Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Radek71 11. 3. 2016 10:28

Ted jsem si vzpomenul, jak jsme poznali Pemara, pres ten retezec, fotak - tablet - mobil. Od té doby si ho pamatuji.
Az bude mit neco vyhodu, treba u zavodu barum rally jist krocana za jizdy, tak to bude 1/5 zavodniku delat, pak 1/2 a nakonec vsichni.
Pokud to tak neni, tak nekde doslo k omylu. Tady bych rekl, ze je omyl ve zpusobu foceni. Ja taky fotim tabletem a tukam si na plochu. S normalnim fotakem jsem krome stativu LV nikdy nepouzil, ja jsem prd statistickej vzorek, snad bych mohl ale zohlenit to, ze jsem jeste "nikdy v zivote nevidel" nikoho kdo by takto fotil. Pri maratonu, pri vozatajskych zavodech, pri foceni tezaru dreva v lese, pri komercnim foceni "randete", pri jakemkoli sportu, pri foceni eventu, pri foceni hasicskych zavodu. Budeme muset jeste pockat :-(

-- 11. 3. 2016 10:30 --

nikdy v zivote nevidel -> samozrejme videl, v ZOO kdyz nekdo fotil opicaka v kleci, skupinovou fotku pred hospodou apod. Nikdy v zivote nevidel = nekoho kdo prisel nafotit "kolaudaci detskyho hriste" a musi donest vysledek.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 11. 3. 2016 10:33

JSP070: nefotil
landov
Expert

Odeslat příspěvekod JSP070 11. 3. 2016 10:38

Tak by ma zaujíma názor nejakého odporcu dotykáčov, kto ten AF targeting pad vyskúšal.
JSP070
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 11. 3. 2016 10:44

Osobne si neviem predstavit ako niekto nastavuje fotak a vybera AF bod matlanim po displeji alebo trackpade v rukaviciach. Asi len v lete fotiaci jedinec :D
landov
Expert

Odeslat příspěvekod Radek71 11. 3. 2016 10:51

A ta zkusenost z tabletu by nemohla stacit? A co casova linie. Je to nejlepsi zpusob foceni na svete od kdy, jaky Q jakyho roku? A ty lidi co foti lisabonske rybare, ti jsou obeti ceho, ze to nepouzivaji?

-- 11. 3. 2016 10:54 --

Borci, toto neni distribuce elektriny, zpusob kolaudovani baraku nebo nejaky vladni projekt, tady si miliony lidi muzou delat/kupovat/pouzivat co chteji. Tady ty iluminaty nenarvete.
Kdyz chce mamka fotit dceru na "Kralicku hop" tak si koupi co chce a pouziva to jak chce, treba mobil. A milion dalsich.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 11. 3. 2016 11:14

JSP070 píše:landov: Skúšal si ten AF targeting pad? Predstavujem si to ako touchpad na notebooku.
Presne tak to aj funguje (aspoň na F-ku)
Keď som to skúšal obyčajným ťuknutím a nezareagovalo, tak som si najprv myslel, že to nefunguje ^^
Až posunutie zafungovalo. Presne ako na notebooku. Má to aj podobnú "citlivosť": pri väčších zmenách tiež treba "šuchnúť" palcom viac krát.

-- 11. 3. 2016 11:15 --

Radek71 píše:A ta zkusenost z tabletu by nemohla stacit?
nemohla

-- 11. 3. 2016 11:19 --

kozakm píše:pustím levou rukou objektiv
načo? (toto bolo treba len u Nikonu, ktorý mal tlačidlá na ľavej strane)

kozakm píše:sundám rukavici
tip: už sa redávajú aj dotykové rukavice

kozakm píše:Zatímco sleduju skrz hledáček .. palcem pravé ruky přirozeně posouvám ostřicí bod
práveže prirodzené posúvanie je cez ten "AF targeting pad", stláčanie tlačidiel nie je "prirodzené posúvanie"
Naposledy upravil Ganec dne 11. 3. 2016 11:22, celkově upraveno 2
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ltokar 11. 3. 2016 11:20

Volba bodov na dotykovom displaji u malych kompaktov je riesenie problemu, ktore na normalnych fotakoch vobec neexistuju. Podobne velkost bodu, antishock delay, atd.
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dadajax 11. 3. 2016 11:26

To šmudlání na displeji mi přijde jak z jiného světa. Jasně, na takové to domácí focení kde o nic nejde asi v pohodě. Ale jako situace třeba jak popisuje Martin kdy se v zimě fotí v rukavicích. Nebo pak v létě kdy jsou horka, displej je mokrý a zaprasený, ruce špinavé a upocené...

Ale zaujala mě ta Gancova zmínka o tom že je rychlejší oddálit foťák od oka a pak ťuknout na displej. Fakt bych ho chtěl někdy vidět v akci při focení...
dadajax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozakm 11. 3. 2016 11:40

Ganec píše:

Možná by to šlo i jazykem. A nebo párkem v hubě (pro Pemara: maďarskou klobásou, kilo za 400 Kč)
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hoax 11. 3. 2016 11:43

Ganec: Zato výběr AF bodu dotykem při focení přes hledáček není ani praktický ani přirozený.
hoax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 11. 3. 2016 11:55

S foťákem, který má malá a titěrná tlačítka může skutečně být výběr bodu na dotykáči šikovnější. Ale samozřejmě nelze si myslet, že se takhle dá fotit v nějaké mlejnici, jo místní radnice, kostel nebo kdosi před kašnou...... :-)

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ltokar 11. 3. 2016 11:58

Ganec píše:

Dotykova rukavica v pohodli vyhriateho bytu v Bratislave vyzera dobre, realita je trosku (dost) ina :D .. ale co by clovek chcel od teoretika - citatela press-releasov.

ps: volba bodov na dotykaci, ked ma clovek nasadeny 1.5kg tele , na to by som sa pozrel :)
Naposledy upravil ltokar dne 11. 3. 2016 11:59, celkově upraveno 1
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PavlinaH 11. 3. 2016 11:59

Dadajax, to píšeš celkem nesmysly. Výhoda to je velká. Mnohokrát mi pomohla a mám díky tomu hodně krásných momentek. Když to nemáš, tak to sotva můžeš posoudit.
Myslím, že z vás mluví spíše závist....
PavlinaH
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 11. 3. 2016 12:28

PavlinaH: jsi osobní
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod landov 11. 3. 2016 12:35

PavlinaH píše:Dadajax, to píšeš celkem nesmysly. Výhoda to je velká. Mnohokrát mi pomohla a mám díky tomu hodně krásných momentek. Když to nemáš, tak to sotva můžeš posoudit.
Myslím, že z vás mluví spíše závist....

Tak sa s nami podel o tie hodne krasne momentky...
landov
Expert

Předchozí stránkaDalší stránka