prosím neřešte kompozici a fakt, že jsem se neobtěžoval vyretušovat rušící větve.
Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
pemar píše:Nebudu se hádat, protože 200-500/5.6 jsem nakonec nekoupil, takže nemohu natočit porovnání, ale když jsem to zkoušel, tak preostření z nekonečna na cca 3m bylo u 200-500/5.6 někde mezi 300/4 PF a 300/4 PF s nasazeným 1.4x TC. Zkoušeno ve Foto Škoda na moji D500. Teď mne napadá, že si nejsem jist, jestli jsem to měl srovnatelně nastavené, jsem jsem měl na obou objektivech nastavené omezení 3m až nekonečno, snad ano, ale znáte to, na prodejně moc klidu není. Trochu mi to vrtalo hlavou, tak se podíval na youtube a našel jsem video porovnávající rychlost 200-500 s 70-200/2.8:
https://www.youtube.com/watch?v=3jfaZkEGt7o
Tady je 300/4 PF:
https://www.youtube.com/watch?v=eJEc4bwE9nk
Z těch videí bych zase řekl, že 300/4 s PF s TC je o hodně pomalejší, než 200-500. Ale vypadá, že neměli zapnutý delimiter.
Docela by mne zajímalo, jak je na tom ten Olympus 300/4.
To hodně pomalá jsem asi možná přehnal, je to relativní, aby to někdo nesrovnával s portréťákem, ale i to je relativní, třeba nová Sigma 135/1,8 je portréťák, ale také ostří podle všeho rychleji, než teleobjektiv 200-500. Aby to nevypadalo, že ho zatracuji, to určitě ne, jinak se mi moc líbí.
Dolgor píše:Itokar, jednotlivé značky se můžou lišit. Zrovna na sněhu se mi zdá chytřejší automatika u Nikonu než u Fuji (s posledním FW
Mikeczcz píše:Chápu to správně, že Kanec netuší, že zrcadlovka má i jiné než celoplošné měření expozice?
Porovnávanie špecifikácií by som testom nenazval.antoninn píše:Teoretický test by byl, kdyby oba foťáky vypnul, strčil do brašny, vzal si 2x press release a žlutým zvýrazňovačem podtrhával lepší vlastnosti toho kterého systému a pak z toho něco odvozoval. Tohle přeci byly praktické testy ostřícího systému ve stejných podmínkách, ne?Ganec píše:Čo má od praktického fotenia fakt ďaleko...
metatron píše:Haaa, chlapci ja som to vyhral. Mam zrkadlo a predsa nemusim cakat na sklopenie zrkadla. Vedel som ze to SLT bude na nieco dobre
Ganec, paradox je, ze ty nechapes, ze ked je horsie OMD na vysoke ISO, tak bude horsie nie len v kniznici. Ostrenie dtto.
Ganec píše:Porovnávanie špecifikácií by som testom nenazval.antoninn píše:Teoretický test by byl, kdyby oba foťáky vypnul, strčil do brašny, vzal si 2x press release a žlutým zvýrazňovačem podtrhával lepší vlastnosti toho kterého systému a pak z toho něco odvozoval. Tohle přeci byly praktické testy ostřícího systému ve stejných podmínkách, ne?Ganec píše:Čo má od praktického fotenia fakt ďaleko...
(ale máš pravdu, že pojem "teoretický test" je v súvislosti s porovnávaním foťákov dosť nevhodný)
V každom prípade, toto bol len test. Navyše bezvýznamný, lebo skutočné fotenie v teréne dopadlo naopak.
Slovo "teoretickom" som teda v tom mojom vyjadrení "pri teoretickom testovaní bola lepšia D500" škrtol![]()
(ani neviem prečo som to slovo použil .. asi preto, lebo mňa voláte "teoretik", napriek tomu že mnohé z toho čo tu píšem som zistil obdobným testovaním, ako skúšal on .. alebo preto, aby som to odlíšil od skutočného fotenia v teréne)
No ale uvedomuješ si ten paradox?
Testovaním sa síce zistilo, že D500 preostruje lepšie, ale v praxi to nemalo žiaden význam![]()
(podobne ako nemalo význam, že OMD o niečo horšie zvláda vysoké ISO)
Celé to testovanie bolo dobré len kvôli zisteniu, že v kritických podmienkach (ako v tej knižnici) treba fotiť pomocou AF-S.
Podobné možnosti otvára aj kvalitnejšia stabilizáciapemar píše:Rychlost přeostřování a schopnost fotit na vyšší ISO otevírá nové možnosti, je to prostě výkon navíc, který se dá využít.
jj, tam, kde sa hodnotili finálne výsledky, tam vyhral Oly.Fidko píše:No ja som tam postrehol 4 situacie. Prve dve asi vyhrali Olympus, fotky boli ostrejsie.
Zjavne nie .. predsa len .. 3D tracking nie je nutnosť .. to, čo sa ním dá nafotiť, sa pri troche cviku dá aj s "obyčajným" AF-CFidko píše:V praxi to nemalo ziadny vyznam ?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků