Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod pemar 12. 3. 2016 16:08

Já bych to tak kriticky neviděl. Kolega měl chuť něco zkusit, dospěl k tomu, že je to zajímavé, tak se o výsledek podělil. Samozřejmě, že ne pro každého má ten test stejnou hodnotu a že tak trochu porovnáváme různé druhy ovoce, ne každý ho vidí jako objektivní, o tom to ale není, ne každý má stejnou výbavu a podmínky.

Za mě palec nahoru, že něco zkusil a o výsledek se podělil. A věřím, že další pokus bude lepší.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod tom384 12. 3. 2016 16:08

PL:
Jo, je. Jsou to pouze vyrezy bez uprav. Zkonverovane v lightroomu. Kdyz vyfotis A3ku s kontrastnim motivem svou D700 ohniskem 35mm, dokazes z toho poznat jestli je spravne zaostrena? Jesli ne tak mas asi problem s ocima ;)
tom384
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 12. 3. 2016 16:42

Takhle postaveným testům rozumím, mají náznak hlavy i paty. Tedy, k dokonalosti chybí, aby u obrazce bylo ještě šikmé pravítko a celé se to pohybovalo na nějaké dráze definovanými rychlostmi. Což bohužel není až tak jednoduše realizovatelné a většinou to ani za tak důkladný postup nestojí. :-)
Za mne palec nahoru. :-)) :tleskani

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozakm 12. 3. 2016 16:47

Dnesni superenduro v Praze: prehlidka zrcadlovrk od Canonu a Nikonu, jeden Pentax (vlastne dva - jeden clovek s dvema tely, asi masochista) a jedna bezzrcadlovka Nikon 1.
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chel 12. 3. 2016 17:08

Tomu se mi nechce verit! Urcite jsi je prehledl protoze jsou mensi. Ve skutecnosti jich tam byla vetsina.
chel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 12. 3. 2016 17:16

Co se Lunakovi nelibi, Puntik automaticky pochvali. Ja se bavim :D
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 12. 3. 2016 17:32

Ja zdravim z velikonocnich trhu - asi tri low-cost zrcadlovky a jinak mobily... Vcetne me. Zrovna sem si fotil mobilem syna s pomlazkou a kralickem a rovnou to pres FB messenger posilal babicce (jako ze tchyni). Ale jako stydim se :-D

Jinak dneska sem udelal nakup "na pemara" - shanel sem darky pro manzelku, co ma zitra narozeniny a nejak sem behem toho dostal pocit, ze kdyz budu v kanclu pit caj z japonsky rucne vyrabeny litinovy konvicky, tak si u toho vic odpocinu. Takze jak psal Radek - i dneska delam blbosti, ale aspon o nich vim :-D
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod Radek71 12. 3. 2016 17:39

Ja si koupil na vystave nozu nuz!!! A není to bojový nůž na vypíchávání jater, není to tlačná dýka pro skryté nošení, není to lovecký nůž s párákem, když bych stahoval jelena.... je to jidelní nůž!! S bilou strenkou z nejaké parohoviny.

-- 12. 3. 2016 17:40 --

A misto hadani by jste meli jit fotit. Ja jsem byl na te vystave, tam sedeli muzove, rocniky 1955 s fousem, byla to goticka chodba s krizovym zebrovanim, nadhera.
Nevyfotil jsem tam ani jednu fotku.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 12. 3. 2016 17:48

Manzelka mi dneska rikala, ze letos musime s Matou uplest pomlazku sami, tak jsem si rikal, ze fajn a ze teda pristi tyden udelam aspon pekny fotky, nekde u vrby... A pak mi to docvaklo - ty pruty budu rezat tim rucne kovanym nozem, co sem si nechal udelat. Konecne pro nej mam vyuziti. To uplne zahreje u srdce...
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod Puntík 12. 3. 2016 17:50

Petr Luňák píše:Co se Lunakovi nelibi, Puntik automaticky pochvali. Ja se bavim :D

Nechválím to k vůli Luňákovi, ten je mi u zadele, ale testování objektivů šlo kdysi i kolem mne. A v tomto případě je vidět, že testér o problematice testování ví víc, než je běžné. :-)

............................
Navíc nemám rád poznámky typu že v praxi je to jiné. Samozřejmě, podobné testy (kromě toho, že jsou průkazné a hlavně reprodukovatelné) jsou poněkud jinde, než situace v reálu. Ale to už je na každém do jaké míry zmrší to, co ten objektiv dovede. :-)

Zdravím
Naposledy upravil Puntík dne 12. 3. 2016 17:55, celkově upraveno 1
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tom384 12. 3. 2016 17:52

Pro neverici Tomase prikladam porovnani hloubky ostrosti z obou fotaku. Je to teda z cca pul metru aby to bylo trochu vic videt. Pansonic 34@f2.8 Nikon 35f1.8
Přílohy
OVA_3420.jpg
P1030541.jpg
tom384
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 12. 3. 2016 18:01

lukas_highenergy.cz píše:Manzelka mi dneska rikala, ze letos musime s Matou uplest pomlazku sami, tak jsem si rikal, ze fajn a ze teda pristi tyden udelam aspon pekny fotky, nekde u vrby... A pak mi to docvaklo - ty pruty budu rezat tim rucne kovanym nozem, co sem si nechal udelat. Konecne pro nej mam vyuziti. To uplne zahreje u srdce...

Ve vysledku ho zapomenes a budes to pizlat manzelcinym nozikem na svacinu.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozakm 12. 3. 2016 18:12

Radek71 píše:
A misto hadani by jste meli jit fotit.

Ja stale fotim! Je to tu az do pul desate...
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 12. 3. 2016 18:16

To byla samozrejme ironie, jit fotit je blbost.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 12. 3. 2016 18:38

A proč je to blbost, zatím co se to tu hádá, kozakm fotí a já si taky třeba užívám. Zrovna tůhle jsem koukal na radílka, který komusi naznačoval, co má udělat s Desdemonou. Nakonec ten to ale stejně udělal jen holýma rukama..... ;-) :-)) :-))
14016.JPG

Venku pršelo..... :-)

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka