Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Radek71 3. 3. 2018 23:54

Je to zahada.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 4. 3. 2018 06:47

Ty fotky od MK posilují můj názor, že ten MAVIC nebo to COMBO jsou podobné hračky, jako GoPro a že to degraduje výsledek až moc. Podle mne by měl být ten dron větší a měl by nést nějakou bezzrcadlovku s APS-C nebo FF snímačem, kdybych měl doma A7r nebo A7rII, tak bych o tom vážně uvažoval, nicméně kvůli pár experimentům a fotkám si je kupovat nebudu. Další investice by byla do obrazovky, připevněné nad dálkové ovládání dronu, podle mne to chce 7 palců minimálně a musí být odolná na relativně intenzivní denní světlo. Další důležitý parametr by pro mne byla doba, jak dlouho ten krám vydrží ve vzduchu, těch 20 minut mi připadá málo, podle mne to chce dvojnásobek. Takže bych skončil u cca desetinásobné ceny a výsledek by vypadal cca takto, ale za výstup bych se po technické stránce nemuse stydět:

Obrázek

U toho Mavicu si nedovedu představit, že by s tím někdo kvalitně natočil třeba reklamní video propagující třeba Norsko, i když zrovna to video, které jsem včera na YouTube viděl (Norsko a Basejumping), https://m.youtube.com/watch?v=yUHAflyT5Yo, něčím podobný natočené bylo, vypadalo to kvalitou na ten Mavic, tj. velikost snímače jako u GoPro, ale má to snad 100 miliónů shlédnutí, dnes je možné všechno, děj byl trochu k rozeznání, ale dneska je to řemeslný běs, i titulní stránka v módním časopise může být odfocená mobilním telefonem.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Davidof 4. 3. 2018 07:12

Do doby, než si mkozak našetří na uspokojivý čip, by šlo možné toto náhradní řešení ...

https://www.imaging-resource.com/news/2 ... rones-cant
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod kozakm 4. 3. 2018 07:23

Dobry den, jmenuji se Pemar a na vsechno mam nazor. Ach jo, nekdy je mlceti zlato. Cim dal vic puntikovatis.

Jinak kdysi jsem vazne uvazoval o Pole Pixie, respektive podomacku vyrobene alternative: http://www.polepixie.com/
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Davidof 4. 3. 2018 07:29

Byl by to zajímavý pohled na Tebe s DSLR na dlouhé tyči nad rybníkem ...

Dronem by ses mohl filmovat, ovšem pouze pro soukromé účely ;-)
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod Grimjaur 4. 3. 2018 07:30

Pemar, máš pocit, že DJI Inspire je nějaký kašový stroj v kategorii hraček? Já jen, že s ním už jsem lítal, pár let zpět. Hned co se objevil na trhu. Přesto můžu říct, že mavic air mě baví víc a že pod něj nepověsím paňasa je mi úplně ukradené. Ten výstup z toho je, pokud odhlednu od zábavného faktrou, dost skvělý a tvrdím, že lepší než nějaké GoPro. JO z fukcí Tripod se dají dělat tak skvělé záběry, že už jsem zapomněl kde jsem posledně v garáži uložil kamerový jeřáb. Tož tak.
Naposledy upravil Grimjaur dne 4. 3. 2018 09:14, celkově upraveno 1
Technika : Furt se to mění
http://fotomobil.blog.mobilmania.cz/
Grimjaur
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 4. 3. 2018 07:55

Jak jsem psal, GoPro a chytré brýle se nám někde doma válí, takže snad mám zhruba představu, co to umí. Pokud je z toho někdo nadšený, tak mu jeho nadšeni neberu, nicméně konstatuji, že záběry do určité vzdálenosti vypadají relativně dobře, zejména pokud atraktivnost akce zamaskuje slabší výstup, ale záběry odněkud zdálky a větší výšky jsou někdy jen těžko k rozeznání, což jsem komentoval na těch dvou fotkách od MK, pokud to ještě pojme umělecky, tak to může rovnou prodávat jako abstrakci od Kandinského.

Takže jako hračka na osahání si problematiky se mi to líbí, možná si ho na léto pro legraci také koupím, ale má to svůj limit a pokud člověk podlehne prvnímu okouzlení z módní hračky, tak riskuje vyhození peněz v ceně jednoho objektivu od Sigmy.

Mimochodem, technologii s dálkovým ovládáním na tyči nebo na stativu jsem zkoušel, něco jako pole pixie, ale od jiného amerického výrobce, loni jsem o tom uvažoval, ale na stativu jsem fotoaparát neměl už dlouho a ten dron dává úplně jiné možnosti, ale je to zase o hodně složitější s ovládáním a provozem a je to asi tak 10x dražší, když to má k něčemu vypadat (navíc nemám doma nic vhodného, co bych na ten dron připevnil, musel bych něco koupit).
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod kozakm 4. 3. 2018 08:05

Stejne si ho nekoupis a i kdyby ano, tak nebude to spravne svetlo nebo dost casu nebo jedna z milionu jinych vymluv, takze skonci vedle GoPro a chytrych bryli. Je to marny...

Ale jinak dobre rano, jsem prekvapeny, jak to tu v nedeli rano zije. Ja jedu za hodinu fotit, co vy?
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 4. 3. 2018 08:10

Mne to neživí, takže se mi na to může klidně prášit ve skříni.

Já se chystám na jednu akci odpoledne, foťák beru, ale jestli ho vytáhnu z brašny, to se uvidí.

Mimochodem, Sluková s Hermanovou obsadili v USA solidní páté místo, mají z toho na Facebooku docela pěkné fotky, jedna mne zaujala a inspirovala, zkusím něco podobného, až bude Staropramen Cup.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Davidof 4. 3. 2018 08:21

Já vyrážím na kolo - bez foťáku. Špatný světlo, zima, atd. Pořád něco ...
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod kozakm 4. 3. 2018 08:25

Uděláme anketu?

Pemar dnes na odpolední akci fotoaparát:
a) vytáhne
b) nevytáhne

Já dávám b)

(jinak v Praze svítí slunko)
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Davidof 4. 3. 2018 08:28

Za daných okolností dávám

c) naschvál vytáhne

:-)
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod bob222 4. 3. 2018 08:52

Ja som to dal v piatok na poľadovici na Laššáka, potrhané väzivo, barle. Takže môžem cvakať náprotivný barák. Ale pár ľudí tu s tým urobilo "kariéru". :D
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kozakm 4. 3. 2018 09:08

Ajaj. Budes mit vic casu na teoretizovani v diskusich, to ted taky frci :) Tak se dej brzy dohromady.

Ja sebou vcera na rybniku svihl taky, s dronem v jedne ruce a vysilackou v druhe a asi metr od brehu, ale nikomu a nicemu se nastesti nic nestalo.
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Davidof 4. 3. 2018 09:11

No, kdybys měl ultra selfie tyč, tak to mohlo být zajímavý .... ;-)
Davidof
Expert

Předchozí stránkaDalší stránka