chvd píše:A v cem je problem ze jsou vetsi a drazsi?

A vieš že aj majú? Ono totižto FF majú zvyčajne väčšie pixely, takže chyby/neostrosť skiel sa na FF skôr stratí ako na APS-Cchvd píše:Maji snad zhorsenou funkcnost ci vystup pri pouziti na DX?
(samozrejme okrem vinetácie a ostrosti do rohov, tá je na APS-C lepšia, ale kvôli nej je isto obetovaná časť ostrosti v prostriedku)
Problém ale je, že keď sa robia len FF sklá, tak potom na DX chýbajú krátke svetelné ohniská!
-- 13. 8. 2018 19:10 --
Žeby to, že ten kto nejaký foťák má, tak sa k nemu vie vyjadriť lepšie ako k tomu, ktorý nemá?chvd píše:Nechapu jak souvisi to, co mam ja s tim, o cem je zde rec.
Žeby preto, lebo si tu doteraz neukázal žiadnu fotku a tak nevieme, či skutočne fotíš, alebo si len troll?
Žeby preto, lebo ten, kto vlastní to o čom sa práve diskutuje mohol napísať niečo zaujímavé z praxe?
(čo sa bežne nedá dočítať zo špecifikácií, alebo z recenzií známych fotowebov)
Keďže píšeš "prehrsele delsich svetelnych skel" {na Nikon}, tak ma zaujíma ktoré si akože mal na mysli.chvd píše:Jak souvisi kolik a jakych mam ja skel?
Lebo tu okrem 104/1.4 doteraz žiadne svetelné sklo na APS-C zrkadlovke nedokázalo v pinčesi konkurovať ani len tým mojim záberom z roku 2013, do ktorých si sa opieral minule.