Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Fidko 8. 3. 2017 13:54

Ganec, vysvetli mi prosim Ta, preco vyrobca pise, ze pridavny grip sluzi na lepsie drzanie a lepsiu stabilitu: https://www.olympus.sk/site/cs/c/camera ... index.html ?
Naposledy upravil Fidko dne 8. 3. 2017 16:26, celkově upraveno 1
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dadajax 8. 3. 2017 13:56

Obrázek
dadajax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 8. 3. 2017 13:59

Dadajaxi, ešte mu chýba GO PRO čelovka!!! :D
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 8. 3. 2017 16:11

Fidko píše:Ganec, vysvetli mi prosim Ta, preco vyrobca pise, ze pridavny grip sluzi na lepsie drzanie a lepsiu stabilitu: https://www.olympus.sk/site/cs/c/camera ... index.html ?

Ovšem tohle je hodně slušný krok - argumentovat Gancovi na základě propagačních materiálů Olympusu... Teď jsem na to zvědavý.
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod Fidko 8. 3. 2017 16:24

Tiez si myslim, kedze sa Ganec zhodol sam so sebou, ze vyrobca to vie najlepsie a klamat nesmie :)
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kozakm 8. 3. 2017 16:30

Protože výrobce počítá i s kramlavými rukami bývalých zrcadlovkářů a grip je tedy určen pro ně. Pravověrný bezzrcadlovkář takový nesmysl nepotřebuje, ten si už dávno přečetl na Gancovkách, jak má foťák držet a zařídil se podle toho.
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod standavfr 8. 3. 2017 17:11

Ganec to přejde s bohorovností Gance.Už jednou jsem mu tu citoval reklamní žvásty Olyho po tom,co se čílil,že Canon používá rozkazovací způsob a tím uživatele nutí a nic na to nenapsal.S gripem je to jako s hledáčkem,máš možnost volby,nosíš to po kapsách a když chceš fotit tak si smontuješ foťák.
standavfr
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hoax 8. 3. 2017 17:24

Co čekáš, že napíše. Bude jen klasicky povinně oponovat. Nebo argumentovat vykloubenou chrupavkou nebo čím:)
hoax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fidko 8. 3. 2017 18:02

standavfr píše:Ganec to přejde s bohorovností Gance.Už jednou jsem mu tu citoval reklamní žvásty Olyho po tom,co se čílil,že Canon používá rozkazovací způsob a tím uživatele nutí a nic na to nenapsal.S gripem je to jako s hledáčkem,máš možnost volby,nosíš to po kapsách a když chceš fotit tak si smontuješ foťák.

Lenze ako kazdy Ganec vie, grip nepotrebujes nikdy. Grip ergonomiu narusa, nici, devastuje. S gripm je fotak neudrzatelny. Ganec aj pri pingpongu drzi raketu takym tym "azisjskym" sposobom, pretoze grip je jednoducho nezmysel.
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod standavfr 8. 3. 2017 18:05

To by mě zajímalo,jak drží šroubovák,vrtačku,řidítka na kole a tak.
standavfr
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fidko 8. 3. 2017 18:08

Mna by zase zaujimalo, ako sa dozil relativne vysokeho veku.
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ltokar 8. 3. 2017 18:35

Nemá zrkadlo :)
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 8. 3. 2017 18:44

bob222 píše:podľa Teba je OK? Fakt je to fajn držať za rúru?
No keď je to tak pohodlnejšie (napríklad pri tom menej trpia prsty), tak prečo nie? O:-)

Fidko píše:vysvetli mi prosim Ta, preco vyrobca pise, ze pridavny grip sluzi na lepsie drzanie a lepsiu stabilitu
Výrobca nepíše nič o lepšom držaní ;-)

V popise sa píše:
- ".. konstrukce gripu umožní pevnější uchopení fotoaparátu a ještě větší jistotu při použití dlouhých objektivů."
No a v závere to zhrnuli zjednodušeným výrazom:
- "Ergonomický design pro pevný úchop a zvýšenou stabilitu"

"Pevnejšie" nie je to isté ako "lepšie"!
Malé/ľahké veci častokrát vôbec netreba držať pevne: aj pri jemnom držaní je zaručená dostatočná istota a stabilita.
(napríklad lyžičku určite držíš jemnejšie ako rýľ .. a predsa ti nevypadáva z ruky 8-) .. teda dúfam ;-) )

No a čo znamená pojem "ještě větší jistotu při použití dlouhých objektivů"?
Jednoducho to, že i pri fotení bez gripu je určitá istota v úchope. No s gripom je pri teleobjektívoch lepšia. Ako u DSLR.
(je samozrejmé, že musí existovať situácia, kedy má prídavný grip pridanú hodnotu, inak by ho nemalo zmysel vyrábať)

Mimochodom, už ste sa zamýšľali aj nad negatívami výraznejšieho gripu?
Lebo ja áno .. stačilo si len vyskúšať ovládanie dotykáča v kombinácii s gripom u 650D
=> a hneď mi došlo, prečo nie ste s dotykáčmi tak spokojní ako ja :nenapadne

-- 8. 3. 2017 18:45 --

kozakm píše:Protože výrobce počítá i s kramlavými rukami bývalých zrcadlovkářů a grip je tedy určen pro ně.
bingo ! :D
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod standavfr 8. 3. 2017 18:51

No hlavně že Oly má plnohodnotné dotykové ovládání,když je to na něm tak dobře použitelné.
standavfr
Návštěvník

Odeslat příspěvekod BigglesO27 8. 3. 2017 18:58

Pevnější není lepší? Povídej mi o tom chvilku :-)
BigglesO27
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka