Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod ice.man2 23. 6. 2015 12:43

I špaténkový stativ najde své využití (např. pro blesk :D ).. a rázem je z něho dobrý stativ :D pro svůj nový účel :D
ice.man2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 23. 6. 2015 13:27

Já začal se stativy až pozdě. Takže jsem nastoupil rovnou na Manfrotto 190, potom jsem měl pocit, že potřebuju něco těžšího, tak jsem koupil nějaký nejvyšší Giottos. Pak jsem zjistil, že chci něco lehčího, tak jsem koupil ....... a nakonec jsem těch stativů vystřídal asi 8-10 a zůstali mi 3 od ultralehkého malého - přes ultralehký normální po "těžký" :-D
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod ltokar 23. 6. 2015 13:52

Tiez som kupil hned nieco lepsie, ale aj tak to nie je ono a to, na co som to chcel to aj tak nestacilo (aj ked som mal ako tak premerane, ze ano). Nehovoriac o hlave. Ale kedze na to aj tak nemam cas ani priestor, tak to neriesim :)
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ice.man2 23. 6. 2015 19:02

Dneska akorát jsem zkusmo objednal stativ další na aliexpressu. Nečekám zázraky, spíš mě zajímá, jaká bude kvalita od soudruhů :) Když to nebude ono, tak své využití nebo majitele za tu cenu určitě najde, ale dle toho co jsem četl by nemusel být špatný :) Kdyžtak dám tip :D
ice.man2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 23. 6. 2015 22:09

On si na tom musí přijít každý sám.

Já mám 5 stativů, 2 z nich úplně blbé (občas je použiji jako držák deštníku s bleskem, naposledy asi před rokem, jeden je dobrý, ale příliš těžký (Manfrotto tuším řady 050), jeden je velmi dobrý, o kterém jsem si původně myslel, že je na cesty ideální (Gitzo Traveller) a jeden jsem si koupil jen tak v Číně, a nakonec je jediný, který si občas vezmu s sebou (Sirui 1204).

Podobné je to s objektivy a podobné by to bylo s dalšími těly a bezzrcadlovkami, nakonec si člověk něco oblíbí a to používá.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod JSP070 24. 6. 2015 09:26

bob222 píše:Len myslím, že poznám x prípadov kedy bola požiadavka na tužkovky, lebo to kúpim v každej trafike, ale v reále (a to som na VŠ brigádnicky robil sprievodcu a tých ľudí som videl fotiť tisíce) som ešte nezažil, že by niekto utekal do trafiky tie tužkovky kúpiť alebo povedal, že toto foto by nemal, nebyť zajačik Duracell.

Mal som Fuji S7000 na AA a bola to vyhoda. Aj som bol v tej trafike. Ak to Pentax ma, tak je to +. Nie ze by to malo pri rozhodovani o kupe vahu ako tempomat v aute, ale je to dobra malickost. Z malickosti sa robia velke veci. Keby som sa nevedel rozhodnut medzi dvoma fotoaparatmi, vyberiem si ten, co vie fungovat na AA.
JSP070
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 24. 6. 2015 10:02

Stačí grip a adapter AA doňho. To zvládajú skoro všetci. Ja som mal tužkáče naposledy v oly c 5050 a nevermore.
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Calven 24. 6. 2015 10:14

Na každom foťáku mám grip a adaptér na AA. BG mám na foťáku stále a kde sú tie adaptéry - netuším. AA tak akurát do bleskov a odpaľovačov. Neverím, že na 6AA nafotím to, čo na 2x LP E6N.
Calven
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ltokar 24. 6. 2015 10:26

Ak pouzijes 1.5v li-ion AAcka, tak ano, asi nafotis. Ale tie su jednorazove, bohuzial. A celkom dost drahe.
Inak samozrejme nie, 6ks AA nabijacich 2500 eneloopov ma 18wh, hentie baterky maju 26.5wh. A este je to aj lahsie.
Ja osobne mam v zrkadlovke tuzkace a nevadi mi to. Skor by som prijal, keby sa preslo konecne na li-ion tuzkace s 3.7v (take menej tucne 18650ky). Jeden typ baterie, jedna nabijacka. Takto musim mat na kazdy fotak zvlast nabijacku .. otravne a hlupe riesenie.
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Calven 24. 6. 2015 10:38

Je to možné, ale zrejme to skúšať nebudem. :-) A to eneloopov mám doma... No dosť. :-)
Calven
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 24. 6. 2015 10:58

Odkedy je v polovici detských hračiek tužkovka (1 až nekonečno), nemôžem to ani vidieť. Už aj v tom blesku sa mi to ekluje...
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ltokar 24. 6. 2015 11:45

Uz to zacina byt zle, prilis vela stran o baterkach. Kde je Ganec ? :hm
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Calven 24. 6. 2015 11:49

Vedla.
Calven
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 24. 6. 2015 11:51

Dal jeden srdceryvný výkrik vo vedľajšom vlákne.
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod al.vlado 24. 6. 2015 11:56

:-D :-D .... som tu od roku 2008, veľa nepíšem, skôr čítam. Istý čas som sem už chodil pomenej, odkedy som objavil túto tému, tak som tu denne a neskutočne sa bavím. :-D .... fakt ... len občas už ste za čiarou (keď to ide do zbytočných urážok)

GANEC, prosím Ťa, vyjadri sa k tým baterkám už! :-D
al.vlado
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka