Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Fidko 9. 3. 2017 07:28

Ganeeec, nevyhybaj sa otazkam. Zahraj sa na chlapa :-)
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ganec 9. 3. 2017 07:34

Fidko píše:ano, skusal som si ovladanie dotykaca napriklad na 70D a je neporovnatelne pohodlnejsie nez bolo na PEN-F
predviedol si ďalšiu časť môjho tvrdenia, že bezzrkadlovky kritizujú hlavne tí, ktorí s nimi nefotia:
Ganec píše:(teda toho, kto ich skutočne aj používa, nielen toho kto ich len chvíľkovo skúša)
:D

-- 9. 3. 2017 07:35 --

Fidko píše:Nic v zlom, ale chovat sa takto v jeho veku, hanbim sa vyjst na ulicu. On musi mat hrozne tazky zivot.
hehe, neviem aké máš predstavy že sa chovám, alebo že som mal niekedy problém vyjsť na ulicu :-]
Problém mám len s jedincami, ktorý sa skrývajú za anonymitu diskusného fóra a bojujú za domnelú vieru väčšiny.
(našťastie, v reálnom živote takí neexistujú .. vlastne som ich stretol len tu .. a ani život mi už nijako nesťažujú)

Prečo domnelú? Lebo realita býva zvyčajne niekde úplne inde.
Veríš napríklad tomu, čo je zdieľané na facebooku? Že je to názor väčšiny?
Tak si prečítaj napríklad toto: Smatana: Propaganda na Facebooku vyrába dojem, že vinou migrantov nám hrozí apokalypsa
Zacitujem:
„Protisystémové videnie sveta má v spoločnosti bežne desať až pätnásť percent ľudí, nie je to väčšinový jav. Ale na Facebooku môže nepripravený čitateľ získať pocit, že je to prevládajúci názor, čím vzniká psychologický tlak, aby sa pridal k väčšine,“
O tebe mám pocit, že práve ty si ten typický "nepripravený čitateľ"...

Fidko píše:tomu neverim
A čomu vlastne veríš :?:
Dnes je "móda" aboslútne neveriť mainstreamovým médiám .. no ale podľa toho článku sa nedá ani sociálnym sieťam...
Tak komu? Alebo čomu? :hm

-- 9. 3. 2017 07:38 --

Mimochodom: prečo si myslíš, že potrebuješ niečomu veriť, keď mnohé veci si môžeš aj preveriť a teda môžeš to aj vedieť?
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hoax 9. 3. 2017 07:43

Po ránu jsi v kondici:)
Ganec píše:Lebo realita býva zvyčajne niekde úplne inde.

Tak nějak to od tebe to zní až komicky.
hoax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod standavfr 9. 3. 2017 08:16

Á,Ganec zase promítá svojí maličkost,tentokrát do Fidka.Skoro jak v kině.
standavfr
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ltokar 9. 3. 2017 08:44

Ganec píše:EDIT: Je to asi preto, lebo keďže Nikon ponúkal najväčšiu kvalitu, tak po nej ešte stále túžia
=> no a tú im vďaka APS-C a svetelným sklám dokáže poskytnúť FujiFilm (Sony má tých skiel menej)
No a keďže Canon je menej kvalitný, ale lacnejší, jeho majitelia si všímajú aj iné výhody systému
=> no a pre nich môže byť ten najlepší kompromis práve mFT

Neverim vlastnym ociam. Ganec prave napisal, ze m4/3 nie je najlepsi, ze APSC je lepsi :shock:
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Allien driver 9. 3. 2017 08:48

Ganec a s babami to ako máš? Chytáš ich oboma rukami, alebo len jednou? :D
Allien driver
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ltokar 9. 3. 2017 08:50

Nechyta vobec, kedze maju v kabelkach zrkadielko :D
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod standavfr 9. 3. 2017 09:13

Ganec,za svojí osobu ti můžu garantovat,že kompromis dělat nebudu.Musel bych sám sebe přesvědčit,že menší snímač je lepší a ty sám jsi tu psal,že tohle přesvědčování sebe sama je závadové,tak dám poprvé a naposled na tvou radu a dělat to nebudu.Tímto ti tady děkuji a slibuji,že menší snímač než APS-C vždy obejdu velkým obloukem abych neupadl v pokušení.
standavfr
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fidko 9. 3. 2017 09:17

Ganec píše:
Fidko píše:ano, skusal som si ovladanie dotykaca napriklad na 70D a je neporovnatelne pohodlnejsie nez bolo na PEN-F
predviedol si ďalšiu časť môjho tvrdenia, že bezzrkadlovky kritizujú hlavne tí, ktorí s nimi nefotia:
Ganec píše:(teda toho, kto ich skutočne aj používa, nielen toho kto ich len chvíľkovo skúša)
:D

-- 9. 3. 2017 07:35 --

Fidko píše:Nic v zlom, ale chovat sa takto v jeho veku, hanbim sa vyjst na ulicu. On musi mat hrozne tazky zivot.
hehe, neviem aké máš predstavy že sa chovám, alebo že som mal niekedy problém vyjsť na ulicu :-]
Problém mám len s jedincami, ktorý sa skrývajú za anonymitu diskusného fóra a bojujú za domnelú vieru väčšiny.
(našťastie, v reálnom živote takí neexistujú .. vlastne som ich stretol len tu .. a ani život mi už nijako nesťažujú)

Prečo domnelú? Lebo realita býva zvyčajne niekde úplne inde.
Veríš napríklad tomu, čo je zdieľané na facebooku? Že je to názor väčšiny?
Tak si prečítaj napríklad toto: Smatana: Propaganda na Facebooku vyrába dojem, že vinou migrantov nám hrozí apokalypsa
Zacitujem:
„Protisystémové videnie sveta má v spoločnosti bežne desať až pätnásť percent ľudí, nie je to väčšinový jav. Ale na Facebooku môže nepripravený čitateľ získať pocit, že je to prevládajúci názor, čím vzniká psychologický tlak, aby sa pridal k väčšine,“
O tebe mám pocit, že práve ty si ten typický "nepripravený čitateľ"...

Fidko píše:tomu neverim
A čomu vlastne veríš :?:
Dnes je "móda" aboslútne neveriť mainstreamovým médiám .. no ale podľa toho článku sa nedá ani sociálnym sieťam...
Tak komu? Alebo čomu? :hm

-- 9. 3. 2017 07:38 --

Mimochodom: prečo si myslíš, že potrebuješ niečomu veriť, keď mnohé veci si môžeš aj preveriť a teda môžeš to aj vedieť?

X-E1 som mal 3 mesiace. OM-D E-M10 som mal dva tyzdne a PEN-F 2dni. 70D som mal v ruke asi 15 minut. Stale je pre mna ovladatelnejsi. Dotykovy displej je dotykovy stale, dotykovo tam ide ovladat cokolvek a nic neprehmatavam. Jednou rukou drzim v ruke fotak za grip a druhou ho ovladam. Ale s tazsim objektivom uz to da celkom zabrat, to pripustam. Ak su tri mesiace na testovanie CSC malo, zrejme nie je problem v pouzivatelovi, ale v zariadeni.

Ak mas problem s mojou anonymitou, staci povedat. Dam Ti kontakt, aj cislo obcianskeho. Na forach je normalne a prirodzene, ze clovek vystupuje pod prezyvkou. Ja som to nevymyslel.

Ja za vieru vacsiny nebojujem. Mam casto dost odlisne nazory. Napriklad, vacsina tu pritomnych a vacsina na inych forach tvrdi, ze Fuji fotaky maju dobre ovladanie. Z mojich skusenosti su neovladatelne, ale to moze byt zvyk.

Tiez Apple. Vacsina ludi tvrdi, ze Apple vyraba odpad a prezentuje ho svojim oveckam ako to najlepsie. Ze nepocuva svojich pouzivatelov. Ja tvrdim, ze je to tak spravne. Niekto tvrdi, ze ich produkty su drahe, ja tvrdim, ze nie su. Niekto tvrdi, ze ich prislusenstvo je drahe. Ja tvrdim, ze maju pravdu. To je prave ten rozdiel medzi mnou a Tebou :)

Ako si mam overit, ci si rovnaky v skutocnosti, ako aj na fore ? Dudisko tvrdi, ze normalne si v pohode, ale ja tomu neverim. Isty si tym byt nemozem a uprimne, ani ma to velmi nezaujima :-)

A stale si sa nevyjadril k tym gripom. Co znamena lepsie ? Pretoze na stranke Olympusu uvadzaju asi 5 parametrov ktore gripy zlepsuju, no ty stale tvrdis, ze to neznamena, ze su lepsie ? :)
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ganec 9. 3. 2017 09:57

standavfr píše:za svojí osobu ti můžu garantovat,že kompromis dělat nebudu.Musel bych sám sebe přesvědčit,že menší snímač je lepší
kompromis s menším snímačom si spravil, keď si si kúpil Canon, hoci si si mohol kúpiť kvalitnejší Nikon s väčším snímačom :D

-- 9. 3. 2017 10:08 --

Fidko píše:X-E1 som mal 3 mesiace .. Ak su tri mesiace na testovanie CSC malo, zrejme nie je problem v pouzivatelovi, ale v zariadeni.
To jo .. so starými fujinami zrkadlovkári neboli moc spokojní ..
Bol to jediný bezzrkadlovkový systém, ktorý nesplnil deklarované očakávania (pamätám si článok o vrátení sa k zrkadlovkám .. práve kvôli dôvom, ktoré ostatné systémy už mali dávno vyriešené (nemali dotykové ovládanie a zle zaostrovanie v horších podmienkach)
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fidko 9. 3. 2017 10:21

To je snad jedno. Bavime sa o ergonomii a drzani. Hladacik v X-E1 je napriklad mizerny, ale na zaklade neho EVF neodsudzujem. Ergonomia ale za novymi nijak nezaostava. Je rovnako mizerna.

A zase sa vyhybas odpovediam :)
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod landov 9. 3. 2017 10:46

N200-500/5,6 @ 500, f5,6
Obrázekimage posting
landov
Expert

Odeslat příspěvekod standavfr 9. 3. 2017 10:50

Ganec,já Canon chtěl,takže o kompromisu z mojí strany nemůže být řeč.
standavfr
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 9. 3. 2017 11:04

Fidko píše:A zase sa vyhybas odpovediam :)
Nevyhýbam .. nestíham .. pracujem.
Fidko píše:A stale si sa nevyjadril k tym gripom. Co znamena lepsie ?
Pojem "lepšie" neexistuje.
Existuje "lepšie v tomto", "lepšie v hentom" .. no zvyčajne to zároveň aj znamená "horšie v tamtom" (typické je napríklad "veľkosť snímača": má predpoklad na lepšie vysoké ISO a menšiu HO, ale zväčšuje veľkosť/cenu objektívov .. čo mimochodom spôsobuje že niektoré vôbec nie sú; zvyšuje spotrebu a prehrievanie; skracuje dosah; zvyšuje nároky na presnosť AF, ...) .. preto si nemyslím, že existuje niečo, čo by bolo lepšie vo všetkom: to by tam ten grip dali defaultne.
A keďže ho nedali (a väčšina neDSLR foťákov má neDSLR grip), je na to dôvod (už som ho tu opisoval).

Fidko píše:Ako si mam overit, ci si rovnaky v skutocnosti, ako aj na fore ? Dudisko tvrdi, ze normalne si v pohode, ale ja tomu neverim. Isty si tym byt nemozem a uprimne, ani ma to velmi nezaujima :-)
A aký som vlastne tu na fóre? ;-)
Dodržiavam pravidlá diskusie (napriek provokáciám, ktoré tie pravidlá porušujú) .. vyjadrujem svoje názory presne tak isto ako ostatní .. odpovedám na vaše otázky (ak nejakú prehliadnem tak sa môžte pripomenúť), čo síce vždy ostatní nerobia ale to si myslím, že nie je problém .. veď som vlastne takí ako vy .. len o trošku lepší :D

-- 9. 3. 2017 11:16 --

Fidko píše:70D som mal v ruke asi 15 minut. Stale je pre mna ovladatelnejsi. Dotykovy displej je dotykovy stale, dotykovo tam ide ovladat cokolvek a nic neprehmatavam. Jednou rukou drzim v ruke fotak za grip a druhou ho ovladam. Ale s tazsim objektivom uz to da celkom zabrat, to pripustam.
Prehmatávaš: už len tým, že musíš pustiť objektív a ovládať foťák ľavačkou, pričom musíš celý foťák držať pomocou gripu mimo ťažiska, čo spôsobuje ďalšie problémy (ako si aj sám pripustil).

Ja dotykáč ovládam rovnako ako pri fotení: pravým palcom foťák ovládam, prstami len pridŕžam (k tomu veľký grip vôbec netreba) a foťák držím v mieste ťažiska ľavou rukou zospodu.
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fidko 9. 3. 2017 11:16

Grip defaultne tam nie je, prtoze znizuje skladnost. O tom sa hadat nebudem. No z hladiska drzania lepsi je, to sa da posudit objektivne. Mozno ma nejaku nevyhodu, ale uprimne, o ziadnej neviem.

Ano, asi musim pustit objektiv. To je snad problem ? Rovnako tak mozem pri pouzivani drzat objektiv a ovladat to pravou rukou, ale pripada mi to ako nezmysel. Ako, je mozne, to pripustam, ze vdaka velkosti sa to ovlada pohodlnejsie, ale nie tak, ze by som si to vsimol. A rozhodne davam prednost dotykovemu ovladaniu na zrkadlovke Canon, nez na CSC olympuse. To je proste urobene zle a s tvarom fotaku to nijak nesuvisi.
Fidko
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka