Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
keď už spomínaš megapixely .. kamoš nám akurát ukazoval rodinné fotky na (pomerne) novom noteboku.pemar píše:Já jsem chtěl 44 Mpx kvůli výřezům, ale prakticky vůbec to nevyuživám, aspoň zatím.
S foťákom čo zvláda highres shot máš predsa oboje v jednom:Davidof píše:pokud bych někdy kupoval foťák a měl volbu mezi dvěma, kteří budou skoro stejní a hlavní rozdíl by bylo rozlišení, šel bych do toho s menším rozlišením. Myslím, že by mi to vyhovovalo víc.
Je ešte aj menej zašumený.Davidof píše:Zrovna HiRes je pro naprostou většinu populace zbytečný, přinejmenším v té podobě, jak ji znám. Resp. jeho přínos je pro výsledné působení fotky skoro neznatelný. Jen mi přijde o trochu ostřejší a kontrastnější.
.. hoci .. toto je ešte z PEN-F, ktorý (pokiaľ viem) len skladá výsledné záberyRadek71 píše:Hires ma zase jiny problem, krajina na stativu pri nejakem zacloneni a ISO 100 dava casy od 1/15 do 1/125, median bude u mne nekde okolo 1/30, mozna 1/15. Takze 8x 1/15.
To je tak netrivialni, ze vubec nevim jak to dokazi a podle mne to nedokazi. Jak asi bude vypadat detail SW vypocitany z foceni behem půl sekundy? Bude tam algoritmus na bezny pohyb vetve, tedy linearni, na trepani cikacak vetve... co ptaci na obloze, co mraky. Co prapory, co auto v dali. Bude to moc pekna fotka, a kdyz si to dam 1:1 (kvuli tomu to delam, ne?), tak tam bude na silnici auto slozene jak z lega? Nebude tam pekna smouha jako pro 1/15?
jj, mám u seba vo foťáku aj zdrojové súbory.Radek71 píše:plnou verzi nemas?
Možno je to aj tým, že hodnotíš per-pixel ostrosť 80mpix záberu, teda takého čo má 10368 x 6120 pixelov:Radek71 píše:No já ocenuji, že to sem Ganec dal, ale já z toho prostě nic, co bych jako řekl, "toto je výkon" nedostanu. Asi je to nocnim motivem, chce to neco ve dne s moc detailama.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků