Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod bob222 29. 6. 2015 10:35

Tá padesátka je sklo na úvahu. Sám som roky fotil s padesátkou alebo ekvivalentom padesát na stredoformáte, aj sa mi v tom prirodzenom pohlade dobre komponuje, ale je to za tie roky tak prefláknuté, že sa tomu radšej vyhýbam. Preto ani nemám k APS-C žiadnu 35 a k m4/3 nemám 25-ku.
Ale možno to zmením, keď kúpim A7. Tá 55/1,8 skrátka stojí za hriech. Len potom nastane dilema či vziať aj 35...
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 29. 6. 2015 13:02

No já taky na APSC nikdy na 35mm (tzn 50mm eq. FF) nefotil a nijak se mi to nezdálo. Ale na FF sem tomu zase přišel na chuť.

Ten Zeiss 35/2.8 FE mě až tak moc nebere. Škoda že neni 28mička od Zeisse.
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 29. 6. 2015 14:09

Taky tak, viz posledni foto (14,28,50,70-200).

Jinak kdyz jsem lezl na branku, vzpomel jsem si na Pemara, co on "vsechno" kvuli fotkam podstupuje :)
Obrázek
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 29. 6. 2015 14:15

Ja sa s 28-kou trošku borím u sigmy DP-1s. Preto radšej 35 EQ. Na 28 hold treba fištróna...
To je aj jeden z hlavných dôvodov prečo nemám RICOH GR. :-\
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod blacksquare 29. 6. 2015 16:29

Petr Luňák píše:Taky tak, viz posledni foto (14,28,50,70-200).

Jinak kdyz jsem lezl na branku, vzpomel jsem si na Pemara, co on "vsechno" kvuli fotkam podstupuje :)

Koukám, moc oblečení jako svatební fotograf neřešíš :))
blacksquare
Návštěvník

Odeslat příspěvekod al.vlado 29. 6. 2015 17:48

On vždy ráta s tým, že sa bude štverať na futbalovú bránku, strom, strechu.... :D :D A to v obleku jaksi moc dobre nejde. :-D
al.vlado
Návštěvník

Odeslat příspěvekod santilub 29. 6. 2015 18:05

Už jsem se přestal tahat se spoustou objektivů.Řekl bych,že pokud má člověk s sebou jeden je to focení takové svobodnější a nutí víc přemýšlet a víc si to užít...Aspoň já to tak mám.
Dlouho nejraději fotím street a tak si beru Sony A6000 a k ní buď CZ 35/2,8,nebo Sony 20/2,8.Tyhle sestavy úplně miluju.
Minulý týden jsem od kamaráda koupil Ricoha GR se vší výbavou....Ten foťák na street prostě nemá chybu.28 mm v základu,s předsádkou 21mm,na ulici ideální.Obrovsky kreativní,možnost nastavení hloubky ostrosti po krocích až do 5 metrů...... když není čas na ostření,rychle zmačknu spoušť a je to prostě všechno ostré.Je tichý,to i moucha prdí hlasitěji.Když budu od člověka metr,tak to ani nebude vědět,že jsem ho fotil...Na street je to můj nejlepší foťák a už se těším,jak ho pořádně provětrám až se vrátím do ČR.
Kamarád o něm pořád básnil a prodal mi ho,protože dostal nabídku od Nikona nafotit výstavu streetfotek Nikonem Coolpix A.Za dva dny mi volal,že ho to štve,že se ho zbavil a pokud ho prý budu někdy prodávat,koupí ho ode mne.Mám pocit,že se nedočká :-).
Aby to A6000 nebylo líto,budu ji brát jako zálohu s sebou :-)
santilub
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 29. 6. 2015 18:08

Já to měl přes vekend také z výšky. A mohl jsem si vybrat kompakt .... :

06281128aW.jpg
:-)
..... a nebo mobil.

Ale i tak to stálo za to. :-)

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod metatron 29. 6. 2015 18:19

Puntik, do kelu, mobilom alebo kompaktom ti to ide lepsie ako s "tazkou technikou" ;-)
Ale dobre :-)
metatron
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 29. 6. 2015 21:21

al.vlado píše:On vždy ráta s tým, že sa bude štverať na futbalovú bránku, strom, strechu.... :D :D A to v obleku jaksi moc dobre nejde. :-D

Ty si z toho delas p*del, ale ono to tak vazne je, navic se vzdycky dopredu svatebcanu ptam, zdali si mam vzit oblek, jestli na tom trvaji, nebo se obleci dle libosti ;)
V obleku bych na branu nelezl, stejne tak bych si neklekal do travy (vzdycky mam zeleny kolena a spinavy od sterku apod.), nelehal bych si na mokre molo u rybnika... atd. atd. Na oficialnich fotkach nejsem, takze za me absolutne no stress, to posledni na cem zalezi je, jak je obleceny fotograf, navic nemam zapotrebi hrat si na vysoko postaveneho manazera s krokodylama na noze, to prenecham mladsim rocnikum (a ze jich na facebooku vidam pozehnane) :D
Stejne se pak po obradu a po obede sel kazdy prevleknout do domaciho (vyjma nevesty a zenicha), ja v tom byl holt i na obrade, ktery byl venku ;)
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cport 29. 6. 2015 22:36

santilub: jj, GR je jeden z mala fotaku, ktery se stal legendou jeste v dobe prodeje :-)

Znamy ho taky chtel prodat, ale kdyz vsechny ty vychytavky zacal ukazovat kupujicimu, tak si to rozmyslel ...
cport
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 30. 6. 2015 00:02

K cemu se hodi 8fps (ci vice) :D
S tim cervenym utlumenym svetlem mi fakt udelala devcata "radost" 8-S

*nejde na mobilu*
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod al.vlado 30. 6. 2015 01:26

Petr Luňák píše:
al.vlado píše:On vždy ráta s tým, že sa bude štverať na futbalovú bránku, strom, strechu.... :D :D A to v obleku jaksi moc dobre nejde. :-D

Ty si z toho delas p*del.....

Len tak trocha, veľmi ma pobavilo jak si vylezený na tej bránke. :-) ... to, čo píšeš dáva samozrejme zmysel a úplne s tebou súhlasím. Veď dobrý fotograf sa od priemerného líši hlavne tým, že sa snaží tú fotku spraviť úplne inú ako väčšina. A to sa bez toho váľania sa po zemi a lezenia kade tade nedá. ;-)
al.vlado
Návštěvník

Odeslat příspěvekod santilub 30. 6. 2015 05:00

bob222 píše:Tá padesátka je sklo na úvahu. Sám som roky fotil s padesátkou alebo ekvivalentom padesát na stredoformáte, aj sa mi v tom prirodzenom pohlade dobre komponuje, ale je to za tie roky tak prefláknuté, že sa tomu radšej vyhýbam. Preto ani nemám k APS-C žiadnu 35 a k m4/3 nemám 25-ku.
Ale možno to zmením, keď kúpim A7. Tá 55/1,8 skrátka stojí za hriech. Len potom nastane dilema či vziať aj 35...

Řešil jsem tu samou otázku,jestli k té 55 vzít i 35.....potom mi ji kamarád na odpoledne půjčil a v podstatě jsem byl rozhodnutý během prvních pár snímků.....Na Paladixu se dá koupit za velmi příjemné peníze,nedávno za 13,5K,což je cena vzhledem k tomu,jak ten objektiv kreslí úplně suprová...A jestli půjdeš do A7,budeš mít velmi příjemný širokáček
santilub
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 30. 6. 2015 08:03

Petr Luňák píše:Ty si z toho delas p*del, ale ono to tak vazne je, navic se vzdycky dopredu svatebcanu ptam, zdali si mam vzit oblek, jestli na tom trvaji, nebo se obleci dle libosti ;)

Tak jako proč ne, když se zeptáš a oni souhlasí. Ale je pravda, že takhle oblečeného fotografa sem ještě na svatbě neviděl. Bez ohledu na to, jestli to byl někdo lokální úrovně nebo známý profík. Na druhou stranu sem nikdy neviděl ani fotografa v něčem, co by připomínalo kvalitnější oblek (což celkem chápu...).
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Předchozí stránkaDalší stránka