od pemar 4. 5. 2018 14:58
Já tam žádný příběh většinou nehledám, hledám zajímavý moment, buď se se mi líbí, nebo to letí do koše. Častěji to druhé, buď tam ten moment není v té chvíli zajímavý, nebo výsledek vypadá jinak, než jsem chtěl.
Mimochodem, pozoruji to napětí ohledně představení novych modelů od Nikonu, moc ale nevěřím nové zrcadlovce, natož pak bezzrcadlovce. Teoreticky by měl být nástupce D750 přesně to, co chci, D500 s 20 Mpx FF snímačem, prakticky po zkušenosti s D750 lze očekávat řadu kompromisů, které mne od koupě odradí. Pokud to bude stejný AF modul, snímač z D5 nebo D750, 8-10 fps a buffer na 130-200 RAWů v 12 bitech, tak asi na žádnou FF bezzcadlovku čekat nebudu. Pokud FF bezzcadlovka bude mít velikost D500, 20 Mpx FF snímač z D750 nebo D5, výkon AF D500, pokrytí ostřícími body od kraje do kraje, 10 fps s mechanickou závěrkou, buffer na 200 snímků a bezproblémové fungování s F-bajonetem, tak jí půjdu vyzkoušet. Uvidíme, jaké přijdou nová skla, zajímavé by byly skla 400/4 PF nebo 600/4 PF, ale podle všeho to budou jen 5,6 PF, to už mi přijde lepší řešení koupit 200-500/5.6. Všechny tyhle skla ale ztratí tu hmotnostní shodu a nenápadnost, pro těch streetových fotkách by většinu lidi nenapadlo, jaký teleobjektiv mám nasazený, hlavně když nemám nasazenou sluneční clonu.