Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Fidko 4. 3. 2018 09:16

Ta selfie tyc je paradna. Ja som nad Mavicom premyslal, v podstate len ako nad hrackou, ale vadi mi, ze pre drony plati coraz viac obmedzeni a clovek s tym proste nemoze lietat kde chce. Na obrovske selfie tyce sa ale podobne obmedzenia myslim nevztahuju :D
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Grimjaur 4. 3. 2018 09:18

kozakm píše:Stejne si ho nekoupis a i kdyby ano, tak nebude to spravne svetlo nebo dost casu nebo jedna z milionu jinych vymluv, takze skonci vedle GoPro a chytrych bryli. Je to marny...

Ale jinak dobre rano, jsem prekvapeny, jak to tu v nedeli rano zije. Ja jedu za hodinu fotit, co vy?

https://youtu.be/q8ksK0ojUBg Jedno sestřelení levitujícího pobudy

Včera jsem si zalítal, dneska jdu zpátky do středověku, odpoledně možná do kopců jen tak bez fotáku.
Grim Henry.jpg
Naposledy upravil Grimjaur dne 4. 3. 2018 09:52, celkově upraveno 1
Technika : Furt se to mění
http://fotomobil.blog.mobilmania.cz/
Grimjaur
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 4. 3. 2018 09:22

Já jsem na té akci jako platící divák, neorganizuji to a ani nevím, jestli nebudou mít problém, když ten fotoaparát vytáhnu z brašny. Třeba v divadlech s tím dost často problém mají, docela rad bych věděl, jak to dělá třeba Pavel Meli a další, já se strašně nerad hádám s nějakým pořadatelem nebo někým z bezpečnostní služby.

Ta mega selfie tyč je podle mne poukázka na problém, připadá mi to nepraktické a nepohotové. Ten dron by se mi líbil na fotky útesu směrem od moře, třeba Etretat nebo Moherske útesy by vypadaly dost dobře, nebo nějaký útesy s majákem. Čas od času vylezu někam na nějakou věž a fotim seshora, nicméně je to také pakárna, ne všude je přístup a někde mají pletiva nebo jiné věci bránicí fotografování.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Davidof 4. 3. 2018 09:35

Jo, to pletivo už mají všude, další příklad jak kvůli pár magorům jsou obtěžováni všichni.

https://drive.google.com/open?id=0B8snq ... XhIZ2hsYXc

Foťák se mi podařilo prostrčit za pletivo, ale byl to divný pocit
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod kozakm 4. 3. 2018 09:37

Bude hur. Proto je treba kupovat co nejdriv, aby si clovek jeste stihl zalitat, nez to zakazou komplet
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Grimjaur 4. 3. 2018 09:53

Moje slova Martine
Technika : Furt se to mění
http://fotomobil.blog.mobilmania.cz/
Grimjaur
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 4. 3. 2018 10:21

Vidím to bohužel také pesimisticky, ty zákazy mne štvou a navíc jsou nejednotné, nebaví mne řešit, co v které zemi mohu a co ne.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Radek71 4. 3. 2018 10:33

To prece neni zadna zabava A) Vytahne, B) nevytahne, zabava je ten pribeh a 4 male osli musticky k pobytu nebo strave. Pockejme si!
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Melancholický Trol 4. 3. 2018 11:11

Já kdybych měl přetrhané vazy, tak bych si konečně snad dotřídil a promazal fotky. Místa na disku kvapem ubývá a zatím nemám hotový ani rok 2014.
O tom, že mám asi 90GB digitalizovaných vhs-c od roku 1994 a ještě jsem na to nesáhl, ani nemluvím.
Melancholický Trol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod wikxzen 4. 3. 2018 11:25

pemar: díky za pěkný rozbor.
Já na Applu jsem už od Macintoshe LCII, máme to všichni v rodině jak od iPhonů, iPadů a několik MBP a starší iMac. Ty stavebnice už jsme kdysi zažili (s otcem) v době éry klonovaných Apple počítačů UMAX na přelomu století a nebyla to moc dobrá zkušenost - více strojů a všechny nespolehlivé. Vím, že dnes to může být jiné, ale Apple má zkrátka macOS vyladěný na své stroje a to bych dokonce nadsazoval nad lepším výkonem u "nejabkovské" mašiny. Nakonec, 3D grafiku a náročné operace nedělám. Spíš bych byl rád, aby iMac vydržel deset let. Tak jako starší iMac mid2007, který jsem teprve loni vyřadil z provozu (resp. dal rodičům do kuchyně na dožití a na internety).
wikxzen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pemar 4. 3. 2018 11:57

Za posledních deset let mi jednou shořel zdroj a jednou základní deska, v obou případech pracoval počítač ve velmi prašném prostředí (puberťáci ze zásady neuklízí). Ta vyladěnost je u Applu pravda, ale u x-computers mám stejnou zkušenost, oni nedělají nic jiného, než že staví extrémní stroje na míru, nezřídka mnohem výkonnější, než Apple nabízí. Obě řešení jsou hodně podobná, rozhoduje osobní preference a vztah k Applu. Mne oslovuje ta možnost, kdykoli upgradovat kterýkoliv komponent, to je u Applu docela problém.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod pavelmeli 4. 3. 2018 12:54

pemar píše:Já jsem na té akci jako platící divák, neorganizuji to a ani nevím, jestli nebudou mít problém, když ten fotoaparát vytáhnu z brašny. Třeba v divadlech s tím dost často problém mají, docela rad bych věděl, jak to dělá třeba Pavel Meli a další, já se strašně nerad hádám s nějakým pořadatelem nebo někým z bezpečnostní služby.

Jsem oficiální fotograf Žateckého divadla (do čehož patří i Dočesná a další akce pořádané divadlem), takže před každým představením se s účinkujícími domluvím o tom že je budu fotit. Není to vždy jednoduché, třeba Simona Stašová mě v negližé předloni poslala k šípku, ať si fotky ztahnu ze stránek jejich divadla, takže předevčírem, kdy u nás opět hrála v komedii Shirley Valentine, jsem se ani neobtěžoval do divadla jet. Naopak skvělý je Ondra Havelka, chtěl vyfotit i v šatně a třeba posledně Zaza mě řekl, že můžu fotit kdekoli, hlavně ať moc nepřekážím a o mě "no stumblin". Jinak mám k dispozici ředitelskou lóži a v hledišti kdekoli, vědí že že se snažím nikoho nerušit.
První představení, co jsem fotil byl Čochtan s J. Dvořákem v r. 2006, s APSC Canonem 10D a manuálem Tair 135/2.8 na Iso 800
CRW_0726_dvořák_2006.jpg

Na ostatní akce co mě zajímají (hokej, motosport, koncerty...) se akredituji předem, ale je to čím-dál obtížnější a i když jsem členem SČF, jako amatérovi mi někdy akreditaci neudělí.

P.
pavelmeli
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 4. 3. 2018 13:19

Tak to trochu jiná situace, já žádné akreditace nemám, prostě vytáhnu foťák a fotím, pokud to nikomu nevadí. V divadlech to většinou vadí, proto spíše chodím na veřejné akce, zejména pokud se účastní někdo z rodiny.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod pavelmeli 4. 3. 2018 13:42

Taky to tak často dělám a je většina akcí, kam zaplatím normálně vstup a jem z pohledu diváka. Stejně nejraději fotím reakce lidí na to, kvůli čemu přišli. S akreditací se však dostanu do míst, kam běžný návštěvníci ne a právě je můžu fotit mnohem snadněji i s velkou zrcadlovkou...
třeba :)
IMG_9434_2017.jpg

P.
pavelmeli
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 4. 3. 2018 15:43

Tak zase po tydnu tady, ale od rijna to je pracovne pekelny a k tomu doma druhe a nespici dite.... Ale tak snad uz se to zacina trochu stabilizovat a clovek zase nabehne na nejaky normalni work-life balance. Dneska aspon relax s kamarady ve vyborne restauraci se super hernickou, kde se clovek zbavi deti :-D Ale fotak sem bral nakonec zbytecne. Vsichni utahany z prace a deti a tak z prochazky u reky seslo.... Kazdopadbe jak sem ted od leta vicemene nefotil, krome rodinnych fotek, tak na sobe uplne cejtim, jak se na to foceni tesim uz vymejslim, co podniknout. To asi obcas chce si i od tech konicku odpocinout :-)
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Předchozí stránkaDalší stránka