Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Ganec 3. 11. 2018 18:28

Porovnanie najlepších CROP foťákov:

Polovica z testovaných foťákov boli mFT.
(no a niekoľko komentárov si kvôli tomu z "Tonyho veštectva" uťahovali :D )
Canon a Sony tam ani len nezaradili, lebo vraj nemajú nič konkurenciaschopné.
(z čoho si zase robil srandu komentár: "For the first time in Youtube history Canon & Sony fanboys will join hands, and bark together (bringing my popcorn)" )
No a jediná zrkadlovka (Nikon D500) tam dopadla najhoršie v 3 z 5 kategórií.

Mňa tam najviac zaujalo hlavné posolstvo: že len CROP foťáky sa hodia na všetko, FF nie :kuk:
Citujem z https://www.fujirumors.com/dpreviewtv-c ... asonic-g9/:
- APS-C and M43 offer a lot of versatility and can handle very kind of photography
- Full frame cameras are more specialized tools in a lot of ways
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FXE1 3. 11. 2018 18:43

Tony to nejak prežije, keď Ty prežiješ tú ***** čo si tu z Teba robia 4 x za deň . :)
FXE1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ganec 3. 11. 2018 18:46

Najviac ma ale pobavil tento komentár:
- "Love Jordan’s comment on the D500’s video capability, best and most accurate evaluation on YouTube to date. A man of few, succinct words... "

Povedal totižto toto:
- "In last place of these cameras is the Nikon D500. This is not a very good video camera"
{ .. chvíľka ticha .. }
"Do I have to say more than that?"
- "Something positive"
- "It shoots 4k .. with a heavy crop"

8-P
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FXE1 3. 11. 2018 18:50

Nehovor, myslel si si že D500 je vidokamera ? Dobré ráno stará mama....

-- 3. 11. 2018 19:53 --

-APS-C and M43 offer a lot of versatility and can handle very kind of photography
- Full frame cameras are more specialized tools in a lot of way

A to APSC sa Ti tam ako dostalo, nebol si sklamaný ?
A FF skutočne nie je pre Teba, diletanta, mobil by Ti mal stačiť....
FXE1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pemar 3. 11. 2018 19:15

Příští rok třeba daji do D5 a D500 novější Expeed a výkon se zase o kousek posune, D6 už je pokud vím avizovaná. D500 ani D850 jsem si určitě nekupoval kvůli videu a ve svém okolí neznám nikoho, kdo by si na to D500 pořizoval. Z D850 jsem video viděl, z dronu a bylo technicky dobré, ale můj názor na video ze zrcadlovky či bezzcadlovky se tím nemění, filetovacím nožem chleba nekrájím. Na první pohled jsem neviděl žádný zásadní rozdíl proti videu z A7RII, ale jsem video LAMA.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod landov 3. 11. 2018 19:18

Na vsetkych svojich fotakoch DSLR (od D3000 po D500) aj beznosorozcov Fuji x100s , Sony RX100III, Canon G1XMK3 som video funkciu iba vyskusal (ci funguje) a viac ani raz nepouzil...co z toho vyplyva ?
landov
Expert

Odeslat příspěvekod FXE1 3. 11. 2018 19:47

Je nutné použiť Ganalýzu a vyššiu matematiku, požiadaj majstra či by si nenašiel minútku...
FXE1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pemar 4. 11. 2018 07:28

Koukám na Nikon Rumors na test nového Nikonu 35/1.8 S-kové řady pro Nikon Z7/Z6. Je viditelně lepší, než stará skla, takže kdyby měl F-kový bajonet, tak bych měl 35mm objektiv, který mi chybí (protože ty ty staré 35mm objektivy se mi nelíbily a nechce se mi koupit Sigmu Art nebo Tamrona). Zatím jsem ale nikde nečetl, že by Nikon něco takového chystal, asi to nechtějí dělat, aby neoslabili poptávku po bezzcadlovkách :-), které stejně nestíhají vyrábět, stejně jako D850, na velkých trzích jim pořád ještě dodávky D850 váznou, a taková Z6 ještě není na pultech.

Mimochodem, dodávky D850 se v USA údajně od druhé poloviny října stabilizovaly, nicméně ještě v zářijových komentářích pod CIPA výsledky jsem četl kritické komentáře na výpadky D850 a ještě na začátku října nebyly D850 na skladě. Teď je na skladě u Amazonu, Adoramy a B&H, uvidíme, zda jim to do Vánoc vydrží. Co se týče Z6, tak první dodávky snad budou někdy před Vánocemi, pár kusů na konci listopadu.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod tom384 4. 11. 2018 08:07

Ganec píše:Porovnanie najlepších CROP foťákov:...

Tak zkusim ten test vyhodnotit "na gance": APS-C fotaky drtive prevalcovaly i ty nejlepsi zastupce m43 a zrcadlovky stale zustavaji nejlepsi reseni pro zachyceni pohybu.
tom384
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fidko 4. 11. 2018 16:04

Podla toho videa ma D500 stale najlepsi AF aj napriek tomu, ze je myslim zo vsetkych najstarsi :)
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ganec 4. 11. 2018 23:31

tom384 píše:zrcadlovky stale zustavaji nejlepsi reseni pro zachyceni pohybu
Aké zrkadlovky? :twisted:
Ty si tam videl nejaké zrkadlovky?
Ja som tam videl len jednu jedinkú .. osamotenú :'(
:D

tom384 píše:APS-C fotaky drtive prevalcovaly i ty nejlepsi zastupce m43
Aj v tomto prípade ich vo väčšine kategórií prekonal len jeden jedinký APS-C foťák ;-)
(teda nie foťáky)

Navyše nie celkom právom:
- XT3 napríklad u v "ladscape" vyhralo len tesne .. citujem "by a hair" alebo "just barely"
- v podstate vyhral len kvôli väčšiemu počtu megapixelov
=> hoci G9 aj E-M1 II majú v špeciálnom móde tých megapixelov viacej
(navyše kritizovali u neho aj chýbajúci IBIS)
- v "street" vyhralo XT-3 hlavne kvôli "sexy looking body" :-\
- no a vo "video" kategórii tiež mal byť kvôli chýbajúcemu IBIS na nižšej priečke
=> je neakceptovateľné ospravedlňovať to slovami "X-H2 will fix that", keďže o žiadnom X-H2 sa doteraz neobjavili ani len rumorsy .. na rozdiel od nového OM-D (*), o ktorom sa v rumorsoch už píše

(*) to sa by vo "sports and wildlife" malo spomínať aj nové OMD,
=> ktoré by malo prekonávať aj X-T3
(napriek hendikepu menšieho snímača)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chvd 5. 11. 2018 03:35

Ganec píše:Najviac ma ale pobavil tento komentár:
- "Love Jordan’s comment on the D500’s video capability, best and most accurate evaluation on YouTube to date. A man of few, succinct words... "

Povedal totižto toto:
- "In last place of these cameras is the Nikon D500. This is not a very good video camera"
{ .. chvíľka ticha .. }
- "Something positive"
- "It shoots 4k .. with a heavy crop"

8-P

No na video to moc pohodlne neni a co je jeste mnohem horsi, nejde s tim vubec telefonovat.

-- 5. 11. 2018 04:48 --

Ganec píše:
FXE1 píše:tipoval som, že zareaguješ oveľa skôr na návnadu o smrti MFT ....
Som už voči trollingu imúnny, takže si tipoval zle O:-)

Tak na tohle byh doporučil Protopan 2x denně potírat zátylek. Ony ty autoimunitní reakce mohou být totiž dost zákeřné.
Co jsem se zde naucil:
Čím více MPX nebo větší datová velikost, tím více detailů.
Čím větší "dynamický rozsah snímače", tím vhodnější na focení pošmourna, zamračena.
Software neprodáváný v krabicové verzi zákonitě upadá ve vývoji.
chvd
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fidko 5. 11. 2018 05:59

:-D :-D :-D

Kks, toto je pacient. Ten idiot sem nalinkuje video s tym ako CSC drtia zrkadlo, ale video je vlastne nerelevantne v bodoch kde APS-C prekonava mFT. A tento clovek sa tu hra na niekoho kto sa snazi o diskusiu. To uz snad ani mozne nie je.

Inak vcera som bol na fotoslovakia a prislo mi zvlastne, ze tam nikde nebol Olympus (ze tam nie je Panasonic je asi normalne).
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tom384 5. 11. 2018 06:21

Ganec píše:
tom384 píše:zrcadlovky stale zustavaji nejlepsi reseni pro zachyceni pohybu
Aké zrkadlovky? ....

Jsem rad ze jsi me argumenty uznal a nijak je nerozporoval. Od ted to tedy muzeme brat jako prokazany fakt ze m43 neni lepsi v nicem. Konecne jsme se v diskuzi trochu pohnuli.
tom384
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 5. 11. 2018 07:11

chvd píše:
Ganec píše:Najviac ma ale pobavil tento komentár:

Povedal totižto toto:
{ .. chvíľka ticha .. }

No na video to moc pohodlne neni
Takže konečne nejaký pokrok .. aspoň na tomto sa zhodneme.
Naposledy upravil Ganec dne 5. 11. 2018 07:23, celkově upraveno 3
Ganec
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka