Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod ltokar 13. 5. 2017 11:19

dolgor: o tom pochybujem, ze nepouzivaju strednu sedu, kedze so snehom je problem stale ..ale uz som to tuto zimu neskumal..

ganec: si diskusny troll a o foteni nemas ani paru, vies akurat drzat spust. Stratil si posledne zabrany v diskusiach, mysliac si, ze uz vies uplne vsetko a vdaka tomu si sa (ako zvykne sa vraviet) odkopal uz uplne.
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Grimjaur 13. 5. 2017 11:19

Všechno Cvachu Já se učil exponovat ještě s expozimetrem . To ani nevíš co je. A kupodivu jej pro natáčení používám furt. To že to exponovat neumíš je jen tvůj problém. A fakt nechápu tu tvoji posedlost stále křičet do světa jakem jsi trumpeta s volšovýma hnátama
Grimjaur
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ltokar 13. 5. 2017 11:20

Ganec píše:Ale chápem takúto reakciu: je v povahe človeka preceňovať to, do čoho investoval množstvo času/prostriedkov.
(a potom obhajovať aj to, čo je v konečnom dôsledku menej efektívne .. ako napríklad zrkadlovky ^^ )

Toto presne uplne sedi na teba, az si vymenis slovo zrkadlovka za bezzrkadlovka. A kedze mas rad logiku, tak ti rovno napisem preco. Lebo ty jediny mas len bezzrkadlo. My ostatni mame bud oboje, alebo niektori presli (draho) na CSC.

-- 13. 5. 2017 12:22 --

Grimjaur: to je totiz neschopnost priznat, ze nic nevie /v praxi myslim/. Naopak, mysli si, ze vie vsetko a kedze on ma zakladne problemy, je presvedceny, ze ostatni ich musia mat tiez a tym padom, ze ma CSC, ktora niektore jeho problemy riesi sa mu zda, ze je viac ako ostatni. Ze tzv. "prozrel". Akurat teda v skutocnosti je to uplne inak. Ale to chce otvorit myslenie a prijat nevyhnutne.
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod standavfr 13. 5. 2017 11:24

Bože,to je vážně i...ot.Ganec,představ si,že někteří z nás používají foťák krativně a tomu žádný automat s ksichtíkem nebo čím ještě pořád nestačí,ani v csc.Jseš vůbec schopný pochopit,že to,co stačí tobě nestačí jinému?To jseš vážně takový zabedněnec?Add chytání za slovo,to tady s oblibou provozuješ hlavně ty.
Naposledy upravil standavfr dne 13. 5. 2017 11:31, celkově upraveno 1
standavfr
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 13. 5. 2017 11:26

Tak jsem se sem zase po 10 dnech dostal - nejake zasadni novinky? Planovani rozpoctu pro 21 tovaren na dalsi rok mam za sebou, tak tady budu moct zase vice pozorovat, co se deje s tema bezzrcadlovkama....
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod Dolgor 13. 5. 2017 11:30

Itokar, jednotlivé značky se můžou lišit. Zrovna na sněhu se mi zdá chytřejší automatika u Nikonu než u Fuji (s posledním FW :)
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Fidko 13. 5. 2017 11:41

Ganec píše:Chytáte za slovíčka? Nevidíte tam tie úvodzovky? :-\
Keď FOE zveličuje, tak je to v poriadku, no keď ja použijem podobný výrazový prostriedok (a ešte špecificky kvôli vyrývačom to oddelím úvodzovkami, aby aj ten najväčší troll pochopil, že to nemá brať doslovne), tak zrazu meliem kraviny? :oboze

-- 13. 5. 2017 12:12 --

Ale chápem takúto reakciu: je v povahe človeka preceňovať to, do čoho investoval množstvo času/prostriedkov.
(a potom obhajovať aj to, čo je v konečnom dôsledku menej efektívne .. ako napríklad zrkadlovky ^^ )

Zjavne vás muselo stáť strašne veľa pokusov a omylov, kým ste sa naučili exponovať aspoň dostatočne správne ;-)
To by zároveň aj vysvetľovalo odporúčania vyhýbať sa automatického módu, ktorý už používa sofistikovanejšie nástroje a bolo by si na ne najprv treba zvyknúť (inými slovami: znova vykonať to množstvo pokusov-omylov, nepoužívať rokmi nadobudnuté postupy) :hm

Ano, preto s tym sofistikovanym nastrojom ostrim manualne a WB ladim v lightroome :-)
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Mikeczcz 13. 5. 2017 12:09

Chápu to správně, že Kanec netuší, že zrcadlovka má i jiné než celoplošné měření expozice?
Mikeczcz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fidko 13. 5. 2017 12:13

Lenze zmena expozicnych rezimov je otravna a zneprijemnuje fotenie. Rovnako ako clonenie a praca s malou HO.
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod metatron 13. 5. 2017 12:18

Ganec, zlaticko... inteligentny chlapec si. To o com pises sa vztahuje na cvaky. Ak chces fotografiu, vies co nou chces povedat, ako to chces podat. Bohuzial, alebo nastastie, automatika v fotaku nedokaze citat myslienky. Preto ak chce niekto KREATIVNE fotit, pouziva korekciu expozicie, pracuje s hlbkou ostrosti, pouziva postproces. Ty tieto veci oznacujes ako negativa, spomalovace alebo uz neviem ako.... ale tu nejde o to. Tieto postupy vadia len tebe. Fotografia je praca so svetlom, podmienkami. Nie je o automatike, alebo o tom, ze fotak vie co chcem a spravi to za mna. Alebo nesuhlasis?
metatron
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fidko 13. 5. 2017 12:30

To uz prave dnes neplati. Ganec to vysvetloval par prispevkov dozadu a mozno je o tom uz aj clanok. Dnes je fotografia hlavne o kompaktnosti a nakladoch na servis :-)
Naposledy upravil Fidko dne 13. 5. 2017 12:32, celkově upraveno 1
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Mikeczcz 13. 5. 2017 12:32

Fidko, já jsem si říkal, že by Ganec mohl být fanoušek expozičních režimů, protože je to pořád automatika, takže to přemýšlí za tebe.

Já se pro změnu učím používat Auto-ISO se snadnou korekcí, výhodu zatím stejně moc nevidím, pořád musím hlídat čas a ISO (abych nebyl zbytečně pomalý, nebo neměl zbytečně vysoké iso, když by se mi hodilo ISO100). Mám dojem, že jedinou situaci kterou to za mě řeší, je když vylezu ze tmy na světlo a nezůstane mi tam ISO 4000.
Mikeczcz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fidko 13. 5. 2017 12:36

To ja zase auto ISO pouzivam dost casto. Nechce sa mi o tom rozpisovat, ale zalezi to od podmienok. Teraz uz tusim Olympusu pribudla aj moznost (ako to ma Fuji) nastavit nejake obmedzenia na cas pod ktore automatika nemoze ist pri Auto ISO.
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Mikeczcz 13. 5. 2017 12:41

To mám taky podle objektivu, ale někdy stačí to omezení podle objektivu a někdy potřebuju rychlejší. Zatím jsem to vyřešil, že mám prioritu na rychlejší čas a fotím, kdyžtak se vrátím k manuálu, který používám posledních 7 let. Kdybych měl stabilizaci lidí z Olympusu, tak by nebylo co řešit :(
Mikeczcz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fidko 13. 5. 2017 13:11

Ja ju mam vacsinu casu vypnutu :-D

-- 13. 5. 2017 14:55 --

Zaujimavy clanok od niekoho kto aj foti :-)
http://www.phototrip.cz/content/nova-fo ... asi-vybave
Fidko
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka