Ty fotky od MK posilují můj názor, že ten MAVIC nebo to COMBO jsou podobné hračky, jako GoPro a že to degraduje výsledek až moc. Podle mne by měl být ten dron větší a měl by nést nějakou bezzrcadlovku s APS-C nebo FF snímačem, kdybych měl doma A7r nebo A7rII, tak bych o tom vážně uvažoval, nicméně kvůli pár experimentům a fotkám si je kupovat nebudu. Další investice by byla do obrazovky, připevněné nad dálkové ovládání dronu, podle mne to chce 7 palců minimálně a musí být odolná na relativně intenzivní denní světlo. Další důležitý parametr by pro mne byla doba, jak dlouho ten krám vydrží ve vzduchu, těch 20 minut mi připadá málo, podle mne to chce dvojnásobek. Takže bych skončil u cca desetinásobné ceny a výsledek by vypadal cca takto, ale za výstup bych se po technické stránce nemuse stydět:

U toho Mavicu si nedovedu představit, že by s tím někdo kvalitně natočil třeba reklamní video propagující třeba Norsko, i když zrovna to video, které jsem včera na YouTube viděl (Norsko a Basejumping),
https://m.youtube.com/watch?v=yUHAflyT5Yo, něčím podobný natočené bylo, vypadalo to kvalitou na ten Mavic, tj. velikost snímače jako u GoPro, ale má to snad 100 miliónů shlédnutí, dnes je možné všechno, děj byl trochu k rozeznání, ale dneska je to řemeslný běs, i titulní stránka v módním časopise může být odfocená mobilním telefonem.