Pokiaľ ide o BIF skratku, u mňa vedie štvrtá zhora.

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
Vďaka.pemar píše:Jedna fotka EQ 600 (300 PF + 1,4 telekonvertor na ISO 640)
bob222 píše:Len mi ešte povedzte, ako sa fotia tie luckyshoty, z toho som celkom jelen. To je nafotiť 4300 fotiek za víkend a vybrať 4 použiteľné? Alebo namieriť na vtáka a mať fotku?
Pokiaľ ide o BIF skratku, u mňa vedie štvrtá zhora. :D
Ganec píše:dalo by sa to pomocou fotky mesiaca:pemar píše:v tom případě mi může pan analytik popsat metodiku, jak by změřil rozdíl mezi 300/4 PF a 300/4 od OlympusuGanec píše:Podľa vašich tvrdení by 300mm Nikon a 300mm Oly mali dávať podobný výsledok. Tak som to chcel preveriť.
- ty dáš fotku na 300mm z 300/PF
- ja dám fotku na 300mm zo 75-300
- ak bude moja z lowendu 75-300 lepšia, tak nemá význam porovnávať 300/4 od Oly, lebo tá bude určite ešte lepšia![]()
- ak nebude, tak treba pozháňať ešte niekoho, kto 300/4 má a odfotí ho![]()
Ak by boli na jednom tele, tak by sa neotestovalo to, čo som sa pýtal: nakoľko sa výrez z APS-C vyrovná mFTpemar píše:Oba objektivy musí být testovány na jednom těle ..
Teda už začína byť zaujímavejšia skôr otázka, či sa výstup z lacnejšieho mFT skla vyrovná výrezu z profi APS-C![]()
Preto som navrhoval ten mesiac..
Ostrosť vyzerá byť lepšia ako som si myslel.
Ale vďaka telekonvertoru sa zase zvýraznili vady objektívu.
Mimochodom: potvrdil si moje slová o probléme príliš malej HO ("ani na f/6,7 sa celý do DOF nevošiel")
U toho záberu ti foťák nezaostril správne na hlavu, alebo si ostril na telo?![]()
- lebo problém s ostrením na telo je že zobák bude neostrý
- u ostrenia na hlavu bude zase telo menej ostré (ako na mojom zábere)
Teraz neviem či je lepší komromis radšej obetovať ostrosť zobáka, alebo tela?![]()
Zatiaľ mi to vychádza, že najlepšie je zvýšiť clonu (napriek risku šumu/pohybu).
Teda na takéto zábery vlastne ani nevadí, že to moje sklo má len f/6.7
pavelmeli píše:Před skoro 8-mi lety jsem zkoušel nějaký Ruský zrcadlový objektiv (název si už nepamatuji) s pevným ohniskem cca 1200mm + 1,5 TK Kenko a měsíc se mi ani nevešel na čip, navíc mi hrozně rychle ze záběru utíkal, takže vlastně lukyshot na stativu![]()
Vďaka.pavelmeli píše:Psalo se tady něco o měsíci, tak jsem našel skoro 5 let starou fotku z C 7D na 200mm + 2x TK tedy EQ k FF 640mm
jj, aj ja si to myslím že v tomto prípade (crop foťák) dopadne najlepšiepemar píše:Pokud z nějakého důvodu musím s D5 i D500 fotit stejný objekt ze stejného místa (mezi mnou a objektem je “řeka plná hladových krokodýlů”), pak mám tři možnosti: D5+výřez, D5+konvertor a D500. Na výřezu se ztratí megapixely, konvertor ztrácí trochu ostrost a trochu zpomaluje ostření, výsledek z D500 je v tomto konkrétním případě o malý kousek nejlepší z těch tří, ale D500 je ve srovnání s výřezem a konvertorem to nejdražší, největší a nejtěžší řešení.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků