Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Dolgor 28. 4. 2018 14:09

Instax foťáky lidi používají na různý jednorázový akce typu svatba, kulatiny apod. Dodají se rekvizity, lidi se sami nafotí a vlepí do knihy s komentářem a kresbičkou a je to.
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Grimjaur 28. 4. 2018 14:27

Tak ona je něco jiného třeba tiskárnička na ty pohlednicové fotky, po těch se na akcích docela zaprásí. Ale třeba polaroid mě i ve své době přišel jako nekvalitní šmejd. Když jsme po plyšovém předání moci komunistů komunistům začali šermovat v tehdy ještě normálním Německu, tak nás bez dovolení na Kalttenbergu po vystoupení nějaký šnycl vyfotil polaroidem a hned chtěl poměrně tučný bakšiš. Kvalita s duchu hrůza třepe kurníkem na maličkém papírku. Jsem měl sebou svou osvědčenou Prakticu se sonnárkem a tessárkem, to jsem mu strčil pod bradu, že když chci fotky, tak si je udělám sám a trochu jinak. Ale pokud se někomu líbí fotky hnusné jak cikánské hračky, tak je to jeho věc.
Mimochodem stejné zvěrstva se jen o kvalitativní úroveň nahoru dějí třeba v Thajsku. Projedeš se na chobotnatci, cestou tě někdo vyfotí a když tlustokožce parkují, tak ti cpou nevkusný turistický šmejd s tvou podobiznou. Halt měl jsi říct, že nechceš fotku, pozdě a naval prachy bílé podsvinče.
Technika : Furt se to mění
http://fotomobil.blog.mobilmania.cz/
Grimjaur
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 28. 4. 2018 15:27

V zásade mám rovnaký názor ako grimjaur, aj keď dolgorov názor je zaujímavý, teda ak by človek robil podobné akcie. Ale to skôr ta tiskárnička...
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod landov 29. 4. 2018 05:00

Niečo pre Grimjaura - včera boli v Košiciach nejake rytierske slavnosti, tak som sa tam trosku poobsmietal so Sigmou 50-100/1,8. Fascinuje ma, ako kreslí toto sklo na plnu dieru.
Obrázek
Obrázek
landov
Expert

Odeslat příspěvekod Davidof 29. 4. 2018 07:59

To je radost s tím fotit, že ?
https://www.zonerama.com/Davidoff/190455
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod landov 29. 4. 2018 08:22

No to naozaj je. A zaroven aj ten AF sa celkom dobre chyta, odpadu je malo. Ked to porovnam so Sigmou 18-35, ktora kreslila takisto super, ale AF bola velka loteria. Po roku som sa jej zbavil. Neviem, ci to bol iba moj kus,alebo tym ze si nesadla s D7100/7200. Kazdopadne moja 50-100/1,8 + D500 je vydarene kombo.
landov
Expert

Odeslat příspěvekod Fidko 29. 4. 2018 08:28

Ja som nad tou Sigmou dokonca chvilu uvazoval, ze by som ju kupil na Olympus. Ale to ostrenie ... :/
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bob222 29. 4. 2018 09:16

Na tieto akcie chodím rád, ale zásadne bez známeho historika, ktorý mi to vždy znechutil vyrátavaním, ktorá časť odevu je nepresná, ktorá pracka a ktorá partizána je z inej doby atď. atď. :D
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Davidof 29. 4. 2018 13:21

Nevyžádaná rada nebývá vítaná, to je staré moudro :-)

O tom už se přesvědčilo lidí ... ;-)
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod ForeignerOnEarth 29. 4. 2018 13:52

Já používám Sigmu 18-35/1.8 na Nikonu D7200 po seřízení Sigma Dockem a nepoužívám ji jako reportážní sklo, ale jako kresebně vynikající objektiv pro všechny situace, kdy je čas cvaknout více pokusů, no a ona úplně v nejhorší situaci je aspoň polovina snímků je zaostřená přesně, takže pokud člověk fotí tak, že je možné bez problémů smazat až 50% snímků, tak není problém ani na F1.8 plnou díru. Takže běžně Sigmu beru i na akce do interiéru pokud se tam neodehrává program s neopakovatelnými okamžiky. Jednou jsem si s ní troufl i na maturák svého synovce a tenkrát byl odpad srovnatelný se spolehlivými objektivy.
ForeignerOnEarth
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 29. 4. 2018 20:02

No tak jsem dneska vytáhnul rodinu na Sněžku (lanovkou) a následně sešel po "nekočárkové" cestě pře Růžohorky do pece. S kočárem to byl slušný masakr, takže sem utahaný i po výletu s dětma :-D A nebo stárnu... Každopádně tady vedou mobily, občas nějaký Canon, 2x sem zahlídnul PEN. A poláci fotí Ultrazoomy :-D

Jinak s focenim z toho nic nebude. Dítě se nám/bylo dostaveno před dovolenou, takže jsme rádi když v noci spí a pokud bych chtěl vstávat na východ slunce, tak to mladší probudím, to následně probudí to starší a mě zabije žena :-D Takže fotim jen po cestě, štěstí, že se A7+28/2 vejde i do horní kapsy báglu. No ale vaří dobře, na baru 5 druhů rumu, kafe se taky dá, výhled na sněžku a wifi i před chalupou. Tak aspoň degustuju :-D
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod Radek71 30. 4. 2018 06:30

Polaroid jsem koupil asi 2015. Otresna kvalita. A to proto, ze to krachlo a koupili to “hipsteri” a uci se to delat, 50. lete knowhow se resetlo.
Jinak je to jako kdyz rezes drevo rucni pilou. Kazdej si chce riznout a je zabava, ale jinak je to ufonskej oldschool, a to beru bezny foceni, ne ze to fakt maj v ruce poziraci avokadovejch toustu ve flanelce. Tam je to na vpich jehlice do leve ledviny ihned.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 30. 4. 2018 07:14

lukas_highenergy.cz píše:No tak jsem dneska vytáhnul rodinu na Sněžku (lanovkou) a následně sešel po "nekočárkové" cestě pře Růžohorky do pece. S kočárem to byl slušný masakr, takže sem utahaný i po výletu s dětma :-D A nebo stárnu... Každopádně tady vedou mobily, občas nějaký Canon, 2x sem zahlídnul PEN. A poláci fotí Ultrazoomy :-D

Jinak s focenim z toho nic nebude. Dítě se nám/bylo dostaveno před dovolenou, takže jsme rádi když v noci spí a pokud bych chtěl vstávat na východ slunce, tak to mladší probudím, to následně probudí to starší a mě zabije žena :-D Takže fotim jen po cestě, štěstí, že se A7+28/2 vejde i do horní kapsy báglu. No ale vaří dobře, na baru 5 druhů rumu, kafe se taky dá, výhled na sněžku a wifi i před chalupou. Tak aspoň degustuju :-D

U mňa zas na akciách nejako ultrazoomy vymizli, ako sledujem, tak sa celkom namnožili najlacnejšie nikony so seťákmi, asi snaha o amortizáciu rodinného meganákupu ambiciózneho tatínka. Som zvedavý na zostavu dnes na stavanie májky a 5 mája na rytierskom turnaji. Tam to je celkom dosť signalizujúce, teda v rámci BA a blízkeho AT. Už minule tam bolo slušné sony zastúpenie, olouša som mal vtedy len ja. Teraz to pojmem silne spiatočnícky a beriem len 5D mk3 + 28 + 70-200.

Včera večer som si vybehol za barák cvaknúť pole s babišovým zlatom (repka), sranda bola, že v podvečer som tam narazil na profi fotografku čo tam cvakala v repke nejakú modelku. Mala aj asistenta s odrazkami, hliníkový kufor s náradím a tvárila sa fest dôležito. Pripadlo mi to fotenie v repke celkom klišé, ale ak to zákazník chce... Výhodou asi bolo že sa dá vliezť autom až do stredu poľa a nemuseli kráčať oráčinou. :D
Ja som len chcel testnúť nový 28/1,8. Zatiaľ budem asi spokojný, je to malé, ľahké, kreslí to obstojne.

-- 30. 4. 2018 08:22 --

Radek71 píše:Polaroid jsem koupil asi 2015. Otresna kvalita. A to proto, ze to krachlo a koupili to “hipsteri” a uci se to delat, 50. lete knowhow se resetlo.
Jinak je to jako kdyz rezes drevo rucni pilou. Kazdej si chce riznout a je zabava, ale jinak je to ufonskej oldschool, a to beru bezny foceni, ne ze to fakt maj v ruce poziraci avokadovejch toustu ve flanelce. Tam je to na vpich jehlice do leve ledviny ihned.

Už by som mal ten avokádový toust fakt koštnúť, čo je to za čudo judo! :D
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Davidof 30. 4. 2018 07:39

S tou řepkou se to nějak rozmohlo, když jsem jel na švih v pátek, tak u řeky byla dívčina v poli a u ní borec s foťákem ... Ovšem bez desek a blesků :-)
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 30. 4. 2018 07:56

...coz mi pripomnelo:
Přílohy
profi foceni.jpg
Petr Luňák
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka