Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
Aby si si uvedomil, že tvoje presvedčenie môže byť mylnéchvd píše:Kdyz jsi o ni presvedceny, proc jsi se ptal vcera mne, jestli jsem si temi udaji jisty?
Samozrejme že by to šlo: ak sa ale tie argumenty opierajú o reálne dôkazy (ako tie moje, ktoré sa opierali o štatistiku).chvd píše:Pomocí argumentů nelze změnit pravdivost výroků, to je přeci jasné.
Bingo!chvd píše:Zpochybňovat tvé výroky má smysl přece pouze v případě, že se tím člověk zrovna baví.
landov píše:Gcko, chod už konečne do Pcka.
landov píše:Gcko, chod už konečne do Pcka.
Dolgor píše:DoNsTEr píše:Jelikoz vim, ze je tady spousta teoretiku i praktiku, - kdyz si do snimku vlozim sedou karticku a pri vyvolavani rawu nastavim vyvazeni bile dle teto sede karticky - dostanu teoreticky ten nejspravnejsi barevny vysledek? Nebo na to neni spoleh a budu muset kazdou fotku rucne doladovat?
Vyvážit bílou na zdroj světla by teoreticky mělo stačit, ale v praxi se to komplikuje konverzí. Každý výrobce fotoaparátů a raw konvertorů trochu modifikuje barevný výstup, aby byl podle něho líbivý. Tudíž zcela přesné reprodukce nedosáhneš ani při použití neutrální předvolby v nastavení jpegu. Profíci si na toto použití vyrábějí ICC profily svého fotoaparátu (respektive sestavy fotoaparát + objektiv), například prostřednictvím Adobe photoshop. Možná poradí někdo zkušenejší nebo google.
Si len obyčajný neúspešný teoretik
Nielen to: ako teoretik si nielenže len neúspešný, ale dokonca aj neschopný
Ani ako diskutér za nič nestojíš, lebo nereaguješ argumentami, ale obvineniami ad hominem.
"on je taký a taký" - hovoria zvyčajne tí, ktorí sú presne takí istý
Ganec píše:- moje výroky sú v rámci dostupných možností pravdivé a podporené pozorovaniami a dôkazmi
Ganec píše:- v normálnej diskusii ich teda nie je dôvod spochybňovať
chvd píše:landov píše:Gcko, chod už konečne do Pcka.
Jen to ne, vzdyť teď mám šanci, že mě naučí změnit pravdivy výrok na nepravdivý pomocí argumentu.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků