Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod ltokar 17. 9. 2018 07:34

Ganec: ved pre teba existuje uz dnes idealne riesenie .. staci ak si do fotaku nedas kartu. Cvakat budes moct, aj sa vytesovat z firmware, a usetris cas mazania fotiek. Aj cas na publikaciu, lebo zaostrenu fotku pohybujuceho sa objektu, odfotenu Olympusom na AFC si sem stale nedal .. vsetko len AFS, gulomety, staticka rovina a pripadne lucky shoty. Jasne, ani nedas, lebo ten fotak co mas, to nedokaze.
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chvd 17. 9. 2018 07:36

Ganec píše:Tak to na automatické vyhodnocovanie záberov (na zmazanie, alebo pre výber toho najlepšieho), prípadne na vylepšenie fotky (ponúknutie vhodného orezu alebo úpravy) by už nejaká aplikácia naozaj aj mohla vzniknúť. Neviete o nejakej?

Nevyhovoval by třeba Instagram?
Na základe tohto učenia by pri fotení predhodnotil nafotené zábery (určil kandidátov na zmazanie), prípadne ti ponúkol rovno najvhodnejší postprocessing a prezeranie fotiek by bolo štýlom "yes"/"no"/"decide later"/"change"

Navíc foťák rovnou integrovaný s dronem, kterému jen řekneš, kam a co má zaletět nafotit, ať se nemusíš zbytečně zdržovat.
Co jsem se zde naucil:
Čím více MPX nebo větší datová velikost, tím více detailů.
Čím větší "dynamický rozsah snímače", tím vhodnější na focení pošmourna, zamračena.
Software neprodáváný v krabicové verzi zákonitě upadá ve vývoji.
chvd
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 17. 9. 2018 07:54

Ja jsem o vikendu fotil a mel jsem nastaveno "snimek automaticky, kdyz je detekovan usmev".
Mimochodem, mam mnoho poznatku, UNESCO pamatka a bylo tam vic lidi s Polaroidama, nez bezzrcatkama.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 17. 9. 2018 09:13

Dolgor píše:A kterou sadu fotek by Ganec svému aparátu poskytl? Tu 4tisícovou sérii z pinčesu?
Keď sa tak nad tým zamyslím, tak by vlastne ani nebolo treba nič poskytovať, keďže s programom Olympus viewer som už ohodnocovanie fotiek robil: http://www.gancovky.sk/2017/11/zmazavan ... us-viewer/

Inak potom, čo tu konečne dal pemar nejaké použiteľné fotky s pingpongu, tak som neskôr skúšal fotiť trošku inak:
- keďže všetko čo nafotil sa dalo nafotiť aj s časom 1/250s
(teda dalo sa zacloniť + použiť nižšie ISO a výsledok by tak mohol byť ešte ostrejší)
=> tak som si vtedy povedal, že ja nabudúce skúsim čosi nafotiť s dlhším časom

.. aj som nafotil .. len som sa k tým fotkám ešte poriadne nedostal a nedával ich tu .. ale je tam zopár, čo ma zaujali.
No pozerám, že ani niektoré staršie (čo som mal pripravené, ešte fotené na 1/800 sekundy) som tu zatiaľ nedával. Napr:
Obrázek
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 17. 9. 2018 10:26

Koukám na to iPadu a na něm to vypadá na problém s WB, hodně to jde do červena. Sportovně nuda, žádné nasazení, největší sportovní hodnotu asi má ten znak na triku, zajímavé na tom je jen to provedení toho podání, na základě téhle fotky bych skoro řekl, že definici správného podání to neodpovídá: “2.6.2 Podávající hráč poté nadhodí míček vzhůru přibližně svislým směrem, aniž mu udělí rotaci a to tak, aby byl nadhozen nejméně 16 cm vysoko od opuštění dlaně volné ruky a pak padal, aniž by se čehokoli dotkl dříve, než je udeřen.” a rozhodčí by ho měl pisknout jako špatné.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod bob222 17. 9. 2018 10:38

Možno už klesá...
Len prečo je loptička šišatá, alebo zle vidím?
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ltokar 17. 9. 2018 10:41

Trochu tmave a rusi ma to vajicko mieste lopticky .. ale inak fajn.
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 17. 9. 2018 10:44

Tipuji na elektronickou uzávěrku.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Radek71 17. 9. 2018 10:57

Zase z neho nedelejme blbce, klasicka situace. Toto je normalni komunalni fotka a kazdej editor si to da k clanku jako ilustracni. Zase ale kdyz to foti rok, tak asi ma nekde nejake kolekce, kde je prurez turnaji s 12-20 fotkama. Tam se lame chleba. Ne z jedne fotky. Tu da i bezpecnostni kamera. Ty kolekce nebo proste alba ma treba druhy nejlepsi fotograf.
Nastesti nikdo nema povinnost fotit, kazdymu musi byt burt co nafoti, kazdy foti jak chce, nebude ty spickovy dila zverejnovat, proto by nekdo ukradl, nebude ty dila zverejnovat kvuli GDPR nebo posledni moznost, fotografie ma byt na papire, elektronicky to neplati, protoze monitory maji nizke rozliseni.

-- 17. 9. 2018 12:03 --

Dobre dokumentuje dobu, ze toto ma 8 shlednuti. www.martinkozak.com/jdete-za-svetlem/
Neffovi pujci 400m f2,8, vyfoti z otevrenyho okna smrk, napise ze to brilantne ostri a ma 12390 shlednuti.
Jdu se mrknout, kolik shlednuti ma ten blog o tom, ze zeme je placata.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 17. 9. 2018 11:16

Ono Radku priznajme si tiež, že napostovať sem akúkoľvek Kozákovu fotku je riadne touché a brutál podpásovka. To nedá nikto z nás... :D
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 17. 9. 2018 11:40

Radek71 píše:Ja jsem o vikendu fotil a mel jsem nastaveno "snimek automaticky, kdyz je detekovan usmev".
Mimochodem, mam mnoho poznatku, UNESCO pamatka a bylo tam vic lidi s Polaroidama, nez bezzrcatkama.

Si fotil mobilem, nebo máš něco s tak pokročilýma funkcema? :shock:
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod pemar 17. 9. 2018 11:41

Ono je otázka, jak moc daleko se s uměleckým pojetím ve sportovní fotografii dá jít, mně se fotky od MK moc líbí, ale jakmile jsou moc na představivost, kdy už třeba ani nepoznám o jaký sport jde, tak se na to přestávám dívat a z hlediska sportovního klubu bych si takovou fotku do klubového časopisu nebo na klubovou nástěnku nedal. Tyhle fotky jsou z toho pohledu OK, být u těch prvních dvou bych váhal, toho umění je tam hodně.

Jinak vás trochu podezírám, že Gancovi fotky nekritizujete proto, aby přestal kecat a začal fotit :-).
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod bob222 17. 9. 2018 12:07

Mne sa napodiv viac páči, ak Kozák občas prskne niečo nešportové, aj tie testovacie čo robieval keď tvoril recenzie.
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Radek71 17. 9. 2018 12:24

pemar píše:Ono je otázka, jak moc daleko se s uměleckým pojetím ve sportovní fotografii dá jít, mně se fotky od MK moc líbí, ale jakmile jsou moc na představivost, kdy už třeba ani nepoznám o jaký sport jde, tak se na to přestávám dívat a z hlediska sportovního klubu bych si takovou fotku do klubového časopisu nebo na klubovou nástěnku nedal. Tyhle fotky jsou z toho pohledu OK, být u těch prvních dvou bych váhal, toho umění je tam hodně.

Jinak vás trochu podezírám, že Gancovi fotky nekritizujete proto, aby přestal kecat a začal fotit :-).

Hyper umelecka je tak jedna s osmi, nikdy ne ta prvni, takze pokud vidim na prvnich osmi fotkach cyklisty, tak mne devata fotka, kde je videt jenom hlava s helmou nezmate a nemyslim si, ze je to parasutismus.

-- 17. 9. 2018 13:26 --

lukas_highenergy.cz píše:
Radek71 píše:Ja jsem o vikendu fotil a mel jsem nastaveno "snimek automaticky, kdyz je detekovan usmev".

Si fotil mobilem, nebo máš něco s tak pokročilýma funkcema? :shock:

Mám Huawei P20 PRO, po předvedení nových ajfonů jsem zareagoval bleskove a ihned zakoupil tento. Ma to nekolik nevyhod, namatkove se me to prvni den asi 2x kouslo (tedy vickrat nez iphone za 4 roky) a pak taky tak saturovany fotky co to dela jsem v zivote nevidel.

-- 17. 9. 2018 13:28 --

Popravde jsem na to dostal od zamestnavatele pulku, tak jsem to koupil, za plnou cenu bych to nikdy nekoupil a jeste asi 10 let bych pouzival soucasny iphone.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chvd 17. 9. 2018 13:47

Ganec:
Daval bych bacha na ty rasisticke metafory. Divka s rudou kuzi vyfocena s vejcem evokuje slepici..to je bez debat.
Co jsem se zde naucil:
Čím více MPX nebo větší datová velikost, tím více detailů.
Čím větší "dynamický rozsah snímače", tím vhodnější na focení pošmourna, zamračena.
Software neprodáváný v krabicové verzi zákonitě upadá ve vývoji.
chvd
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka