Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod BigglesO27 11. 5. 2017 04:11

By mne zajímalo, co třeba takový A7II chybí za mnohé užitečné vlastnosti oproti m4/3. Stejně tak by mne zajímalo, jak speedbooster v sobě výrobí světlo navíc v tomtéž objektivu, Ganče. Jo a jak o bude s tou omluvou? Jo já zapomněl, ty nemáš koule...
BigglesO27
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ForeignerOnEarth 11. 5. 2017 06:38

Ganče, pokud budu používat tvou logiku, tak úplně nejvíc světla se dostane z toho APS-C objektivu na full frame snímač i bez speed boosteru. To jsem osobně zažil, když jsem se svými APS-C objektivy fotografoval na těle Nikon D800. Tam se nebojím říci, že jsem na FF snímači využil světlo úplně všechno. :-D :-D Člověče, ale představ si, ono to nezvětšovalo světelnost. To je ale nespravedlnost, co? Když pošlu na m4/3 snímač navíc 0,3 EV nekvalitního světla z krajů s vinětujícím obrazem, tak získám celý 1 EV světelnosti, ale když zachytím úplně všechno včetně té tmy okolo, tak nezískám nic? A co kdybych potom v počítači ten obrázek zmenšil na rozlišení m4/3? Získám 2 EV? :-D :-D
A představ si, že všichni fotografové, kteří můžou i díky stejnému bajonetu bez redukce získat z toho DX objektivu mnohem víc, než ty se speed boosterem, tak se toho DX objektivu zbavují a kupují si FX skla, kde plýtvají světlem. :-D :-D
ForeignerOnEarth
Návštěvník

Odeslat příspěvekod DUDISKO 11. 5. 2017 08:30

G.. Preco nekupis SB a redukciu na canon a vyskusame.. Porovname :-)
DUDISKO
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 11. 5. 2017 11:03

metatron píše:Chlapi kua, to sú detaily, Velký Pepa objavil odrazy a chce sa s nami o to podelit ;-) Šup, šup :)download/file.php?id=58809

Probůh, využití odrazů a lesků, to už před staletími...... mnozí objevují. :-D :-D

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Grimjaur 11. 5. 2017 11:49

Puntíku, Pepa Cvrček furt něco objevuje. Hlavně ve fotobankách. Na to je kofr.
Grimjaur
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 11. 5. 2017 12:20

Me by zajimalo, kolik kavek ma. Protoze kdyby to delal v ENG a ve velkym, tak to ma velky dosah, mj. i proto, ze anglicky mluvici si takovy veci umi zaplatit (krome tech stamilionu lidi). Ale kolik kavek ma v nasi kotline? Kdo dohleda vyukovy foto videa ze Zlinska (Baba + fouskatej chlap v hranate ksiltovce) pred cca 7 lety...?
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Grimjaur 11. 5. 2017 12:58

Radku to nevim, ale náhodou se mi pochlubil kamarád že si od něj něco objednal a tak jsem ho zato nekompromisně pochválil, že zrušil co mohl. Ale nějaké ofce určitě na svůj empatický úsměv lapá.
Grimjaur
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 11. 5. 2017 13:16

No, lidi jsou zvykli platit za vic abstraktni veci, za lasku a zdravi. Za webinarovy kurz foceni moc ne. Nebo se neco zmenilo.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozakm 11. 5. 2017 14:19

Kolik za to chce? Já si to snad i koupím, fakt mě zajímá, jaký to má :)
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 11. 5. 2017 15:17

Ono je to asi zrejmy, mistr fotobanka, ale ono je to vazne totalni krec, je tam par clanku o tom jak fotil mlhy a kostelik, a dole je podepsany nekdo jiny. https://www.blogfotografa.cz/noc-ma-svou-moc
To ze fotis svatby a nemas treba podepsany prava na svoji propagaci, nebo to nechces delat, nechces vubec zadat novomanzele aby mohli byt na titulce ebooku apod, tak je jasny, ze jednoduchy je to proste koupit za dva dolary.
Ale ze tam asi nema ani jednu fotku stromu v mlze, baraku, zidle, sutru, to uz je podle mne nejake spiknuti iluminatu.
Protoze ono je zase uveritelny, ze od 2005 fotil a pak zjistil, ze je ten typ co radeji skoli, ale i trener boxu ve veku 65 let co ma 40kg nadvahu zadny svaly ma fotky z 20ti let kdy boxoval. Ledaze by nikdy neboxoval :-(
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozakm 11. 5. 2017 15:48

K tomu počtu kavek jedna citace z jeho webu:

Josef Cvrček
Pomáhám desítkám tisíc lidí mít větší radost ze života.
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Alešak 11. 5. 2017 17:23

Desítky tisíc cvrčků dělá radost(nebo peklo?)lidem svým neustálým cvrkáním... :D
Alešak
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ForeignerOnEarth 11. 5. 2017 17:51

Tady má ukázkové video:
https://www.blogfotografa.cz/online-kurzy-2/jak-fotit/
Asi tak po půl minutě už je na ránu. :-D A to jenom tím vemlouvavým slizkým projevem korunovaným úlisným šklebem. :-D

-- 11. 5. 2017 18:57 --

Nádhera:
Ve svých kurzech jsem předal své zkušenosti 20 000 fotografů. S lektorováním
a předáváním zkušeností mám tedy bohaté zkušenosti. Napsal jsem nejčtenější e-Book o focení v ČR a SR. Jsem autorem několika nových revolučních metodických postupů a mé fotografické tipy odebírá přes 15 000 čtenářů.

Ať se dají dohromady s Gancem, mohli by udělat československou školící dvojku. Já ci aby se dali dohromady s Gancem! A Klenot by jim na ty kurzy mohl vozit fotoaparáty z Německa!
ForeignerOnEarth
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 11. 5. 2017 20:02

1 500 Kč s 21% DPH
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vendda 11. 5. 2017 20:04

Ale chlapi, to je jednoduchý: Pepa Cvrkal jede vyloženě na kšeft, prostě marketing. No a když mu, jak píšete, 20 000 budoucích fotografů, nebo jen zájemců, zaplatí dejme tomu po cca 2 000 korunkách, tak si to umíme spočítat, že vlastně nejde o fotografování, ale o dobře prodaný rady. (Ale to on tam někde mezi řádky sám říká) Kolik z nás to má? 20 000 * 2000 = hodně. Jak píše, je nejúspěšnější fotograf. (co se týká lováků) Asi.
vendda
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka