anketa

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod marty64 8. 11. 2015 00:10

anketa - uděláme schvalně zajímavý průzkum:

1.) kupujete techniku na serverech jako Ebay, případně z druhé ruky, anebo vždy jen nové a se zárukou a jen v čr ?

2.) a používáte placený software nebo ,,jiný" (lightroom z internetu) ?
(a dá se to poznat z fotky, třeba podle nějakého seriového čísla z exifu?)

3.) jaké problémy jste měli s technikou, zmetky, špatně ostřící fotáky, mouchy mezi skly, atd ?

odpovídejte pravdivě :pozor
marty64
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 8. 11. 2015 00:58

1: kdekolvek
2: plateny (LR, Elements, Windows) alebo free
3:
- prvy 70-200/2.8L (SR) mal tak zly obraz, ze som ho rovno vratil a kupil iny na webe (DE) - bezproblemovy
- po 1,5r zasekavajuce sa tlacidlo set/ok na Canon 1D4
- SD karta Lexar Professional svojvolne odisla do vecnych lovist, nastastie s malym mnozstvom fotiek - nedala sa ani obnovit
- na 24-70 II bolo nutne po roku vymenit gumu na zoomovacom prstenci (tak ako na dalsich 7 kusoch z okolia)

Nejake problemy so zaostrovanim som mimo ocakavanej nizsej presnosti skiel Sigma nemal - no tam to neberiem ako vadu, proste s tym to clovek kupuje ak chce spickovy obraz za zlomok ceny originalu, alebo proste len usetrit...

Technika (Canon) mi inak vydrzala vyrazne viac, ako mala podla papierov... ci uz to boli uplne amaterske alebo profi fotaky. Tie drobne chybycky spomenute vyssie boli opravene v ramci zaruky.
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 8. 11. 2015 07:53

1. Všade
2. Nekradnem soft, takže platený alebo free
3. Okrem drobností nič, len raz mi Olympus vymenil v rámci záruky E600 na počkanie. Jo a v drevných časoch digifota mi canon menil čip v ixuse aj po záruke. Známa globálna závada sony čipov v kompaktoch.
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod snopa 8. 11. 2015 08:21

1) pouze na prodejně s patřičným vyzkoušením ( když vím, jak se zachází s balíky, bych si nikdy optiku posílat nenechal) a z druhé ruky, ale jen 2x

2) placené LR6 a ZPS17 multilicence, a dále free

3) vystřídal jsem cca 20 objektivů, nikdy nebyl problém- to samé s fotoaparáty
snopa
Návštěvník

Odeslat příspěvekod T-Lama 8. 11. 2015 08:46

1) kupuju nové i použité, ať už je to eBay, aukro, či nějakej kamennej bazar tady v ČR

2) LR6 mám krátce ...z netu, stejně tak Capture One (nepoužívám)

3) Problém s technikou ve smyslu fungování jsem neměl, u jedné Oly E-1 z druhé ruky byla částečně odlepená guma rukojeti - vteřinové lepidlo to jistí :)
T-Lama
Návštěvník

Odeslat příspěvekod marty64 8. 11. 2015 10:38

jinak já:
1.) mám použité koupené vše, možná kromě kit lens 18-55 ale i to bylo koupené z tramtárie přes Ebay, nikdy jsem neměl žádný problém s fototechnikou z tramtárie, USA, UK, HK, no problemo,¨
podle mě to je stejné jako s pc a jinýma věcma - spíš vás okrade čech kterého znáte než neznámý člověk z usa, proto na aukru radši ne

2.) placeného jsem neměl nic, proč když se dá lightroom sehnat bez potíží, třeba ale o 1 gen starší verze, ,,aby se neřeklo" , LR by stejně nešel nahradit žádným open-source, anebo problematicky

3.) akorát zaneřáděná dslr od prachu v hledáčku/hranolu/matnici, což se nedalo vyčistit
a pak akorát důvěra v recenze na webech typu Ken Rockwell názory . . jen to tak číst jen pro orientaci
marty64
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jizapo 8. 11. 2015 16:00

1) Kupuji nové v ČR, nebo použité, ale jen z ruky do ruky a po odzkoušení.

2) Vzhledem k tomu, že PC je současně soukromé i firemní, tak mám koupený dokonce i TotalComader.

3) Problémy s technikou bývaly dříve častější. S DSLR zatím naštěstí žádné, jen Sigma mě už nesmí pře práh. Z počátku vynikající, leč postupem doby se jaksi vyběhala a začala si ostřit neostřit. Vypadalo to, že při ostření směrem k nekonečnu se optika decentruje na jednu stranu a naopak. Ovšem daleko větší problémy dělají opotřebované oči, kvedlavé ruce a zapomínající hlava, ale tady nevím, kde reklamovat. :-)
jizapo
Návštěvník