Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 22. 6. 2015 21:24

ltokar píše:lukas_highenergy: mas nabijacku, ktora akceptuje 12v vstup , alebo 5v ? Ci ako to nabijas cez powerbank ? Inak Olympus zda sa, ani nema default nabijacku?, ktora ide na 12v, na rozdiel od cinskych ..

Na Canon 6D mam nabíječku z eBay a Sony A7 má tu výhodu, že se da nabíjet přímo přes USB co je na těle.
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod ltokar 22. 6. 2015 21:43

Vidis, to mi prave teraz docvaklo, ze na AAckove baterky sa tiez robi 5V vstup. Vidis .. zase ma Pentax vyhodu :-P :D :D :D
Inak , robil som si starosti, co je s Gancom, ale zda sa, ze len nenapadne sledoval diskusie a znovu updatol nejaky svoj clanok, kedze som hodil ocko na jeho web. Nahodou som zazrel toto:

"kedže sa im vo vnútri nehýbe zrkadlo, nevíri sa im tam zbytočne prach"
(ešte som nepočul o tom žeby mal niekto prach v EVF, no v OVF už áno)
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ice.man2 22. 6. 2015 21:53

Itokar tak určitou logiku to má :D Víš co musí taková 1Dx udělat za průvan? :)

Jinak ještě k těm baterkám.. já zase nenosím žádné powerbanky.. prostě jsem si potěžkal baterku co se do a6k cpe a vyhodnotil, že jich několik v pohodě unesu. No a na telefon.. pokud jde o akce s přespáváním pod střechou, tak to většinou L930 vydrží na klid a pokud je to bez elektřiny, tak mám v šuplíku Nokii 6300 a to je vám stroj :D téměř týden na baterku jak nic :D
ice.man2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ltokar 23. 6. 2015 07:53

Skor som narazal na to, ze by mohol byt prach v EVF :) .. OVF a prach je veru bezna vec.
Inak mne normalny starsi androidovy mobil v pohotovostnom rezime na signal vydrzi na plne nabitie baterie 21-22 dni. Myslim, ze novsie, s vacsou bateriou (2800-3000mA) vydrzia kludne aj mesiac. Len treba vypnut 3g , datove prenosy a wifi. Inak vydrzia tak den :D
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ice.man2 23. 6. 2015 08:10

Pak je otázka, co z toho smartphonu zbude funkčně navíc oproti té blbé nokii, když mu tohle všechno típnu :D (já vím, jde to vždy na chvíli zapnout a zase shodit).. a když někde rozšlehám 6300 o skálu, tak mě to fakt den nepokazí (navíc ten telfon je jak tank :D ).. u mé 930 bych na sebe byl asi celkem naštvaný :D S tím 1Dx to byl fór. Jinak mě se prach do OVF minimálně co pamatuji nedostal, nebo alespoň nebyl vidět.
ice.man2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 23. 6. 2015 08:30

Faktom je, že výdrž smartu je dnes asi najväčší problém, ale keby si tú nokiu rozšlahal pred pár rokmi, tak by si zaplakal asi viac ako dnes pri nejakom smartfóne. Nezabudnime, že ceny nových boli aj predtým ukrutné (môj prvý foun stál 22 litrov a to mal trojriadkový display), ak si ju teda nemal za korunku na paušál. Len dnes je to už holt stará plečka za padíka v bazáre...
Ja som na stavbe baráku najradšej používal N3300. Tá mohla padnúť aj do betónu.
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 23. 6. 2015 08:43

ice.man2 píše:Jinak ještě k těm baterkám.. já zase nenosím žádné powerbanky.. prostě jsem si potěžkal baterku co se do a6k cpe a vyhodnotil, že jich několik v pohodě unesu.

Tak já když už beru tu powrbanku, tak primárně kvůli světlu. Přecejenom pořizovat nějaké větší množství 18650 aku (případně další foto baterky, co taky běžně nepotřebuju) na to, abych je jednou za čas použil, by se celkem prodražilo. Navíc pokud na mobilu/sporttesteru zapnu tracking GPS, tak to taky moc nevydrží. Takže mam 2 ks powerbank (malý na rychlý akce, kde jde hlavně o sporttester) a velký na delší akce, kde pak dobíjím ve stanu nebo za chůze v báglu.
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod hoax 23. 6. 2015 09:30

3 strany o baterkách mě fakt nebaví, nevíte co je s Gancem? :)
hoax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 23. 6. 2015 09:31

Baterky jsou "jmeli". Jenom jak uz jsem psal, horolezci co udelaji na Fagarasi 15 000 fotek uz nekam zmizeli :-(
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Melancholický Trol 23. 6. 2015 10:46

Nezmizeli, stále třídí, stále třídí...
Melancholický Trol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 23. 6. 2015 11:13

Tak ono u těch baterek nemusí jít jen o 15.000 fotek, ale třeba i o to, že chce člověk fotit delší expozice v mraze. Což je na horách celkem bežná věc. To pak ty baterky odcházejí docela rychle. Ale furt to znamená, že si místo 2 vezmu pro jistotu tři a ne že bych jich tahal plný bágl, jak někteří naznačují a měl problémy s baterkovým workflow během trekku...

Jinak přemýšlím, jestli sem někdy na nějaké podobné akci udělal třeba aspoň 1.000 fotek. Co sem koukal, tak najvíc jsem fotil při přechodu v Dolomitech a i tam jsem skončil někde kolem 6-700 před promazáním (několik verzí toho samého). A to sem měl zrovna tenkrát záchvat focení s novou Tokinou 11-24 nebo co to bylo. ve výsledku to skončilo asi tak na 100 fotkách a po pár letech sem to zkrouhnul asi na 30, co používám. Zbytek mam jen jako back up.

-- 23. 6. 2015 11:14 --

hoax píše:3 strany o baterkách mě fakt nebaví, nevíte co je s Gancem? :)

Mě taky chybí. Ale je možné, že v poslední době tady získal tolik materiálu, na který mohl reagovat, že se mu z toho zavařil mozek a musí se restartovat... :-)
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod bob222 23. 6. 2015 11:16

No čo, tak to presunieme a budeme pokračovať na Gancovkách!!! 8-)
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Melancholický Trol 23. 6. 2015 11:36

Já si živě pamatuju, když jsem si 2012 koupil první foťák. Následoval týden ve Švýcarsku a výsledkem bylo 4500 fotek. Je pravda, že jsem si hrál, zkoušel, zkusil nastavit dvousetinu, abych nemusel zkusmo zjišťovat, co udržím, načež vycházely móc krásný clony jako f22 a tak. Po několikerém třídění z toho zbylo tak 300 fotek, ze kterých 20 celkem ujde. No jo, každý si tím asi prošel.
Melancholický Trol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 23. 6. 2015 11:40

A to ešte nehovorím o statíve. Myslím že každý kúpil najprv lacnú sigmu že mu to na to jeho cvakanie bude stačiť...
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Melancholický Trol 23. 6. 2015 11:43

Já jsem si jako první stativ koupil
Obrázek
abych si nemusel kupovat ten druhý, správný. Ale nakonec si stejně budu kupovat ten druhý, správný.
Melancholický Trol
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka