Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
FXE1 píše:Dolgor píše:Nesmysl. Malý systém má svoje opodstatnění. Chce to jen rozumnou cenovou politiku.
Však áno, ale nie keď budeš chcieť DSLR ergo (telo) a ceny za FF a MFT budú budú bez podstatného rozdielu.
Fidko píše:Ono by velmi pomohlo ak by o mFT prejavila zaujem aj Sigma s Tamronom.
-- 2. 11. 2018 10:47 --
Ono by velmi pomohlo ak by o mFT prejavila zaujem aj Sigma s Tamronom.
Davidof píše:Nejhorší, je, že už jsem si na Lightroom zvykl a tak nějak vím, kam šáhnout abych zhruba dosáhl svého.
Líbí se mi, jak se dají dělat presety, kopírovat úpravy z fotky na fotku, filtrovat fotky podle různých kriterií atd. Hlavní ale je ta konzervativnost, úplně mě drtí zase začít znovu chápat, jak to jinde vymysleli jinak, i když třeba asi trochu lépe.
Říkal jsem si, že 1) novej foťák si koupim až mě ten starej bude brzdit => to hned tak nebude => novej foťák stejně starej Lightroom nespolkne => pak budu řešit i software (a doufat, že to lepší z Lightroomu už do tý doby okopírujou) ...
Ale když říkáte teda, že by mohly být lepší výsledky z toho kompromisního snímače teda, tak to možná, v zájmu civilizace teda, tak to asi vyzkouším.
landov píše:Davidof píše:Nejhorší, je, že už jsem si na Lightroom zvykl a tak nějak vím, kam šáhnout abych zhruba dosáhl svého.
Líbí se mi, jak se dají dělat presety, kopírovat úpravy z fotky na fotku, filtrovat fotky podle různých kriterií atd. Hlavní ale je ta konzervativnost, úplně mě drtí zase začít znovu chápat, jak to jinde vymysleli jinak, i když třeba asi trochu lépe.
Říkal jsem si, že 1) novej foťák si koupim až mě ten starej bude brzdit => to hned tak nebude => novej foťák stejně starej Lightroom nespolkne => pak budu řešit i software (a doufat, že to lepší z Lightroomu už do tý doby okopírujou) ...
Ale když říkáte teda, že by mohly být lepší výsledky z toho kompromisního snímače teda, tak to možná, v zájmu civilizace teda, tak to asi vyzkouším.
Prave pred par minutami som uz chcel stahovat trial DXO , ale este som nasiel video s ich workflow a v tej chvili ma lenivost zastavilaPri predstave, ze vsetko v LR mam uz tak nejak zautomatizovane a viem co a kde, no a teraz sa ucit nieco uplne nove/ine (aj ked mozno lepsie vysledkom)...
Zatial to davam do sufliku. Kym mi LR 6.14 podporuje aktualnu fotovybavu, tak nebudem nic riesit.
Fidko píše:Ono to mozno znie vtipne, ale prichytil som sa, ze s nim travim prilis vela casu v posteli a moc produktivnej cinnosti sa s tym urobit neda. Takto ma to nuti sadnut k PC, alebo si do postele zobrat aspon notebook s ktorym mozem nadalej prokrastinovat, ale zaroven je tam isty potencial urobit nieco uzitocne
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků