Ta fotka v interieru splnuje zadani typu, ze musi byt videt, jestli je to focene na vesmirne lodi ISS nebo v interieru domku dedy Komarka, ta fotka z parku je totalni pripad, kdy sice kdyz se clovek soustredi, tak zjisti ze je to asi v parku, ale hlavne je ten bokeh a vubec styl v podstate typicky potret, kdy tam vlastne to okoli byt nemusi, protoze nenese zadnou informaci.
Nechytl jsem zacatek sporu, ale fotografie sirsiho portretu, respektive cele postavy na 24mm a 35mm a F1,4, zejmena na tech 24mm je prave tou perspektivou nenapodobitelne... a to neresim, ze s 135mm ohniskem se treba casto neda hodne veci fotit z duvodu nemoznosti odstoupit treba 15m. Co se tyce nejake penetrace na "trhu fotek", tak pominuli lidi co zapnou kompakt a cokoli vyfoti na default ohnisko 28mm, tak treba 24mm na close up portret neni nic obvykleho (to neznamena ze to nemuze ale vyhrat WPP) a vubec se lidi takto moc nefoti, ale koukani se na Amazon je mimo, tyto skla se kupuji malo a z toho nic nevyplyva. No a pokud to nekdo umi, jako ta fotka co linkoval Petr Lunak, tak to lahodi oku, protoze to neni okoukany a jsme zpet u te nenapodobitelnosti.
Ten spor je spis proto, ze drtiva vetsina lidi co foti to resi pouze v urovni, ze kdyz vyfotis na 24mm nekoho z 30cm, tak ma nos jak hrusku a tim to konci a Petr Lunak vari polivku na tom, ze to ma namysleny, ma pravdu a zbytecne chyta mysky do pasticek. Viz jak me dusil, ze 100mm neni portretni ohnisko, protoze portret se da fotit cimkoli.