Callgaro tak to víš - nejsem žádný fotograf ani pokročilý amatér. Prostě normální blikač. Ovšem když už něco vyjde a zjistíš, že fotka má nedokonalost díky fotoaparátu, přichází rozladěnost.
Ač jsem neuvedl ... povědomí o nutnosti primárních kvalit na straně obsluhy fixováno mám - vím a je mi jasno. Jak jsou ruce levé, nepomůže technika za milion
No a právě já mám sice obě ruce levé, ale z druhé strany foťák víc šumí i na nižší ISO. Dokonce si vzpomínám, že byla sepisována nějaká „petice“ za nový firmware. Samozřejmě pro „domácí žvýkání“ použitelný je ... ale
Teď si občasně hraji se Zonerem. Fascinuje mě, kam se ten program časem dostal. Profík zřejmě použije něco jiného. Pro amatéra (myslím, že i pro pokročilého amatéra) však nabídne dost služeb v jednoduché podobě. Jednoduchost a možnost věci snadněji upravit se hodí.
BTW: odbočení nevadí - rád se dozvím něco nového. Všechno registrovat nestíhám (AV technika, PC, fotoaparáty ...)
AndrewJ - je tam závit pro filtr a nasazen byl i kroužek kvůli stínění od bočního slunce. Ta varianta s nasazením opačně a odzkoušení na makro vypadá přitažlivě.
Snad se jedná o to, co jsi myslel - klidně udělám fotku a přiložím.
Psí kusy dovedu - viz avatar