Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 8. 5. 2013 19:23

Ganec píše:nechápem: veď krížový roller zostal a vrchný roller sa len posunul z boku foťáku viac dovnútra

"Krizovy" roller (opravdu hodne blbe zvoleny nazev) nezustal. To kolecko aka napr. Canon DSLR, ktere sis tak vychvaloval, uz na novem PENu neni.

Tvuj komentar na youtube:

Ganec píše:Vyskúšaj krížový roller ako má moja E-P3: tam kde ty musíš potočiť predným rollerom, potom sa vrátiť a znova potočiť rolerom, ja môžem krúžiť krížoým rollerom bez prestania. Fakt rýchlejšie.
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod NefroniK 9. 5. 2013 15:50

rodri píše:Fotil jsem (OMD) prcka na houpačce s detekcí tváře, zaostření a expozice prakticky okamžitá, úspěšnost cca 80-90%. U OMD je jedno, jestli fotíš přes hledáček nebo pře displej, rychlost a přesnost je stejná.

Zaostrené cca 20cm dopredu - dobre to vidno na rukáve mikiny. :-)
NefroniK
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 9. 5. 2013 18:39

To je těžká disciplína taková houpačka, mám s tím taky problém ... nicméně dřív nebo později sem někdo fotku z beznosorožce co je dobře zaostřena dá. Někdy je dobré být skromný, třeba Ganec sem dal fotku co byla dobře zaostřená a ani mu nevadilo, že dobře zaostřeno bylo všude, po celé ploše.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 9. 5. 2013 19:17

Dneska jsem fotil našeho psa v běhu. Dávám k posouzení. D3200, kontinuální ostření a sériové snímání

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod martin79 9. 5. 2013 20:41

To je pomalej pes.... Ta posledni fotka je nejaka divna, ten bokeh za zaostrenim je nejakej divnej, to je nejaka uprava, nebo to takhle vyfotilo?
martin79
Návštěvník

Odeslat příspěvekod rodri 9. 5. 2013 23:55

NefroniK píše:
rodri píše:Fotil jsem (OMD) prcka na houpačce s detekcí tváře, zaostření a expozice prakticky okamžitá, úspěšnost cca 80-90%. U OMD je jedno, jestli fotíš přes hledáček nebo pře displej, rychlost a přesnost je stejná.

Zaostrené cca 20cm dopredu - dobre to vidno na rukáve mikiny. :-)

Jo, máš pravdu, sáhnul jsem vedle. Ale není problém dát sem jinou fotku, která je zaostřená líp. Šlo jen o zkoušku, AF tracking se mi u rychlejšího pohybu neosvědčil , tak mě zajímalo, jak to půjde na houpačce s detekcí. A jsem spokojen, čekal jsem daleko horší výsledky.
10-1000.jpg
rodri
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 10. 5. 2013 07:02

martin79: pes říkal, že se bude příště víc snažit. Ten bokeh se zhoršil při zmenšování pro potřeby galerie (limit velikosti).

O to ale nešlo, zkoušel jsem kontinuální ostření. Na všech fotkách v sérii je zaostřeno na hlavu psa (na první malinko za pravé oko, ale to je moje chyba).
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod rodri 10. 5. 2013 07:26

Tohle je důvod, proč je hledáček VF-4 tak velkej :-)
vfcomp-ep5.jpg
zdroj: dpreview.com
vfcomp-ep5.jpg (24.23 ) Zobrazeno 2548 krát

Teď už jen, jak si s tak velkým hledáčkem poradí procesor foťáku např. ve tmě nebo při sériovým snímání, jestli nedojde ke zhoršení vlastností oproti VF-2.
rodri
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 10. 5. 2013 08:02

Je to pěkná budka na foťáku. Kolik má vlastně stát? Už takhle je ten novej PEN stejně drahej jako D7100.
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod martin2580 10. 5. 2013 08:51

Tohle nechapu. Bezzrcadla jsou super jen diky velikosti a takhle to zazdit trcicim hledackem..... Vzdyt to bude rozmerove vetsi nez entry level DSLR.
martin2580
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 10. 5. 2013 10:03

Naozaj to nechápeš:
- bezzrkadlovky riešia viacero problémov DSLR, nielen rozmery (skladnosť)
(aj: kompatibilitu objektívov, rozhýbanie záberu zrkadlom, oneskorenie spúšte, ...)
- hľadáčik nemusíš mať nasadený (ak nechceš)
- môžeš použiť aj menší hľadáčik (aj VF2 a VF3 s E-P5 fungujú)

Lotrandor, zostava telo + hľadáčik + pevná 17-ka má stáť 1500 dolárov (euro).
A na vyššiu cenu si treba zvyknúť: už moja E-P3 stála toľko ako bratova 60D.

Petr Luňák, naozaj ten krížový roller zrušili :-(
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 10. 5. 2013 10:20

Ganec: zpoždění spouště bych vážně neřešil, lag mezi snímačem a EVF nebo displejem na zadní straně to bohatě srovná.

Ad vyšší cena, proč bych měl platit víc. Rozhodující je, jaké to dělá obrázky a tohle nijak nepřekonává ani D3200, přičemž tam jsem s cenou na polovině (a méně).

Rozumím tomu, že to má pár vychytávek, které mohou přijít vhod, ale má to skutečně hodnotu 500 a více babek? Plus samozřejmě ty neduhy, které to má.

Pokud je to ale cena za stylovku, která nejen vypadá, ale i slušně fotí, pak tomu rozumím. Já radši koupím kvalitní sklo.
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod reign 10. 5. 2013 11:06

Add ceny - už nevím kdo to tady psal, výrobci prostě lížou smetanu. Zbytek bych neřešil - blbost toho, kdo to zaplatí. Jinak, stylovka to rozhodně je a řekl bych že má větší opodstatnění než E-PL5 s ergonomií rovnající se čisté nule, o E-PM nemluvě.
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod martin2580 10. 5. 2013 11:22

Ja tady rozhodne nebudu vyzdvihovat tyhle bezzrcadla, ale jedno jsem koupil a cenu mi vynahradi to, ze to mam u sebe ve chvilich, kdy jsem zrcadlo nemel. Zrcadlo jeste mam, ale uz ho moc nenosim a mozna i prodam. Nicmene jak jsem psal nekolikrat, lepsi to neni, levnejsi to neni, ale je to proste maly a pro nekoho je to parametr, kterej je ochotnej vykompenzovat tema 10-15000Kc navic. (urcite nejen ja)

Jen rekneme zaslepeny clovek muze napsat, ze bezzrcatko je lepsi. NENI. Je mensi. JE.
martin2580
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Flor.cz 10. 5. 2013 11:52

reign: o lízání smetany jsem tu psal já, je to vidět u každého nového produktu. Díky absenci mechanismu zrcátka a hranolu mohou být bezzrcadlovky levnější než DSLR. Ale výrobci bezzrcadlovek zatím nemají důvod nasazovat tak agresivní ceny jako Canon s Nikonem.
✔️ Galerie pro fotografy zdarma:.. http://_Story_Show_Gallery_.flor.cz
Flor.cz
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka