Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod FXE1 15. 2. 2019 08:26

No bolo by dobré vedieť, čo si myslí Mavic o Vašom vzťahu :)
FXE1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Fidko 15. 2. 2019 08:33

Keby bol schopny mysliet, daval by si pozor a pravdepodobne by sa mu to nestalo :)
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod FXE1 15. 2. 2019 08:38

Alebo by sa s tebou rozviedol 8-D
FXE1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Fidko 15. 2. 2019 08:42

To najskor ano :-D S novym (po osudnej havarii prveho) som uz ale zaobchadzal setrne a nema ani skrabancek :)
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Davidof 15. 2. 2019 08:52

To já mám citový vztah spíš k focení, vždycky mě to lákalo, ale až ve středním věku jsem se tomu začal trochu cíleně věnovat a začlo mě to hrozně bavit.

Ruku v ruce s tím jde určitá náklonost k tom stroječku, se kterým ten čas trávím. Dodnes vzpomínám na 5D, jak jsem ho přines domů, zkoumal, cvakal kraviny ...

Výhoda je, že fotím, jen když chci a když mě to baví, a nikdy pod tlakem nutného výsledku , takže ty chvíle jsou vesměs to nejlepší, co prožívám (vedle pěkných kořeno-kamenitých sjezdů na kole).
Naposledy upravil Davidof dne 15. 2. 2019 10:03, celkově upraveno 1
https://www.zonerama.com/Davidoff/190455
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod wikxzen 15. 2. 2019 09:04

Nejhorší je, když člověk nemá žádné srdce. Jen chlad a bezcitnost ke všemu. To musí být pak hrozný život - smutný ani ne - jen hrozný a zbytečný život. :-)
wikxzen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kozakm 15. 2. 2019 09:49

Obrázek

Porovnání velikosti chystaného RF 70-200/2.8 s klasikou
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fidko 15. 2. 2019 09:57

Ja fakt taky tucnuckejsi, ale rozhodne kompaktnejsi. Canon na to ide dobre. Tie skla vo vysledku rozhodnu.
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod fotofanda 15. 2. 2019 10:05

Fidko píše:Inak teda na SONy rumors to vyzera, ze dost "Sonakov" kvoli sklam zvazuje v buducnosti navrat ku Canon. Na mna osobne je RP moc velky lowcost, ale nad Rkom by som uz premyslam. Ak v buducnosti nejak vyriesim ako to so sebou vlacit, mozno by som do toho siel :)

No, já mám pocit, že tam spíše spousta těch, co jsou vyděšeni, že je Canon sfoukne jako svíčku. A to říkám jako bývalý Minolťák co už před lety "přešel" Sony a Canon nikdy neměl. Nové RP mne dost zaujalo váhou a cenou. Být bývalý "Canonista" (či jak se jim říká) a mít doma Canon objektivy, tak si dnes rvu vlasy, že jsem s nedávným přechodem nepočkal.
Sony a7III + Sony FE 28-70/3.5-5.6 OSS + Sony FE 70-200/4.0 OSS + Sony FE 35/1.8 + Samyang FE 45/1.8
fotofanda
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fidko 15. 2. 2019 10:13

Mna to RP az tak nenadchlo, aj ked myslienka lacneho FF je lakava. Canon dodal ideu, SONY s Nikonom dodaju techniku :-D

Tie objektivy ale vyzeraju luxusne, a EOS R sa mi tiez pozdava cim dalej viac. V podstate vaznejsie vyhrady mam len k chybajucemu joysticku a mozno keby to cvakalo malinko rychlejsie. Stabilizacia mi az tak nevadi. Tam alebo mam IBIS od Olympusu ktory je inde, alebo mi staci IS v objektive. Co sa mi paci je, ze na Canone udajne tie EF skla proste cez adapter funguju dobre a tiez, ze Canon mi vzdy vyhovoval ergonomicky. Akurat teda "Rko" ovladanim nie je tradicny Canon ...
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ganec 15. 2. 2019 10:56

fotofanda píše:Nové RP mne dost zaujalo váhou a cenou.
Tá hmotnosť je trošku zavádzajúca: keďže k jeho používaniu je nutný ešte objektív.
No a žiaden pancake Canonu neohlásil, ani nijaký skladný záklaďák. Len trištvrtekilové kravy typu 24-105/4.

A tým, že foťák nemá stabilizátor, tak musia mať stabilizátor sklá.
=> kvôli tomu potom budú ťažšie ako by mohli byť (alebo nebudú stabilizované)

Ani tá cena nie je až taká nízka ako sa zdá .. u nás je to vraj 1509€ len za telo.
(aspoň kamoš mi písal .. v známych predajniach som cenu nenašiel).
V porovnaní s tým, že za 999€ sa dá kúpiť A7 so seťákom... :oops:

PS: Aktuálna správička na canonrumors: Sony has announced the RP competitor for $998 and with IBIS…back in 2014 :)
:D
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fidko 15. 2. 2019 11:01

Ono zase A7 je velmi slabucky fotacik, akurat ten snimac ma nejaku cenu. A7 II ... no ano, tam je to vec preferencii a mozno by som aj vahal. S tymi sklami to ale u Canonu vyzera slubne a coskoro sa pripoji Sigma s Tamronom. Teraz uz sa to rozbehne naplno :)
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ganec 15. 2. 2019 11:12

Toto ste postrehli?
Mapcamera January 2019 Bestsellers

Obrázek

Spomínaná A7II sa tam predávala viac ako zrkadlovky od Canonu...

-- 15. 2. 2019 10:13 --

V top-ke predajov MAP camera už teda bezzrkadlovky nahradili APS-C zrkadlovky...
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fidko 15. 2. 2019 11:19

Pripadne bezzrkadlovky Olympusu.
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bob222 15. 2. 2019 11:39

Inak už na A7II mi sklá canon (resp sigma na canon) podľa mojich amatérskych požiadaviek šlapú v pohode, počas skúšania na A7III to bolo ešte lepšie. Dokonca ide AF aj u desaťročia starej tokiny 20-35...
Prvú A7 by som asi nebral, aj keď stabilizácia v A7II sa nevyrovná napríklad olympusáckej, aspoň nejaká tam je. Samozrejme trojka je ešte o dosť lepšia.
bob222
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka