Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod rodri 6. 10. 2018 18:42

Ale jak je vidět z fotky, tak zatím to zvládáš :-)) . Přidávám se ke gratulaci.
rodri
Návštěvník

Odeslat příspěvekod DUDISKO 6. 10. 2018 18:48

o.. aj ja :-)
DUDISKO
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 6. 10. 2018 18:55

Pripájam sa ku gratulácii. A k fotke. Pekný námet.

Spravíš v blízkej dobe podobnú aj s bezzrkadlovkou? :--
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Melancholický Trol 6. 10. 2018 19:05

Tak gratulace!
Melancholický Trol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 6. 10. 2018 19:07

Tak hlavne nech ste všetci zdraví! A nech sa vám vyhýbajú maGori...
landov
Expert

Odeslat příspěvekod kozakm 6. 10. 2018 19:16

Diky. Zatim je zlatej a dovoli nam se v noci vyspat :)

Jinak jsem dnes nechal Krystofa na pospas manzelce s babi a dedou a zajel na Orlik na maraton rychlostnich kanoistu. Takze se to da stihat :)
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod antoninn 6. 10. 2018 20:43

kozakm: Gratulace. Každopádně nemáš pravdu, pokud tvůj syn nemá v kapse zrcátko, tak je vlastně bezzrcátko… Jestli na něj máš nějaký press release, tak to dej Gancovi, on to zanalyzuje...

Ganec: Nechceš zase místo focení psát chvíli něco o tvých úspěších ve stolním tenise, ať se všichni stihnou trochu vydýchat?
antoninn
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 6. 10. 2018 22:26

Pingpong je fpohode 8-)
Tento týždeň začala liga, tak som už zahral, dokonca až v dvoch ligách.
V oboch prípadoch som 3 zápasy vyhral a len 1 prehral, takže som nadmieru spokojný.
(síce som sa natrápil a posledné 2 som vyhral 3:2, ale asi to znamenalo, že som mal viac skúseností)

Pri rozťukávaní s Miškou som ale objavil nový úder, tak sa ho budem snažiť dopilovať a skúsim aj na zápase čo to spraví. Miške to úplne uletelo, tak som zvedavý ako sa to prejaví u lepších hráčov. Bolo by fajn, keby to zaberalo.
Mal by som "čosi v zálohe", keby šlo do tuhého.

Tak ma napadá: niekedy stačia úplné detaily, aby niečo "vyhralo" (aj keď celkovo to (naj)lepšie byť nemusí)
Aby som premostil ku foťákom .. čo myslíte: majú podľa vás APS-C DSLR ešte "čosi v zálohe"? :--
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 7. 10. 2018 05:49

Keby niekto chcel experimentovat s RAWmi zo Z7 v LR:
https://nikonrumors.com/2018/10/06/how- ... ors.com%29
landov
Expert

Odeslat příspěvekod pemar 7. 10. 2018 06:50

Na Z7 mne zaskočila ta bezzrcadlovková vlastnost, že jas v hledáčku se mění podle nastaveném ISO. Bezzrcadlovkáři jsou na to zvyklí, mně to docela prudí. Jinak výstup se Z7 mi připadal k nerozeznání od D850, ale s tím objektivem 24-70/4 to byla v sešeřelém showroomu Megapixelu docela tragédie, tahle světelnost je i na fullframu za podmínek málo světla z mého pohledu o ničem. Hezky to harmonuje s tím tělem a je to ostré, ale mnohem raději bych používal pevné objektivy se světelností 1.8 nebo spíše 1.4. Ten zoom bych bral jen ven na cesty. Na street je to podle mne také o ničem, kvůli oddělení pozadí.

Mně letos zatím zůstala pingpongová raketa v brašně a možná tam skončí do konce sezóny. Poslední sezóny jsem hrál, jednom když mě nutně potřebovali, přitom jsem neměl čas chodit trénovat a měl jsem zdravotní potíže. Herně jsem na tom tak, že podání a forhend mám pořád i bez tréninku nadprůměrné, ale bekhend, příjem podání a zejména pohyb mám na úrovni o tři soutěže níže. Takže pokud protihráč není Ganec, tak mne do forhendu nehraje a využívá toho, že se málo hýbu a normální tempo pohybu vydržím maximálně 2 sety.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod landov 7. 10. 2018 07:00

Tesim sa ked si osaham nazivo Z7/6, len neviem kedy. Upgrade ale zatial nie, mozno v dalsich modeloch.
No nic, za chvilu zacina maraton, idem do ulic, mozno budu nejake mihalnice.
landov
Expert

Odeslat příspěvekod Davidof 7. 10. 2018 07:04

No, ten sortiment nativních objektivů bude růst pomalu, ale snad jistě. Nejspíš to stejně spadne do doby, kdy bys třeba už stejně uvažoval o nástupci - tedy cca 3-5 let.

Některý nevýhody MILC uz třeba do tý doby zmizí, ale s tím chováním hledáčku to bude těžký, oni to my bezzrcadlovkáři považujem za výhodu ;-)

Ale možná po počátečním nadšení dodělají výrobci i mód imitující OVF. Oly něco takového má, ale moc jsem to nezkoušel.

-- 7. 10. 2018 08:05 --

Landov

Na mihalnice se soustřeď, nebo tady neuspěješ ;-)
https://www.zonerama.com/Davidoff/190455
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod FXE1 7. 10. 2018 07:19

kozakm píše:Diky. Zatim je zlatej a dovoli nam se v noci vyspat :)

Jinak jsem dnes nechal Krystofa na pospas manzelce s babi a dedou a zajel na Orlik na maraton rychlostnich kanoistu. Takze se to da stihat :)

Z počiatku to budeš mať práve ľahšie. Prvých pár mesiacov nebudeš na neho potrebovať AFC :) Veľa zdravia Vám prajem.

P.S. Tvoj Milan :-D
FXE1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ganec 7. 10. 2018 07:42

pemar píše:Na Z7 mne zaskočila ta bezzrcadlovková vlastnost, že jas v hledáčku se mění podle nastaveném ISO.
Nechápem .. veď keď sa zmení ISO, tak sa podľa toho nastaví iný čas a jas v náhľade/výsledku by sa zmeniť nemal
=> či vari u Nikonu sa mení? :shock:
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fidko 7. 10. 2018 07:44

Davidof píše:No, ten sortiment nativních objektivů bude růst pomalu, ale snad jistě. Nejspíš to stejně spadne do doby, kdy bys třeba už stejně uvažoval o nástupci - tedy cca 3-5 let.

Některý nevýhody MILC uz třeba do tý doby zmizí, ale s tím chováním hledáčku to bude těžký, oni to my bezzrcadlovkáři považujem za výhodu ;-)

Ale možná po počátečním nadšení dodělají výrobci i mód imitující OVF. Oly něco takového má, ale moc jsem to nezkoušel.

-- 7. 10. 2018 08:05 --

Landov

Na mihalnice se soustřeď, nebo tady neuspěješ ;-)

Ten S-OVF rezim u Olympusu ma prijemnejsie farby nez standardny rezim a celkovo sa do neho diva najlepsie. Akurat tam uz nevidis zmeny v expozicii bez coho sa da zit, akurat som si tak zvykol ze to tam je, ze som prestal sledovat expozimeter a dost ma ten S-OVF myli. Potom je tam tusim este jeden S-OVF o ktorom hovori Ganec a ktory sa mi nepodarilo najst. Mal by byt na nerozoznanie od reality.

kozakm: gratulujem :)
Fidko
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka