AwwA píše:Tak Dfko ma taky do D5 daleko, ale je to Nikon.

Mozna mohli udelat nejakou verzi A9 ve vetsim tele.
To si myslím také, že v těle D500 nebo spíše D5 by byla technika od Sony přijatelnější, Nikon (podobně jako Canon) by odstranil ty ergonomické nesmysly a asi by doladil tu technologii tak, aby fungovala i při zoomování nebo v pohybu. Asi by zvládli doladit spolupráci s nativními skly a další věci, které dnes přes redukce zlobí. Jenže jsou to konkurenti a tak jeden nechce dát technologické a druhý fotograficko-zákaznické know-how, Sony o něj podle mne ani nestojí, jinak by nezaložili s dědictvím Minolty tak, jak to udělali. Ještě jakž takž funguje spolupráce s Carl Zeiss, ale je to taková ta spolupráce z donucení.
Nikon podle mne dovede něco smysluplného vyvinout i sám, viz D5 nebo D850, ale dlouho mu to trvá. Sony zase vvyine cokoli, ale nemá to systém a kontinuitu. Nikon má několik zajímavých patentů, ale v současné situaci se musí spíše orientovat na ziskovost, takže chce spíše prodat již vyvinuté a již zaplacené technologie, jedinou výjimku vidím i CSC, kde nemá na co navázat. Ale kromě nástupce D750 s AF z D850 žádnou extra technologii v DSLR nečekám. A přitom mohli nasadit hybrid, ale asi se to ekonomicky zatím nevyplatí.
Jinak Radkova a dalším, co se chtějí komerčně prosadit s drony držím palce, já v tom moc potenciál nevidím, stejně jako v jakémkoli jiném fotografování, asi se tím něco vydělat dá, ale pokud člověk nemá nějaký výjimečně dobrý business koncept, tak to na zbohatnutí nebo nějaký výraznější rozvoj firmy moc nevidím. Něco jiného je, když dronem nahradíte nějakou jinou, dražší technologii, štáby lidí a další věci a dostanete zaplaceno, jako kdybyste tu technologii a štáby lidí také musel platit.