ForeignerOnEarth píše:Ten kdo chápe smysl života ve zkoušce co zvládne svobodná vůle, ji logicky musí dopřát i těm ostatním. No a pokud mám smysl života a žebříček hodnot s někým jiným zcela neslučitelný, tak jediné, co mám s ním do činění, je striktní požadavek, aby mě nechal být. Rozhodně se neužírám jeho zoufalým stavem mysli, protože to je fakt jeho problém, nikoliv můj a z toho, že nad ním nepláču a nezlepšuju mu násilím život, fakt nemám ani trošku černé svědomí. A hlavně to nepotřebuju ke své seberealizaci.
No pekne .. takže ten, kto nezdieľa tvoj rebríček hodnôt a zmysel života, má
"zoufalý stav mysli"?
Keď si stretol niekoho takého .. nezamýšľal si sa ešte nad tým, či to náhodou nie je naopak?
(veď na jeho mieste by si si to - o tej "zúfalej mysli" - myslel o sebe!)Nenapadlo ťa niekedy, že to čo robí
"ten zúfalec", je naozaj aj správnejšie a mohlo by sa hodiť aj tebe?
Lebo ja sa už snažím pochopiť aj tých, čo sú na prvý pohľad so mnou absolútne nekompatibilný.
Alebo tých, čo popierajú moje doterajšie skúsenosti (už len preto, lebo im funguje, čo by im "logicky" fungovať nemalo).
Ja som si to začal všímať, keď sa mi po chorobe znova začal zhoršovať zdravotný stav.
Prestal som sa
"spoliehať na autority" (v tomto prípade na mamu, ktorá mi varila nevhodnú diétu).
No a začal som si všímať "aj tých ostatných". Akurát vtedy našim robili pečeňové testy. A výsledky?
- mama - hoci sa stará urputne snaží zdravo stravovať => má nadváhu a mala aj zlé pečeňové testy
- oco - ktorý sa o zdravie nestará, fajčí a ani alkoholu sa nevyhýba => mal tie pečeňové testy perfektné
(od neho mám napríklad ten tip s pitím pred jedlom a nie po ňom; na ten článok čo to vysvetľuje som narazil až po rokoch)
=> odvtedy už nemám také predsudky pri posudzovaní ľudí .. ako máš ty...
![:-] :-]](./images/smilies/07.gif)