Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Davidof 2. 9. 2018 10:23

Bob

Taky se mi líbí, ale informací je málo, zatím.
Naposledy upravil Davidof dne 2. 9. 2018 10:24, celkově upraveno 1
https://www.zonerama.com/Davidoff/190455
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 2. 9. 2018 10:24

pemar: Sony ma minimalne od druhej rady pamat na tvare - staci odfotit par ludi a dat im prioritu v zaostrovani. Nepoznam ale nikoho, kto by to vyuzival - jeden znamy to raz tak mal na dovolenke, no netusim s akym vysledkom.
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 2. 9. 2018 10:32

Já bych tu funkci chtěl mít propracovanou, aby to ten fotoaparát fotil jako profesionální fotograf, samotné rozpoznání mi připadá jako funkce pro LAMY málo, proto to podle mne nikdo moc nepoužívá. Ono to musí mít i ovládání jako od Apple, musí se to strašně jednoduše a přitom intuitivně ovládat, to je zrovna něco, co inženýrům od Sony nejde.

Jinak ten Canon se mi také líbí, ale protože od Canonu aktuálně nemám ani propisku, není to nic pro mne.
Naposledy upravil pemar dne 2. 9. 2018 10:34, celkově upraveno 1
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod chvd 2. 9. 2018 10:33

Ganec píše:Hehe "odpad" by som na tvojom mieste v súvislosti s cashbackom radšej nespomínal :oops:
Práve cashback bol FOE-ho argument, v ktorom sa snažil dokázať, že sa "dnes" oplatí kúpiť Nikon.
(hoci aj napriek cashbacku bola moja alternatíva lacnejšia, podobne ako tvoj zbytočný argument s 8-mimi foťákmi)PS: ten tvoj čánok má v nadpise "FOTÍME SPORT OLYMPUSEM" . . takže ten Olympus je vyslovene vhodný na športZnamená to, že ani len v tej tvojej dedukcii nemáš pravdu:-> lebo aktuálne oznámené "nové produkty" pre neho nie sú konkurenciou (keďže sa za športové nevydávajú)

To ale nic, jak sám dobře víš, nemění na skutečnosti, že Olympus vyprodává svůj bezzrcátkový odpad, aby ho za měsíc nemusel naházet do moře.
A Nikon pomlouváš zbytečně, příští rok začnou své foťáky vybavovat fcemi Follow a Watch dog kdy foťák za tebou bude běhat a štěkat, pakliže se objeví ve specifikovatelném okruhu zajímavý záběr, takže je jasný, že Olympus jde ke dnu.
Naposledy upravil chvd dne 2. 9. 2018 10:40, celkově upraveno 1
Co jsem se zde naucil:
Čím více MPX nebo větší datová velikost, tím více detailů.
Čím větší "dynamický rozsah snímače", tím vhodnější na focení pošmourna, zamračena.
Software neprodáváný v krabicové verzi zákonitě upadá ve vývoji.
chvd
Návštěvník

Odeslat příspěvekod airmt 2. 9. 2018 10:38

Jo bez Gance by tohle vlákno nikdy nebylo. Ale těch křečovitých chvalospěvů na adresu APSC zrcadlovek jako systému s mega supr trupr obřím senzorem tady na celém superfóru bylo taky dost a dost. A netýkalo se to jenom ostření v C-AF jako věci, bez které se nedá fotit.
Dell XPS 13 (9350)
airmt
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fidko 2. 9. 2018 10:41

Davidof, nema pamat na tvare aj Panasonic ? Nieco take som tam videl ale nechcelo sa mi v tom vrtat. Inak mne sa ten Canon tiez dost paci a osobne si myslim, ze AF bude rozhodne lepsi nez u Nikonu a dokonca by som sa necudoval ak by prekonal aj Sony. Ak by ten adapter nejako neobmedzoval objektivy od Sigmy a Tamronu, bola by to bomba.

Inak tu je mnozstvo materialu ku studiu :P
https://drive.google.com/file/d/1CAZOij ... rIAoN/view
Naposledy upravil Fidko dne 2. 9. 2018 10:45, celkově upraveno 1
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod chvd 2. 9. 2018 10:43

airmt píše:Ale těch křečovitých chvalospěvů na adresu APSC zrcadlovek jako systému s mega supr trupr obřím senzorem tady na celém superfóru bylo taky dost a dost. A netýkalo se to jenom ostření v C-AF jako věci, bez které se nedá fotit.

To je přeci zcela běžný projev napříč všemi nebo skoro všemi oblastmi lidského bytí, ne?
Co jsem se zde naucil:
Čím větší "dynamický rozsah snímače", tím vhodnější na focení pošmourna, zamračena.
chvd
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 2. 9. 2018 10:49

chvd píše:nic, jak sám dobře víš, nemění na skutečnosti, že Olympus vyprodává svůj bezzrcátkový odpad, aby ho za měsíc nemusel naházet do moře
Myslíš tak, ako teraz musí hádzať do mora svoj "zrcátkový odpad" Nikon? ;-)

A teraz k tvojim sebaklamom, lebo všetko je inak ako si myslíš:
"nic" - dôvod pre cashback je ten, že na jar chystajú ešte výkonnejší model .. teda žiadne "nic" .. a mení to všetko
"jak sám dobře víš" - ja nič takého neviem a nie to ešte dobre .. a aj ty v to len dúfaš .. teda nič čo by sa týkalo:
"skutečnosti" - skutočnosť je totižto taká, že výrobcovia FF medzi sebou navzájom bojujú o priazeň a to spôsobuje že
=> APS-C je tým pádom pozadu za mFT 8-)
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod airmt 2. 9. 2018 10:50

chvd píše:To ale nic, jak sám dobře víš, nemění na skutečnosti, že Olympus vyprodává svůj bezzrcátkový odpad, aby ho za měsíc nemusel naházet do moře.

M43 zářná budoucnost nečeká, to je tady všem kromě Gance a Pavliny jasné, ale až se budou muset házet do moře ty APSC zrcadla, to tady některým praskne žilka.
Dell XPS 13 (9350)
airmt
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chvd 2. 9. 2018 10:54

Ganec: No nejen , že doufám, ale 3x denně se za to i modlím. Jsem moc rád, že, jak sám píšeš, nyní již dobře víš.
chvd píše:APS-C je tým pádom výrazně před mFT

Jsem velmi rád, že si to uvědomuješ, kamaráde.
Co jsem se zde naucil:
chvd
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 2. 9. 2018 10:54

Co jsem viděl, tak adaptéry na Sigmu zlobí i na Sony.

Někdo z recenzentů někde tvrdil, že mu Sigma Art na Nikonu Z7 fungovala dobře (nechce se mi to hledat), otázka ale je, jak to zkoušel. Pokud si dobře pamatuji, tak u té nové generace Sigmy Art (135/1.8, 85/1.4, ...) byl problém v nepředávání důležitých dat z objektivu do těla DSLR, ale záleželo i na verzích FW.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod chvd 2. 9. 2018 10:57

airmt píše:
chvd píše:To ale nic, jak sám dobře víš, nemění na skutečnosti, že Olympus vyprodává svůj bezzrcátkový odpad, aby ho za měsíc nemusel naházet do moře.

M43 zářná budoucnost nečeká, to je tady všem kromě Gance a Pavliny jasné, ale až se budou muset házet do moře ty APSC zrcadla, to tady některým praskne žilka.

Kdepak ty se tam nikdy házet nebudou, ty jsou jednoznačně nejlepší a bezchybná.
Co jsem se zde naucil:
chvd
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Davidof 2. 9. 2018 10:59

Fidko píše:Davidof, nema pamat na tvare aj Panasonic ? Nieco take som tam videl ale nechcelo sa mi v tom vrtat. Inak mne sa ten Canon tiez dost paci a osobne si myslim, ze AF bude rozhodne lepsi nez u Nikonu a dokonca by som sa necudoval ak by prekonal aj Sony. Ak by ten adapter nejako neobmedzoval objektivy od Sigmy a Tamronu, bola by to bomba.

Panasonic paměť na tváře v menu má, ale zatím jsem to nezkoušel, lidi se nechtěj registrovat :-)

Díky za odkaz, je to podstatně srozumitelnější, než ta čínština posledně :-)

Vypadá do dobře, ještě ty testy a bude jasněji. Ohledně těch překážek pro alternativní objektivy pro EOS R - tady jsem hodně pesimistický, čekám, že Canon nastraží pár pastí.
https://www.zonerama.com/Davidoff/190455
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod Ganec 2. 9. 2018 11:02

airmt píše:M43 zářná budoucnost nečeká, to je tady všem kromě Gance a Pavliny jasné
Podľa mňa čaká mFT systém lepšiu budúcnosť ako APS-C:
- pre mnohých je už teraz dostatočne kvalitný
- no a pre tých čo potrebujú maximálnu možnú kvalitu je lepším doplnkom ako APS-C:
APS-C je pre FF skôr konkurenciou ako doplnkom.
Navyše neposkytujú až v takej miere to, čo by doplnok mal poskytovať: úsporu miesta a možnosti
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fidko 2. 9. 2018 11:07

Davidof píše:
Fidko píše:Davidof, nema pamat na tvare aj Panasonic ? Nieco take som tam videl ale nechcelo sa mi v tom vrtat. Inak mne sa ten Canon tiez dost paci a osobne si myslim, ze AF bude rozhodne lepsi nez u Nikonu a dokonca by som sa necudoval ak by prekonal aj Sony. Ak by ten adapter nejako neobmedzoval objektivy od Sigmy a Tamronu, bola by to bomba.

Panasonic paměť na tváře v menu má, ale zatím jsem to nezkoušel, lidi se nechtěj registrovat :-)

Díky za odkaz, je to podstatně srozumitelnější, než ta čínština posledně :-)

Vypadá do dobře, ještě ty testy a bude jasněji. Ohledně těch překážek pro alternativní objektivy pro EOS R - tady jsem hodně pesimistický, čekám, že Canon nastraží pár pastí.

Tiez som ohladom toho pesimisticky, inak by som tu pobehoval a vykrikoval, ze to bude moj dalsi fotak :D No zatial mam este stale rad svoju G9, takze skor cakam ako sa to vykrystalizuje. Predpokladam, ze coskoro bude jasnejsie ktory system buducnost ma a ktory zase tak velmi nie :) Navyse zatial nikto okrem Fuji nema pouzitelny APS-C (Pre mna) a Fuji zase nema FF takze ... :P
Fidko
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka