Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 7. 3. 2017 19:27

lukas_highenergy.cz píše:Tak argument maturitou z internetu jsme tady ještě neměli :-D Tohle probralo i mě z letargie na služebce....

viz:

Petr Luňák píše:Kdyz nechapes, ze je to, opet mimo jine, tvorba stranek, tak tywoe!!! to nejsi moc inteligentni :D

lukas_highenergy.cz píše:Psal vystudovanej - to je to jak se dělá na vysoké škole...

viz:

Petr Luňák píše:S ohledem na to, jak pises a jake mas (ne)znalsti by bylo vhodne nazyvat veci pravymi jmeny. Tedy nikoliv vystudovany, nybrz spise vyuceny strojar. A kdovi, jestli alespon to...

Melancholický Trol píše:Ajéje. Tak když už jsme u toho: může dvoukilový flák masa rozbít tvrdé kalené sklo? Co na to pan Newton a jeho zákony?

Nebudu ti na to zbytecne odpovidat, aby to nejmenovany inteligent oznacil za konspiracni teorii a nasledne smazal. Klidne mi napis SZ a probereme pekne podrobne Newtonovy zakony tam. Hadam vsak, ze potrebujes publikum, ktere ti zatleska za kdejakou demagogii, hlavne ze to polechta ego ovce, takze se diskuse nedockam. Ale to nic, nebudes prvni, ten "pan fyzik" co tu prirovnaval pad dvojcat k dominovemu efektu se take nezmohl na slovo :D
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod AwwA 7. 3. 2017 20:11

Porad ctu, ze oficialni zprava lze, ale jak to teda bylo nikde nic. Dik za odkaz.
AwwA
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 7. 3. 2017 20:14

Ja mel pouziti operacnich zesilovacu. Az to bylo nekdy tesne po revoluci, tak na jednicku staci zaklad a nadseni, tedy spravna terminologie, dve vety a naznaceni ze mam jiz mnoho stovek MAA odpajenych. Spoluzacce stacil velky, velky plac na 4. Tedka prepokladam staci poslat SMS ze je student v budove a ma to za tri.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 7. 3. 2017 20:19

Radku já chodil v Praze na Úžlabinu, která soutěžila s Ječnou v tom, kdo bude víc hardcore elektro... Občas to tam bylo až absurdní. Specielně předměty jako elektrotechnická měření, kde sem třeba odcházel v 7-8 večer z laboratoře (na střední) a vyučující nadával, že si toho času navíc máme vážit, protože tohle nás nenechají dělat ani až budeme pokračovat na ČVUT (kde taky učil).
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod pemar 7. 3. 2017 20:26

Já jsem měl gympl, pájení a podobné voloviny jsem dělal jen na kroužku jako hobby.

Největší zážitek byl, když jsem ve Fortranu programoval nějaké docela složité rovnice a výsledek byl obrázek baby, který mělo snad celé ČKD na skřínce.

Tím jsem se stal ze strojírenského lempla hrdinou, kdybych třeba naprogramoval nový razící štít, měl bych tak polovinu popularity. Takhle jsem měl jedničku z programování a z praxe jako snad jediný jedničku, přestože jsem neuměl zapnout soustruh a s nářadím jsem totálně tragický.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Radek71 7. 3. 2017 20:29

Ja jsem v soutezi DDM naprogramoval Karla tak, ze pokladal znacky, az toho byly 2/3 obrazovky, bylo jasne ze je to znacka stredniho tanku, bylo to zapauzovano a ja byl poslan domu. Jine uspechy jsem nemel. Prece jenom to nebyla, nebyla a opravdu nebyla elitni skola. Ti byli radi, kdyz prijdeme.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 7. 3. 2017 20:34

Hele můj největší zážitek byl, když sem před maturitou dělal doma jako ročníkovou práci laboratorní stabilizovaný zdroj. Všechno šlapalo jak po drátkách (doteď mam v garáži z té doby tak 50+ let starý oscilskop, co se sehnal jako vyřazený z jedné firmy), no a během testování skratových a přepěťových ochran mi vyučující odpálil koncové stupně. Ho zaujalo, jak se to pěkně vypíná, tak to zkoušel až do extrému. Ve výsledku jedna, pochvala a pytel šrotu. Popravdě už se to nikdy neopravil (a ani nepotřeboval).

-- 7. 3. 2017 19:36 --

Radek: No co sem potkal nějaké učitele, tak říkali, že za nás to bylo o něco lehčí než dřív a teď to museli ještě výrazně zjednodušit, aby to odpovídalo současným požadavkům. To co jelo ještě za nás už by prý dneska neprošlo... Co se tam učí dneska, netuším.
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod Radek71 7. 3. 2017 20:44

Ja teda ve skole citim socialni kastovani a z toho vyplyvajici absenci nejake pokory a ucty. Castene mysleno negativne a castecne pozitivne.
Driv byl totiz zak zcela vyjimecne "lepsi" nez kantor, to byly opravdu vyjimky, genialni deti, ktery nemely kapacitu "prudit".
Uz za mne ale byla ucitelka vypocetni techniky asi tak jednu lekci pred aktualne probiranou, takze ji slizl kdokoli, kdo nekdy videl pocitac. A jenom ve tride ji urazeli 2-3 zaci naprimo. Pamatuji si kauzu rozliseni monitoru, kde nas to ucila, ale de facto nevedela co ty zkratky znamnaji, respektive vedela tu vetu, ktera to rika, ale neumela si pod tim nic predstavit. Kdyz k tomu pridas nejake socialni rozdily, ze prodavacka v Lidlu je na tom lip, studentik ma boty drazsi nez celej kroj ucitelky, tak je to cele cirkus a vysledem je ze se oteviraji nuzky, ti 2 dobri na tridu to zmaknou tak jako tak, stred nikde a zbytek loseri co neumi zlomky.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 7. 3. 2017 20:52

Za nás už to bylo špatný v oblasti IT - učitelka zoufale vysvětlovala Fox 3.0, který znala jen z učebnice a vzorových příkladů a 5 lidí ze 30 ve třídě ovládalo na začátečnické úrovni SQL a 2 další dělali někde na brigádě admina databázovýho serveru. Ale zase na druhou stranu z těch zbylých 23 tak 20 vůbec netušilo, co je to databáze... Něco podobného bylo programování - učitelka tam smažila Pascal a jakože záblesk budoucnosti Delphi no zase 5-7 lidí umělo celkem slušně programovat v Cčku/PHP/Javě, pár dalšíchs tím blblo a a řekněme 15 vůbec nechápalo o čem programování je.

Na druhou stranu v oblasti elektra, fyziky a matiky jsme se absolutně vyučujícím nepřibližovali. Ale tak tam nejedou moderní trendy, ale něco, co ty lidi už 30 let dělaj (třeba naše učitelka na elektro předtim dělala 20 let v elektro výzkumáku, což bylo tady dost peklo).
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod pemar 7. 3. 2017 20:59

Můj zážitek zase byl, když jsem na Zenita nesehnal Metz blesk, tak jsem si ho na kroužku udělal, místo čtyřech tužkových baterií jsem dal tři ploché baterie, výbojku jsem sehnal z jaderného výzkumného ústavu, obrovitý kondenzátor jsem získal za desku Boney M a měnič jsem si udělal sám. Výsledkem byl blesk se směrným číslem přes 100, který se dlouho nabíjel a pak oslepil snad i imperialisty číhající na hranicích. Jednou jsem to použil na sousedovic čokla a od té doby se na bál zaštěkat.

S vyučujícími jsme si zažili také dost srandy, když jsme dělali s kolegou doktorát, tak jsem zjistili, že páni profesoři dodnes používají vzorce a postupy, které jsme tehdy dali na katedře dohromady. Asi si toho byli vědomi, protože nás neoslovovali studenti, ale kolegové.
Naposledy upravil pemar dne 7. 3. 2017 21:02, celkově upraveno 1
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod bob222 7. 3. 2017 21:01

Ja som asi 10 rokov prednášal externe, ale vzdal som to, nejako som stratil prvotné nadšenie. Ono to asi dobehne mnohých učiacich. A strojovo rapotať ako kolegovia som veru nechcel. Ale v elektre sa prd vyznám, som rád že si opravím vypínač...
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pemar 7. 3. 2017 21:03

My jsme se chtěli před pár lety k přednášení vrátit, ale nedá se to skloubit časově.

-- 7. 3. 2017 20:07 --

Mimochodem, dnes večer syn manželce řekl, že jsem si loni koupil nový foťák. Ona to vůbec nezaregistrovala, myslela si, že jsem si koupil jen nějaký objektiv, takže nebude moc chápat, jestli si letos koupím další objektiv a FF tělo. Ono to ale nebude tak žhavé, i kdyby bylo letos uvedené na trh nové tělo, po minulých zkušenostech budu čekat, až Nikon odstraní prvotní drobné kvalitativní nedostatky, teď už čekám i u nových objektivů.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 7. 3. 2017 21:08

bob222 píše:Ale v elektre sa prd vyznám, som rád že si opravím vypínač...

No podle mě naše vyučují elektrotechnicky a nízkonapěťových obvodů neuměla doma vyměnit žárovku a ani baterky v ovladači na televizi. Zato uměla popsat průběh všech přechodových jevů, co by v tom ovladači nastali na jednotlivých součástkách během prní 0,5 sekundy po zapnuí, pokud by si ten ovládač na televizi začal napájet 220V rovnou ze zásuvky při okolní teplotě 170 stupňů Celsia. To by vypočítala a nakreslila i o půlnoci.
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod metatron 7. 3. 2017 22:33

Ja sedim v Zagrebe v Pepper's bare, zbehol som obzriet miestne osadenstvo... pijem skvele Franck espresso, a dal som si komercneho Jamesona :)
A citam par poslednych dni tu na fore,dobra oddychovka :)

Ps: maturoval som z univerzalneho rozmetadla mastalneho hnoja RUR-5 :-D
metatron
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 7. 3. 2017 22:40

Ja uplne vidim, co ta ucitelka pak rikala o vikendu na chate, kam jezdilo dalsich 8 ucitelek a jeden ucitel. Totalni zmar. Ja bych skocil z mostu, kdybych mel ucit nekoho kdo o tom vi 5x vic.
Radek71
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka