Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod airmt 2. 9. 2018 14:13

To je možná taky jeden z důvodů, já si vybavuju že se hlavně už nechtěl vláčet po pralese s 15-20 kg fototechniky, proto přešel na jiný systém, jiné objektivy a pod. a teď tahá kolem 7 kg. Psal někde na fóru i na tom jeho webu.
Dell XPS 13 (9350)
airmt
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ltokar 2. 9. 2018 14:16

To uz sme rozoberali .. tie jeho 15-20kg znizene na 7kg je len preto, lebo kopec toho uz aj nenosi, ak by to nenosil aj predtym, tak by to bolo mozno tak 9kg miesto 7kg, nie viac :), jednoducho zmenil sposob vsetkeho. Co asi suvisi teda s tym vlacenim celkovo, takze ako pisal Radek a na to, co potreboval mu to davalo najlepsi pomer. Olympusacka 300/f4 s cropom 2 je na take veci fajna.
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fidko 2. 9. 2018 14:24

Zase vahu Ti to usetri a nie je to malo. Problem je akurat ten, ze proste nedostanes to iste. Nemozes kupit 12-40 f2.8 a tvarit sa, ze je to to iste ako 24-70 f2.8 na FF a tesit sa z toho kolko si usetril na vahe. Nie je to to iste a eq na FF neexistuje. Resp existuje, ale nie su to profi objektivy, takze maju horsie ostatne parametre.
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pemar 2. 9. 2018 14:25

Když jsem naposledy do Indonésie letěl s fototechnikou, s D500, tři nebo 4 objektivy, stativ a batoh měly kolem 6 kg. S Bambouskem jsem četl před jeho přechodem k Olympusu interview a on tam popisoval, jak potřebuje 2 těla a 300/2.8 a spoustu dalších věcí. Takže ti bude tak, jak to popisujete. Jinak jestli jste si všimli, při jeho postprocesu toho z původní fotky zbyde jen málo.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Ganec 2. 9. 2018 14:34

chvd píše:Viz třeba Sony RX1 vs Panasonic G9, že?
tak sorry: "vs" som tam nepostrehol .. asi som tam videl "a" 8-)

Ale ani ty si nedával pozor:
chvd píše:
Ganec píše: systémy s väčším snímačom nemajú takú skladnosť

..
Psal jsi že foťáky s s menším snímačem jsou skladnější.
Dal jsem ti důkaz, že nemáš pravdu.
Ani to som nepísal! ;-)

Dávaj si na to pozor .. už som ťa musel opravovať pred pár stranami .. no stále si sa nepoučil :eh .. ani neospravelnil :-\

Písal som "systémy" .. a ani RX1, ani Panasonic G9 nie sú systémy :pozor
Len jednotlivé modely. Navyše nepreprezentatívne: sú to takzvané "výnimky potvrdzujúce pravidlo".

-- 2. 9. 2018 14:34 --

Ešte k tým záberom z videa:
chvd píše:Nádherné ostré snímky ve vysoké kvalitě. Četl jsem prohlášení od Sports Illustrated, že tak budou fotit i modelky, že prej snímky mají lepší dynamiku. No a na pohyb je to rozhodně optimum, co může technika dnes nabídnout, ještě jak je to v 4K, tak to je prostě nepřekonatelné.
Len pre predstavu .. ja som čosi podobné používal už v roku 2009: viewtopic.php?p=6496131#p6496131
;-)

Jo .. a zabudol som dodať, že nevýhodou videa je aj to, že zatiaľčo 4K má len 8 megapixlov, Panasonic to u 6K photo dokáže z celého snímača (alebo skoro celého, teraz si nie som celkom istý)

-- 2. 9. 2018 14:36 --

pemar píše:Když jsem naposledy do Indonésie letěl s fototechnikou, s D500, tři nebo 4 objektivy, stativ a batoh měly kolem 6 kg.
Ja sa práve chystám (inde): foťák + 3 objektívy (seťák + svetelné pevné sklo + teleobjektív) => asi 1kg .. aj s kapsičkou ;-)
Naposledy upravil Ganec dne 2. 9. 2018 14:49, celkově upraveno 2
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 2. 9. 2018 14:44

Jestli nebude ten rozdíl v tom, že někdo vozí vybavu, a jiný přiveze i fotografie.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod airmt 2. 9. 2018 14:52

ltokar, pemar: jo, však jsem psal, že přešel na jiný systém a jiné objektivy - přímým porovnáním by ten rozdíl samozřejmě nebyl tak dramatický.

Jaké máte zkušenosti s prachem na snímači u CSC vs. DSLR? Prý se to u CSC chytá snadněji. Já jsem měl na fotkách viditelný prach ve foťáku jen jednou, ale snažím se moc neměnit objektivy ven na louce :-)
Dell XPS 13 (9350)
airmt
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fidko 2. 9. 2018 15:02

Ja objektivy menim a zatial je v G9 vsetko ciste (asi ze to je mala diera :-D ). Inak je fakt, ze na snimac sa Ti u CSC asi prach dostane lahsie, ale zase si myslim, ze tym, ze je ta komora taka mala sa aj lahsie vyfuka.
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod n3pi 2. 9. 2018 15:06

ja jsem zahledl na fb fotky od Patrika S., jak a co ma vse zabalene do dvou Lowepro batohu. "Tetris" to byl dosti pekny, ale pokud mate "standardni" fotobatoh s beznyma komorama, tak si clovek trochu pomuze od vahy, ale objem je pevne dany...

Jak to, ze se tady nefailuje Canon za jeden SD slot? :D
n3pi
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fidko 2. 9. 2018 15:17

Este nevysiel :-P
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Moli75 2. 9. 2018 15:23

pemar píše:Jestli nebude ten rozdíl v tom, že někdo vozí vybavu, a jiný přiveze i fotografie.

Hele Pemare, a ty si přivez alespoň jednu fotku, co se může, třeba jen trošku, srovnávat s tím co vozí Bambousek? Spíš ne, že jo. Se divím tý potřebě žvanit za každou cenu ...
Moli75
Návštěvník

Odeslat příspěvekod n3pi 2. 9. 2018 15:28

Fidko píše:Este nevysiel :-P

Takze nas to fnukani jeste ceka? To se to kurna nemuze vzit jednim vrzem s Z6/Z7, at to za 14 dni vyprcha? :D
n3pi
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fidko 2. 9. 2018 15:31

To ja neviem. Osobne by som to od fotaku za 2k cakal, ale tak ... Canon je Canon a v tychto veciach je trochu zvlastny. Pre mna osobne to nie je prekazkou, takze plakat nebudem tak ci tak :-D
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod wikxzen 2. 9. 2018 15:33

Zase to taková tragédie s tím prachem na snímačích není. "Foukačka" to po každé akci jistí. Skla měním při akci v klubu či kulturáku 3x-4x přímo v prostoru. Tam se práší mezi šupajícími lidmi a průvany od dveří a oken docela hodně. Ale v průběhu září se chystám vyrazit fotit na místech, kde probíhá čilý stavební ruch (demolice). Chci tam s pomocí slunečních paprsků v pozdním odpoledni ještě zachytit hustě poletující prachové "struktury" uvnitř polorozpadlých staveních. To bude teprve paráda. Půjde o to, kdo bude špinavější! Snímač, objektiv anebo já? :D

EDIT: Více než snímač čistím tělo fotoaparátu a objektivy. Zaschlý pot s prachem a jinými nečistotami (třeba zaschlé kapky od piva či džusu) jsou pro mě větší problém. A bohužel, mám agresivní typ potu (kytaristé znají moc dobře).
Naposledy upravil wikxzen dne 2. 9. 2018 16:08, celkově upraveno 2
wikxzen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pemar 2. 9. 2018 15:41

Moli75 píše:
pemar píše:Jestli nebude ten rozdíl v tom, že někdo vozí vybavu, a jiný přiveze i fotografie.

Hele Pemare, a ty si přivez alespoň jednu fotku, co se může, třeba jen trošku, srovnávat s tím co vozí Bambousek? Spíš ne, že jo. Se divím tý potřebě žvanit za každou cenu ...

Tohle je trochu v tom stylu, co vozí, já se tím na rozdíl od něj neživím, tak si nemusím tolik hrát s PP:

Obrázek
pemar
Expert

Předchozí stránkaDalší stránka