Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod PavelDS 15. 7. 2013 17:53

Lidi na dovolené a s kompakty něřeší kvalitu výstupu (jako tady) je jim to fuk, nacvakaj si dovolenou klidně starym, nebo levňoučkým kompaktem. Má to i výhody při ztracení..ukradení. A pak do další dovolený jim to leží doma. Příští dovolený stejně budou cvakat mobilem tak proč modernizovat. Podobně starý nebo levný zrcadlovky. Proč by to řešily nákupem nových strojů, na prohlížení v televizi na facebook jim starý/levný šunky stačí bohatě. Na co na letní cvakání např. drahé zumy f2,8 ? Dovolená je free. Dřív (film) se kupoval rodinej foťák na 10 let...PS k těm statistikam CSC/SLR, zkuste omrknout Japonce v Krumlově.
PavelDS
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Flor.cz 15. 7. 2013 18:42

Teď jsem se díval na ty bílé Samsungy v obchodě a oproti ostatním foťákům opravdu vypadají o dost líp - luxusně. Tohle ostatní výrobci dost podceňují, spotřebitelé nakupují hodně očima a pro holky je často nejzásadnějším argumentem, jestli jim mobil, foťák, či notebook bude ladit s kabelkou.
✔️ Galerie pro fotografy zdarma:.. http://_Story_Show_Gallery_.flor.cz
Flor.cz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 15. 7. 2013 19:08

revell píše:Ganceeeeeee, kde si kdyz te potrebujeme
vo vedľajšej diskusii som naznačíl: Masters of rock :twisted:

Callgaro píše:Tak mám doma v zápůjče EP-2 se seťákem a hledáčkem. První dojmy smíšené .. Vadí mi ostřící body, či zóny nebo jak se tomu u Olympusu říká. Jsou moc velké a při zkoušení se díky tomu do ní vejdou dvě věci v různé vzdálenosti a na co se af chytí je loterie.
Môj starý E-P1 je 300 km odo mňa, ale pokiaľ si spomínam, tak v jednom LiveView móde (prepínajú sa cez "info") je aj len samostatná ostriaca plocha a jej veľkosť sa tam dá aj zmenšiť

Callgaro píše:Nepřišel jsem jak se mění body jinak než lézt do menu, takže používám zatím středový.
Túto zmenu mám u E-P3 na krížovom rolleri, predpokladám že sa tam dá navoliť aj u E-P1.
(inak úplne zbytočné "tlačidlo", keďže umiestnenie/veľkosť AF plochy robím len cez dotykový displej)

AF sa okrem menu dá zmeniť aj cez SCP (SuperControlPanel): ten sa zapína tlačidlom "OK" a rozmiestnenie nastavení (buď na ploche alebo na krajoch) sa prepína tlačidlom "info".
PS: chvíľu mi trvalo kým som sa naučil SCP ovládať .. tiež som sa nepozeral do manuálu... :nenapadne
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Daemonius 15. 7. 2013 20:01

Flor.cz píše:Teď jsem se díval na ty bílé Samsungy v obchodě a oproti ostatním foťákům opravdu vypadají o dost líp - luxusně. Tohle ostatní výrobci dost podceňují, spotřebitelé nakupují hodně očima a pro holky je často nejzásadnějším argumentem, jestli jim mobil, foťák, či notebook bude ladit s kabelkou.

No takový NX300 ve stříbrném provedení s trochou falešné kůže je dost pěkný foťák. :)
Daemonius
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Callgaro 15. 7. 2013 20:54

Ganec: Už jsem na to přišel, ale zmenšení zón budu muset ještě pohledat :)

Ten super panel se přiznám jsem vůbec neznal, celkem šikovná věc a dá se díky tomu ovládat foťák i s hledáčkem u oka. Teď nově kritizuji bracketing - jednak jde nastavit jen na +/- 1EV a druhak při jednotlivých snímcích měří! expozici, takže je mi k prdu, to raději sáhnu na foťák při M režimu. Doufám že novější následníci se v tomhle polepčili :)

Jinak musím se olympusu hluboce omluvit. Vždycky jsem viděl rozmatlané a přeostřené fotky ale po zásahu do obrazového profilu (vypnutí redukce šumu, stažení doostřování na -2) se mi výstup nezdá až tak šílený jako z testovacích snímků. Jasně doba je jinde ale troufnu si říct že pro běžnou A3 je to bezproblémů použitelné.

http://www.callgaro.cz/images/full/2013 ... 142873.jpg

ISO 400 f8, snímáno do raw, ACR, z ruky. Zde se přiznám jsem se hodně pral s ergonomií a udržením snímku, bez hledáčku by se mi to takhle udržet nepovedlo. Pravda, mít DSLR, mám i stativ :)

http://www.callgaro.cz/images/full/P7142787.JPG
Standartní jpg z foťák, bez úprav

-- 15. 7. 2013 20:56 --

teď ještě vyrazit na krajinku :)
http://www.flickr.com/photos/ticmartin
Callgaro
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PavelDS 15. 7. 2013 21:56

Dost praktických informací k EP-2 je tady:
http://www.olympusamerica.com/cpg_secti ... sp?id=1482
Naposledy upravil PavelDS dne 16. 7. 2013 07:15, celkově upraveno 2
PavelDS
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 15. 7. 2013 22:47

To zas Ganec povyroste :)

Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozakm 15. 7. 2013 23:48

Daemonius píše:
Flor.cz píše:No takový NX300 ve stříbrném provedení s trochou falešné kůže je dost pěkný foťák. :)

Je, navíc se fakt dobře ovládá... jen ten AF by to chtělo vylepšit, možná tomu pomohl poslední update.
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 16. 7. 2013 07:53

Callgaro píše:zmenšení zón budu muset ještě pohledat :)
tak som to vygooglil:
- nie je to zmenšenie všetkých zón, ale možnosť zmenšiť zaostrovaciu plochu
- skutočné zmenšenie bolo pridané až v E-PL2 (E-P2 je starší model)

Na starších modeloch existuje len workaround:
- prepnúť sa na ZoomView
- stlačiť "zoom" tlačidlo (možno stačí len to, mne u E-P3 sa tým tlačidlom prepnem na ZoomView)
- po stlačení "info" sa zobrazí v ľavom dolnom rohu 7x a môžeš to zmeniť šipkami
- zväčšením zoomu (tlačidlo "up") na 10x alebo 14x sa zároveň zmenší aj zaostrovacia plocha
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod nicomhk 16. 7. 2013 09:27

PavelDS píše:Lidi na dovolené a s kompakty něřeší kvalitu výstupu (jako tady) je jim to fuk, nacvakaj si dovolenou klidně starym, nebo levňoučkým kompaktem. Má to i výhody při ztracení..ukradení. A pak do další dovolený jim to leží doma. Příští dovolený stejně budou cvakat mobilem tak proč modernizovat. Podobně starý nebo levný zrcadlovky. Proč by to řešily nákupem nových strojů, na prohlížení v televizi na facebook jim starý/levný šunky stačí bohatě. Na co na letní cvakání např. drahé zumy f2,8 ? Dovolená je free. Dřív (film) se kupoval rodinej foťák na 10 let...PS k těm statistikam CSC/SLR, zkuste omrknout Japonce v Krumlově.

ono staré šunky mnohdy fotí líp než ty nové ;-) a nejen na fejsbuk
nicomhk
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozakm 16. 7. 2013 09:47

Na tohle téma jsem onehdá sepsal článek, neboť si myslím, že to není většinou pravda:

http://www.casopis-foto.cz/stare-kompak ... ebo-mytus/
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PavelDS 16. 7. 2013 09:57

Pravdou je že líp nefotí. Pravdou je že stačí.
PavelDS
Návštěvník

Odeslat příspěvekod nicomhk 16. 7. 2013 10:06

otázka kolikrát je "tvoje" většinou a "moje" mnohdy. Jen vím, že fotografie pořízené starým Canonem S45 dodnes předčí mnoho současných kompaktů - ligu jako Oly XZ nebo Nikon P7700 do toho nepočítám
nicomhk
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PavelDS 16. 7. 2013 10:13

Tak zrovna tenhle mají na jednoduchou dokumentaci u nás v laborce, pěkná šunka :(
PavelDS
Návštěvník

Odeslat příspěvekod nicomhk 16. 7. 2013 10:22

ve své době to bylo akoro to nejlepší co se dalo sehnat, zkusím doma najít nějaké fotky
nicomhk
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka