Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Ganec 31. 8. 2018 23:05

chvd píše:
Ganec píše:
Pavel Breit píše:Tak bych řekl .. Že jsem měl vlastně pravdu.
chvd píše:Mě teda nepřijdou vůbec nahrazené na pultech obchodů.
Tak sa na tie pulty pozri.
Toto je fotka z predajne ostrava (linka: https://www.megapixel.cz/ostrava)
Vidíš tam nejaké zrkadlovky?
VLASTNĚ nevidíš 8-)

Zase vedle pane uberfotografe Ganče.
Nejen, že je tam mají, dokonce i u nich mají správně nadepsáno, že ...
To si fakt ten vtípek nepochopil? :--
A to aj napriek tomu, že ho n3pi vysvetlil...
:oboze
Naposledy upravil Ganec dne 31. 8. 2018 23:13, celkově upraveno 2
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod airmt 31. 8. 2018 23:09

Většina konzumentů (kteří tyhle firmy živí) přejde stejně na mobil. A na starší DSLR a pak i na CSC bude padat prach. Jak už se traduje dlouho, fotit na foťáky budou nadšenci a profíci. Ale důvodů jít do DSLR bude stále ubývat (byť to stále bude mít určité přednosti), je to přirozený vývoj. V hudbě taky někdo stále poslouchá z gramofonových desek, protože to tak má rád a někdo si třeba zase pustí FLAC. Každý si díky bohu zatím může vybrat co je mu bližší.
Dell XPS 13 (9350)
airmt
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chvd 31. 8. 2018 23:14

Ganec píše:To si fakt ten vtípek nepochopil? :-- A to aj napriek tomu, že ho n3pi vysvetlil... :oboze

Nejen, že pochopil, já ho dokonce i vymyslel, abych jim odpověděl na tu Vaši nevtipnou lež.
Ok..tak dobře...na férovku.....:jasně, že chápu všechny Vaše vtípky, jinak bych na ně vůbec nereagoval, kdybych měl jen špetku podezření, že to byť jen občas myslíte vážně.
Co jsem se zde naucil:
Čím více MPX nebo větší datová velikost, tím více detailů.
Čím větší "dynamický rozsah snímače", tím vhodnější na focení pošmourna, zamračena.
Software neprodáváný v krabicové verzi zákonitě upadá ve vývoji.
chvd
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 31. 8. 2018 23:15

Ja rád pod obojí. Baví ma mať 2 mašinky. A viac...
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ganec 31. 8. 2018 23:44

chvd píše:Dokonce se jich vyrábí i prodává stále více než bezzrcadlovek.
"vyrábí" = prítomný čas
Si si tým ešte stále istý? :--

Podľa mňa sú teraz:
- všetky možné Nikoňácke výrobné linky prestavené z DSLR na Z-ká
- tie Canoňácke zase na M-ká (keďže podľa ich press releasu idú veľmi dobre na odbyt)
- FujiFilm naplno vyrába X-T3 ktorú chce predstaviť na Photokine
- Sony určite navýšil kapacity kvôli A7III a teraz sa predzásobuje ešte neoznámenou A7000 kvôli Photokine
- Panasonic chystá G90-ku
- no a Olympus asi znovunaštartoval výrobu E-M5II, keďže sa v júli dobre predával :hmm:

ja viem .. optimistické .. ale veľmi pravdepodobné... :nenapadne
Tohtoročná Photokina bude v znamení bezzrkadloviek, tak sa to určite prejaví aj v CIPA štatistikách.

-- 31. 8. 2018 23:45 --

"prodává" .. toto je ešte menej preveriteľný údaj
(to že predajcovia niečo nakúpia na sklad ešte neznamená, že to aj predajú)
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod n3pi 31. 8. 2018 23:52

Ganec píše:Podľa mňa sú teraz:
- všetky možné Nikoňácke výrobné linky prestavené z DSLR na Z-ká

Kdyz to vezmu jen z pohledu Nikonu, tak ten novy low-end se objevuje mavnutim proutku u kouzelne studanky v lese sebevrahu pod horou Fuji :D D850ka pak, kdyz se prida zaklinadlo Avada Kedabra :D atd. atd.
Canon to bude mit asi nejspise podobne...
n3pi
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chvd 1. 9. 2018 00:02

"vyrábí" = prítomný čas Si si tým ešte stále istý? :--

Z posledních statistik to vyplývá.
Abych si tím mohl být jistý, musel bych si ty foťáky opakovaně přepočítat a na to jsem líný. Ale pokud bych si tím neměl být jistý, mohl bych taky třeba zvažovat, jestli můj prapraděda nebyl klingon.
Ganec píše: - všetky možné Nikoňácke výrobné linky prestavené z DSLR na Z-ká

Kolik linek to je konkrétně? Předpokládám, že to víš, když předpokládáš, že jsou všechny přestavěné na zetka.
Ganec píše:Tohtoročná Photokina bude v znamení bezzrkadloviek,

Rozhodně, já si dokonce myslím, že lidi si budou kupovat bezzrcadlovky i místo jídla a šatů.
Ganec píše:"prodává" .. toto je ešte menej preveriteľný údaj (to že predajcovia niečo nakúpia na sklad ešte neznamená, že to aj predajú)

No jistě, ale jednak já nepsal, kdo je prodává, mohl jsem klidně myslet ty výrobce. A za druhé už to tak chodí, že nakoupí úměrně tomu, co předpokládají, že prodají. Jistě, mohou se splést, ale tak nějak v průměru to většinou vychází nejen u foťáků. A čím delší období, tím menší rozdíl. Protože když se něco neprodává, nebudu to nakupovat furt dál na sklad.
Co jsem se zde naucil:
Čím více MPX nebo větší datová velikost, tím více detailů.
Čím větší "dynamický rozsah snímače", tím vhodnější na focení pošmourna, zamračena.
Software neprodáváný v krabicové verzi zákonitě upadá ve vývoji.
chvd
Návštěvník

Odeslat příspěvekod airmt 1. 9. 2018 00:10

E-M5 II se dobře prodává? Kdo to za ty peníze kupuje? Je to sice krásný foťák a dobře dílensky zpracovaný, ale jinak je to E-M10 II za méně než poloviční cenu.
Ten multishot nepočítám, protože se to hodí jen pro pár specifických žánrů.
Dell XPS 13 (9350)
airmt
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fidko 1. 9. 2018 03:59

Tak na toto som ohromne zvedavy, to so sucasnym EOS DSLR vela spolocneho nema:
https://www.nokishita-camera.com/2018/09/eos-r.html
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pemar 1. 9. 2018 04:50

Nikony Z se vyrábí ve fabrice Sendai, kde jsou ještě linky na Df a D5, podle mého odhadu využívá hlavně kapacitu původně plánovanou na Df. V současné době jede Z7 s kapacitou 20,000 kusů měsíčně (pokud dobře chápu, tak je to zatím jen tzv. první série), před měsícem se vyráběla nultá série pro účely prezentací. Z finančních vyhledů na rok 2018 mi vyplývalo, že prodejním cílem Nikonu u řady Z byla snaha kompenzovat pokles prodeje zrcadlovek a udržet ziskovost dosaženou po uvedeni řady D850, takže žádné superambiciozní prodejní nebo výrobní cíle, relativně nízké investice ...

V tuto chvíli řada Z moc neoslovuje u Sony současné majitele Sony třetí generace, spíše zákazníky, kteří přešli od Nikonu či Canonu k Sony, jsou s něčím trochu nespokojení a uvažuji o návratu ke CaNikonu, u zákazníků Canonu je podle mne ta šance malá, zejména pokud ještě mají Canon skla, navíc přichází Canon EOS R, takže to budou převážně jen zákazníci Nikonu. Pak může hodně přitahovat zákazníky Nikonu, kteří bezzcadlovku nemají a uvažuji o ní jako o druhém nebo třetím fotoaparátu na cesty. Canon to bude mít podle mne jednodušší v tom, že má u Sony “zaparkováno” hodně zákazníků, kteří stále používají Sony skla přes redukci.

Zaujalo mne, že i Canon EOS R bude nabízet redukci a dále mne zaujal ten AF s rozsahem do -6EV. Zaujala mne hmotnost 580 gramů. Zaujal mne objektiv 28 - 70 mm F 2 L USM a RF 50 mm F 1.2 L USM, celkově mi připadá startovací nabidka Canonu o kousek lepší, než Nikonu.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Fidko 1. 9. 2018 05:05

Mna zaujala absencia joysticka a nejake asi novy control na jeho mieste. Som zvedavy, ci je to nejaka moderna nahrada, alebo ako to vlastne bude fungovat. AF do -6 EV je cool, ale nejak ma neberie a s adapterom sa tak nejak pocitalo. Som velmi zvedavy :)
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pemar 1. 9. 2018 06:30

-4 EV je level, kdy už nevytahuji foťák z brašny. Tam už je pak fotím na vysoké ISO, řeším šum, vytahování stínů, to bude zapotřebí vyzkoušet v praxi.

Ten joystick je fajn věc, souhlas.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod fotofanda 1. 9. 2018 07:34

Canon se mi zatím jevi jako nejzajímavější i včetně té hmotnosti byt rozměrově bude asi větší než Sony a Nikon. Sony bude mít asi obrovský problém. Už nebude moci lovit v revíru Canon a Nikon zákazníků a spousta jich dokonce přejde zpět.

Mimochodem, ten horní displej snad dělali s Nikonem.
fotofanda
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fidko 1. 9. 2018 07:39

Ten novy FF vyzera zaujimavo, ale z pohladu systemu zatial neviem. Chcel by som EF-M bajonet tak aby som mohol pouzivat FF skla na APS-C (tak ako to bolo u DSLR) a tiez bezproblemovu komunikaciu so sklami tretich stran. V tomto smere sa mi zatial ako najlepsia moznost javi SONY aj ked sa to asi pouziva trochu horsie a ich APS-C modely su pre mna k nicomu. U Canonu mam ale momentalne viac obav ako u SONY.

Aaaa, tusim tu mame nedorozumenie. Zaujimalo ma odkial ma pemar tu info o -6 EV lebo sum ju nikde nezachytil. Ak myslis to EV-6, tak to je myslim len oznacenie nejakeho volitelneho prislusenstva, teraz si nie som isty.
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Pavel Breit 1. 9. 2018 07:56

fotofanda píše:Canon se mi zatím jevi jako nejzajímavější ..........
Podle prvního dojmu je Canon velmi OK. I zasklení vypadá rozumě ( oproti Nikonu ).
Pavel Breit
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka