Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod rodri 6. 5. 2013 09:03

PL, kozakm, tak to se omlouvám, tohle mi nějak uniklo :) .
rodri
Návštěvník

Odeslat příspěvekod NefroniK 6. 5. 2013 09:05

snopa píše:A kdy mobily nahradí vše ostatní ??? :shock: :-D

Nie je to náhodou len externý "monitor" z kamery/foťáku? :-D
NefroniK
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 6. 5. 2013 20:59

Novy PEN zda se prisel o tu "uzasnou" ovladaci vychytavku - "volant" a nyni nabizi dva rollery ala napr. Nikon DSLR. Co na to rika Ganec, je to krok zpet?

Obrázek
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Daemonius 6. 5. 2013 23:26

Novej PEN je zatím asi nejpovedenější ze všech PENů. Nicméně vážně už by to chtělo zabudované EVF (dálkoměrný styl ala X-E1 etc.) a možná i utěsnění proti živlům, protože jinak je to v podstatě "profi" tělo. Jo a AF s 4/3 a dokoupitelné gripy (ty možná i jsou, nevim, některé Peny to mají).
Daemonius
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod reign 7. 5. 2013 06:13

kontrolní otázka-kdo by pak kupoval OM-D?
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 7. 5. 2013 08:34

Na 1. máje na demonstraci KSČM jsem viděl bezzrcátko s plnou výbavou, dotyčný měnil ty kelímky jak na běžícím pásu. Myslím že konec se blíží.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 7. 5. 2013 09:59

Hmm, já na otevření lázeňské sezóny neviděl jedinnou bezzrcadlovku. Zato poměrně dost semi-profi a FF zrcadlovek. Pravda, někteří měli vyklopený blesk. Nu což, bylo pod mrakem.
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod Ganec 7. 5. 2013 11:40

Lotrandor píše:Podívej se ale na to video v mém postu. Jestli ti to přijde ok, hlavně detekce obličejů. Moje zkušenost s dětmi je přesně opačná. Než to rozpoznalo tvář a zaostřilo, fotil jsem zadek.
...
A jen dodám, že šlo o 650D. O kterém se tu vyjádřili, že to moc vychytané nemá. Takže asi tak.
potvrdujem
Včera som si vyskúšal aj LiveView u 650D:
Obyčajné zaostrovanie (namáčknutie) trvalo až okolo 5 sekúnd!!! Brrr...
(buď sa so seťákom fázové senzory na senzore nevyužívajú efektívne alebo vôbec)
A dotykové ovládanie? Tiež prekvapenie: doteraz ma ani len nenapadlo že sa dá tak "dokaziť" :-(
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod T-Lama 7. 5. 2013 13:21

reign: Asi nikdo, ono už takhle je na první pohled rozložení ovládání přívětivější než u OM-D.
Pokud ten, kdo navrhoval tenhle PEN, bude pracovat i na dalším OM-Dčku, mohl by vychytat ty hlavní mouchy.
T-Lama
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 7. 5. 2013 14:37

Mně na OM-D zabily akorát tlačítka křížového voliče plus úchvatné držení za neexistující grip s odkazem na koupi přídavného gripu za 6000. Vtipe hop. Tady to vypadá dotaženě.
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Daemonius 7. 5. 2013 15:33

Lotrandor píše:Hmm, já na otevření lázeňské sezóny neviděl jedinnou bezzrcadlovku. Zato poměrně dost semi-profi a FF zrcadlovek. Pravda, někteří měli vyklopený blesk. Nu což, bylo pod mrakem.

Tahle kategorie když má blesk tak není úplně slabej a je to docela praktické místo tahání normálního blesku.. Byť výsledky jsou takové.. ehm.
Daemonius
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Lotrandor 7. 5. 2013 20:00

Tak já celkem vím kam do dosvítí, věř mi, že většinou ne na to co fotili.
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod martin79 7. 5. 2013 21:07

Me udivuje, jak kazdej sleduje ostatni fotografy a presne vi co dela spatne, na co ostri, ze ma nevhodnej fotak, nevhodne pouziva blesk, zna presne jeho zamer.....
martin79
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka