Už jsem se přestal tahat se spoustou objektivů.Řekl bych,že pokud má člověk s sebou jeden je to focení takové svobodnější a nutí víc přemýšlet a víc si to užít...Aspoň já to tak mám.
Dlouho nejraději fotím street a tak si beru Sony A6000 a k ní buď CZ 35/2,8,nebo Sony 20/2,8.Tyhle sestavy úplně miluju.
Minulý týden jsem od kamaráda koupil Ricoha GR se vší výbavou....Ten foťák na street prostě nemá chybu.28 mm v základu,s předsádkou 21mm,na ulici ideální.Obrovsky kreativní,možnost nastavení hloubky ostrosti po krocích až do 5 metrů...... když není čas na ostření,rychle zmačknu spoušť a je to prostě všechno ostré.Je tichý,to i moucha prdí hlasitěji.Když budu od člověka metr,tak to ani nebude vědět,že jsem ho fotil...Na street je to můj nejlepší foťák a už se těším,jak ho pořádně provětrám až se vrátím do ČR.
Kamarád o něm pořád básnil a prodal mi ho,protože dostal nabídku od Nikona nafotit výstavu streetfotek Nikonem Coolpix A.Za dva dny mi volal,že ho to štve,že se ho zbavil a pokud ho prý budu někdy prodávat,koupí ho ode mne.Mám pocit,že se nedočká

.
Aby to A6000 nebylo líto,budu ji brát jako zálohu s sebou