Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod landov 8. 11. 2018 11:48

Analýzu určite nečakaj...iba ak zvratenu Ganalyzu!
landov
Expert

Odeslat příspěvekod Ganec 8. 11. 2018 12:16

FXE1 píše:A čo je na tom z praktického hľadiska pre fotografujúcu populáciu zaujímavé ?
Je dobré vedieť, že DSLR sú nahradzované niečím porovnateľným.
(je to lepšia správa ako že "fotografovanie umiera")
Znamená to, že existuje niečo novšie, lepšie.
Že sa netreba obávať o budúcnosť.

.. teda .. o budúcnosť bezzrkaloviek.
O budúcnosť DSLR sa už obávať treba.

-- 8. 11. 2018 12:19 --

Vierzbowski007 píše:přijde po grafech trendu ohledně poměru prodejů DSLR/CSC i analýza výsledků Olympusu?
Olympus je úplne v pohode 8-)

Síce Canon aj Nikon uviedli nové FF modely, ale ľudia sa aj tak zaujímajú hlavne o Olympus :oops:
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FXE1 8. 11. 2018 12:23

Prečo by som sa mal niečoho obávať ? Ešte o 300% zlepšia vlastnosti EVF a je vymaľované. Ľudia čo sem chodia menia techniku relatívne často. Prechod bude pozvoľný a bezbolestný. Len Ty z toho robíš účelovú drámu.

Toto je čo za analýza ?
"Síce Canon aj Nikon uviedli nové FF modely, ale ľudia sa aj tak zaujímajú hlavne o Olympus." OMG

-- 8. 11. 2018 12:38 --

Vierzbowski007 píše:Měl bych dotaz na Gance: přijde po grafech trendu ohledně poměru prodejů DSLR/CSC i analýza výsledků Olympusu?

No a máš čo si chcel: "ale ľudia sa aj tak zaujímajú hlavne o Olympus", jeho stránky sú plné chorých uzáverov, od politiky, DPH, až po drogové a iné závislosti.
FXE1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ltokar 8. 11. 2018 13:07

Olympusu padaju predaje a musi zlacnovat, ale je to v pohode :)
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 8. 11. 2018 13:37

FXE1 píše:A čo je na tom z praktického hľadiska pre fotografujúcu populáciu zaujímavé ?

Proc pro "populaciu fotografu". Pro toho, kdo si to rad precte. Ja to mam takto casto a dovolim si napsat, ze proto, ze jsem dusevne zdravy.
Napriklad mne zaujal clanek o havarii trajektu, cetl jsem si detail toho jak se to stalo, prestoze nevyrabim trajekty, ani nechci pristi tyden trajektem stejneho typu plout.
Zajimam se jak si vede Amazon, aniz bych mu chtel konkurovat. Zajimam se o ledasco a s tim, ze tomu venuji treba dve minuty 3x do roka. Mimochodem proto byly vynalezny noviny a zejmena "odborne" casopisy.
Me to prijde uplne normalni, nechapu jak to muze nekdo rozporovat. Co je na Chocholouska je to, az se nekdo ztotozni s tycovym mixerem a venuje mu 4 hodiny/den a zacne brat lexaurin, kdyz se zacne loupat barva.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Vierzbowski007 8. 11. 2018 13:47

Ganec píše:
Vierzbowski007 píše:přijde po grafech trendu ohledně poměru prodejů DSLR/CSC i analýza výsledků Olympusu?
Olympus je úplne v pohode 8-)

Síce Canon aj Nikon uviedli nové FF modely, ale ľudia sa aj tak zaujímajú hlavne o Olympus :oops:

And while the company as a whole is doing well there are only bad news coming from their Imaging Business:

They reported a 9.2 billion YEN operating profit loss. But what worries me most is that they had to hugely revise their forecast for the year to year basis. Profit is now expected to drop by -13% instead of the previously estimated -7%.

Hej, Olympus je úplně v pohodě a kdyby odepsal celou fotografickou část, tak mu bude dokonce skvěle - zatím to vypadá na setrvalý pokles
Vierzbowski007
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ganec 8. 11. 2018 13:58

FXE1 píše:Ľudia čo sem chodia menia techniku relatívne často. Prechod bude pozvoľný a bezbolestný. Len Ty z toho robíš účelovú drámu.
Ono to "dráma" ale je.
Možno nie pre nás, ale pre ľudí, čo fotením živia svoju rodinu to už problém je:
- kamošovi postupne "odchádza" jeho 6D (vypisuje nejaké error-y .. a podobne)
=> tak teraz rozmýšľa nad upgradom .. a odkiaľ na neho zoberie

Má si ale kúpiť 5D4? R-ko? Alebo prejsť na Sony? Či počkať s čím príde Panasonic?
To je už fakt dilema .. tu už nejde "o fazuľky" :pozor
.. na 2000 eurách to len začína :-S

FXE1 píše:Toto je čo za analýza ?
"Síce Canon aj Nikon uviedli nové FF modely, ale ľudia sa aj tak zaujímajú hlavne o Olympus." OMG
fakt netušíš čo to v praxi znamená? :--
(kľudne vysvetlím ak treba .. ale možno až cez víkend, ešte mám toho dosť v pláne)
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FXE1 8. 11. 2018 14:02

Radek71 píše:

Proc pro "populaciu fotografu". Pro toho, kdo si to rad precte. Ja to mam takto casto a dovolim si napsat, ze proto, ze jsem dusevne zdravy.
Napriklad mne zaujal clanek o havarii trajektu, cetl jsem si detail toho jak se to stalo, prestoze nevyrabim trajekty, ani nechci pristi tyden trajektem stejneho typu plout.
Zajimam se jak si vede Amazon, aniz bych mu chtel konkurovat. Zajimam se o ledasco a s tim, ze tomu venuji treba dve minuty 3x do roka. Mimochodem proto byly vynalezny noviny a zejmena "odborne" casopisy.
Me to prijde uplne normalni, nechapu jak to muze nekdo rozporovat. Co je na Chocholouska je to, az se nekdo ztotozni s tycovym mixerem a venuje mu 4 hodiny/den a zacne brat lexaurin, kdyz se zacne loupat barva.

Ale to tak máme všetci, niečo nás zaujme a niečo nie. Tyčový mixer a Olympus u Ganca sú ale v Tvojom príklade asi totožné :)

-- 8. 11. 2018 14:05 --
Ganec:
Nerob si námahu, to nepôjde. Naše myšlienkové pochody nie sú kompatibilné.
A prečo si z možností pre Tvojho kamoša vynechal Olympus ?

Nič ? Nápoveda ? Malý snímač ? :D
FXE1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ltokar 8. 11. 2018 14:41

FXE1: jj, Radek to napisal tak okolo bucka ako to zvykne :)

Ono drama to zacne byt prave s bezrkadlovkami .. kto vie, ako dnes funguje elektronika urcite chape o com pisem.
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FXE1 8. 11. 2018 14:59

Nie som si istý, to morálne zastarávanie je často rýchlejšie ako fyzické zlyhanie, konkrétne v IT HW som mal bezvýznamné množstvo reklamácií. Možno 5 za 15 rokov. Z toho dve boli napájacie šnúry k PC . No a v elektro sortimente okrem elektronických tlmiviek v lacných poľsko čínskych svietidlách toho bolo tiež minimum. Ale fakt je, že som pod určitú kvalitatívnu hladinu v predaji nešiel.
FXE1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ltokar 8. 11. 2018 15:13

No, posudzovat vydrz elektroniky podla zarucnej doby uznas sam, je dost k nicomu :) /skor ked tak pozarucny servis/ Hlavne v dnesnej ku{r}vitkovej dobe. Ale tak, ak nemas problem kazde 2 roky vyvalit 2500e za nove Olympus telo, tak prosim :)
Ale okolo mna toho co vidim, pochcipalo vselico :) .. kable ale urcite nie. Mobily je napr. bezna vec.
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FXE1 8. 11. 2018 15:24

Veľa tých komponentov malo záruku 36 alebo 60 mesiacov, niektoré doživotnú, alebo viac ročnú.
Seasonic v súčasnosti dáva záruku už 12 rokov.

Z fotoaparátov som kúpil Nikon D50, vadný z výroby, Fuji je kapitola sama o sebe. Na to aby sa z toho ale dali robiť nejaké závery, by som musel byť predajca fotoaparátov.
FXE1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ltokar 8. 11. 2018 15:45

Opakujem, nepozeraj sa na percento pokazenych vyrobkov v ramci zarucnej doby :) .. fotaky nemavaju aj tak viac ako 2 roky. Ak chces menit kazde 2 roky fotak z dovodu moralnej zastaralosti, podobne ako ludia , co maju auta na leasing, tak ok. Ale ja tu pisem o niecom inom. A ani nie 2 rocny (alebo rocny) Olympus M1 Mark II, ktory blbol a zasekaval sa, je jedna z tych veci :) Zle ostriaci Fuji, kazivy Stylus 1s ..
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod wikxzen 8. 11. 2018 15:53

Mi chcípl Fuji asi po třech měsících od zakoupení (resp. vypínal se pravidelně na 10-15 min po dosažení běžné provozní teploty). Uznaná reklamace a jelo se dál bez problémů. :-)
wikxzen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pemar 8. 11. 2018 17:37

On ne rozdíl mezi power userem typu MK a rekreačním cvakalem, jako jsem já. Já nacvakám tak 10,000 fotek za rok a foťáky mi zastaraly vždy dříve fyzicky, než morálně. D50 mi šlape od roku 2008 ještě dodnes, ještě před 2 lety s D50 fotila Micina, ale teď už má “ve správě” D7100 a někdy i D500. Co se týče výdrže, D500 jsme měl v Indonésii, kde bylo hodně vlhko a horko a D7100 jsem bral pravidelně na sjezdovky, kde mrzlo a musím zaklepat, bez jediného problému.

Ta elektronika je ale slabé místo, ta je bude choulostivá, Nikon nikdy nebude jako Zenit EM a u bezzcadlovky je těch elektronických elementů ještě více. Na druhou stranu to vypadá, že taková ta základní robustnost je u Nikonu, Canonu a Olympusu až překvapivě vysoká.
pemar
Expert

Předchozí stránkaDalší stránka