OM-D je fantasticky, na tomto fore vynasany do neba, no napr. jeho snimac len dobehol ten "na tomto fore hnusny APSC 18Mpx Canon", ktory ma uz asi 3r a je z kazdej strany kritizovany vraj pre jeho nepouzitelnost... zisk ktory priniesol vyrobcovi nespravi Olympus ani za 15r existencie, pre fotky ich majitelov plati to iste...
Ved aj 550D, ci D3100, alebo dokonca krajinarske Pentaxy dokazu lepsie sledovat objekty, alebo maju s AF vyssiu/podobnu rychlost serioveho snimania, ci rovnako kvalitny obraz... a to za nizsiu cenu a uz dlhe roky.... Kompakty s vymennymi sklami su super vec, no DSLR nedokazu plne nahradit (zatial) a jediny ich konkurenti su drahe mydla (aj tie sa postupne menia a zvacsunju snimace), ktore su zasa tlacene zospodu mobilmi....
...takze APSC DSLR tu zostane este velmi dlho, o to sa netreba bat - ma svoje vyuzitie, opodstatnenie, predaje, zisky... byt ich vyrobca, tak nevidim najmensi dovod, pre co v nich nepokracovat
EDIT: este jedna vec... trzby Olympusu za posledny rok su cca 129mld yen... Canon Imaging ma za posledne 3 mesiace 330mld yen... neviem, ci je to az take akutne...