5), ale to se nedělá vždy, pak export zase na jeden klik (preset pro Instagram si v LR udělám jednou pro vždy).
- Pak zpravidla jako pečlivka ještě finální JPG doostřím, zase jde i na jeden klik přes PS skript, i při manuálním provedení je to do minuty.
- Takto si vysypu obvykle cca 5 fotek na týden, ty se pak na desktopu drag and drop všechny najednou hodí do PlanThat aplikace v browseru, verze zdarma stačí .
- hashtagy si uložím v planthat předem , přidám pro daný typ fotky všechny najednou na klik pro celou skupinu - zase práce v řádu vteřin
- popis konkrétní fotky holt vymyslet musím, to jo, ale jen zcela výjimečně to je víc než 5 minut na fotku, spíš tak minuta.
- a pak se uloží schedule u každé fotky (zadá se datum a čas), méně než 10s na fotku.
Je na týden klid, reálně to celé trvá tak 30 minut, tedy při rozpočtení na týden asi 4,5 minuty denně
V týdnu mi pak vždy v danou chvíli pípne planthat v mobilu, abych to publikoval, to se musí ručně přes Instagram aplikaci, ale fotka se přidá sama a popis je jen paste z clipboardu - tak 30s na fotku, čas tedy nyní narostl na 5 minut denně... Obvykle pak věnuji pár minut i na pár likes pro to, co mi kde vyskočilo, ale opravdu tak do 10ti, sečteno a podtrženo mi tedy Instagram sežere 15 minut denně. To mi fakt jako tuna času nepřijde

To na diskusních fórech promrhám času daleko více