Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod antoninn 3. 4. 2018 10:49

antoninn píše:PL, já bych se jenom chtěl zeptat, jaké máš zkušenosti se studiem fyziky? Maturita? Vysokoškolský diplom? Postgraduální studium? Nějaké speciální kurzy? Certifikáty?

Tak se na to ptej na patricnem miste,

A koho jiného než tebe bych se na to měl ptát?
antoninn
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 3. 4. 2018 11:25

antoninn píše:
Tak se na to ptej na patricnem miste,

A koho jiného než tebe bych se na to měl ptát?

"Na patricnem miste" ma s ohledem na cely obsah meho prispevku jiny vyznam, nez jaky sis z toho utrzku odvodil.
Indicii ti budiz vlozeny odkaz.

Uf, tohle je teda silna kava.
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod antoninn 3. 4. 2018 12:00

PL, máš pravdu, tvé příspěvky jsou hodně silná káva. Ale chápu, neudržel ses, prostě to muselo ven i v tomto vlákně.. Zařídím se..
antoninn
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Roman_Skamene 3. 4. 2018 12:41

Pockame na ganalizu, ktora ukaze, ze je to naopak... :D
Roman_Skamene
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 3. 4. 2018 12:47

Já jsem také čekal, kdy s tím přijde Ganec, to jsi mu nekolegiálně sebral, komentovat CIPA tabulky, to je přece jeho téma ne?

Vážněji, mně to přijde statisticky nevýznamné, celkový trend se podle mne nemění, příští rok po nástupu Nikonu už podle mne bude úplně jednoznačný.

Mimochodem, místo diskusí o tom, kdo zapálil říšský sněm běžte radši ven fotit, konečně je hezky, svítí slunce, nafoťte kvetoucí jaro, první včely, hezké holky, prostě cokoli pro radost.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod landov 3. 4. 2018 12:56

pemar: ja to nijak nekomentujem, iba som hodil kost :-) Mne je to lauter jedno, ake su statistiky produkcie a predaja.
landov
Expert

Odeslat příspěvekod Ganec 3. 4. 2018 13:03

Na https://www.canonnews.com/february-2018 ... d-analysis sú k tomu celkom pekné grafíky:

Vývoj jednotkovej ceny:
Obrázek

Podiel DSLR:
Obrázek

keď už padlo moje meno .. aká je otázka? :nenapadne
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Grimjaur 3. 4. 2018 13:09

landov píše:pemar: ja to nijak nekomentujem, iba som hodil kost :-) Mne je to lauter jedno, ake su statistiky produkcie a predaja.

Neboj, on se jeden chytí a bude článoček o tam jak špíglům zvoní hrana. Pemar to nebude.

-- 3. 4. 2018 14:20 --

V rychlosti jsem střihl včerejší výlet do historie. https://www.youtube.com/watch?v=BrrpppPlOIk
Technika : Furt se to mění
http://fotomobil.blog.mobilmania.cz/
Grimjaur
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 3. 4. 2018 13:30

Tak že to zapálil van der Lubbe o tom žádná, k debate je, jestli ho vedl Dimitrov, nebo někdo od Goeringa.
Pojdme to probrat.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 3. 4. 2018 16:22

Grimjaur píše:bude článoček o tam jak špíglům zvoní hrana
Žeby? Vlastne .. prečo nie. Tak poďme na to

Vychádzajme z názvu článku: "February CIPA report: DSLR cameras production has better numbers than mirrorless"
Článok vychádza z týchto zdrojových dát:
Obrázek

Znamená to, že oproti minulému mesiacu sa vyrobilo o 35% viac DSLR a len o 5% viac MILC.
=> to ale znamená, že v januári sa ich vyrobilo citeľne menej
Oproti februáru 2017 sa vyrobilo o 4% viac DSLR, ale 11% menej MILC.

Porovnanie s februárom 2016 už ale vyzerá trochu inak. Tu sú presné čísla za 2 roky:
- DSLR počty: 552,076 (feb 2016) - 542,191 (feb 2017) - 563,673 (feb 2018)
- DSLR cena: 17,395,181 => 16,841,964 => 17,340,798
- MILC počty: 202,696 => 302,798 => 268,625
- MILC cena: 6,660,966 => 10,242,986 => 10,021,815
Od februára 2016 teda stúpla produkcia DSLR o 2%, no MILC stúpli až o 32%

Čo z toho ale vyplýva:
- DSLR si vo februári držia počty už 2 roky po sebe
=> je to len preto, lebo v tento jeden mesiac sa vyrába citeľne viac kusov ako v januári (kedy sa ich vyrobí výrazne menej)
- no a MILC mali minuloročný február výnimočne dobrý
=> čo sa prejavilo tým, že tento rok tie pomerové čísla nie sú až také pekné

Tu ovšem analýza nekončí:
- aj u DSLR aj u MILC sa oproti januáru zvýšili hlavne počty a nie výsledná suma
=> to znamená, že tie zvýšené počty DSLR sú spôsobené len výrobou lacných modelov

Záver (citujem): "the elevated number for DSLR this month is almost entirely due to initial shipments of the super-low-end EOS 2000D and 4000D, the only new DSLR models to start shipping in February."

To znamená (citujem): "DSLR's seem to be caught in a race to the bottom. Flat unit sales, but only because they keep lowering prices (-6%) while mirrorless cameras are still moving up to higher value models. Less unit sales indeed but more than offset by the higher price of the higher value models (+14% overall sales).
=> race to the bottom will sooner or later eat away margins, followed by R&D budgets, market reputation and eventually lead to a downwards spiral."

Zjednodušene povedané: DSLR má lepšie čísla len výnimočne, aj to len kvôli lacným lowendom.
Tieto znižujú výnosy, nižšie výnosy značia menej výdavkov na vývoj, z toho vyplýva horšia reputácia
=> no a tým sa DSLR dostávajú do bludného kruhu, z ktorého niet východiska, čo spôsobí ich zánik.

Môže byť? :twisted:
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 3. 4. 2018 16:33

Já to moc nesleduji, ale kolega bezzrcadlovkář z Německa mi tvrdí, že D850 byla v Německu beznadějně vyprodaná a že ten jeden kus málem musel koupit přes mne v Praze. To samé mi tvrdili i v Šanghaji, že prý mají jen pár protekčních kousků, ale číňanům nevěřím ze zásady, to jsou pohádkáři. V Americe ho měl Amazon také vyprodaný.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod landov 3. 4. 2018 16:42

Tak blbeceG nesklamal :-P
landov
Expert

Odeslat příspěvekod pemar 3. 4. 2018 16:46

Nekaž mi radost, já jsem si chtěl popovídat o prodejních číslech, dřív než sem vlítne Petr Luňák se zásadní informací, že shození dvojčat Američany nepopírají dnes už ani v Blesku :-)
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Ganec 3. 4. 2018 17:46

pemar píše:kolega bezzrcadlovkář z Německa mi tvrdí, že D850 byla v Německu beznadějně vyprodaná a že ten jeden kus málem musel koupit přes mne v Praze. To samé mi tvrdili i v Šanghaji, že prý mají jen pár protekčních kousků, ale číňanům nevěřím ze zásady, to jsou pohádkáři. V Americe ho měl Amazon také vyprodaný.
Mali ho vypredaný? Alebo ho ani len nenaskladnili na predajňu, lebo si mysleli, že sa nepredá? ;-)

Veď keď sa v predajni spraví priame porovnanie so Sony A7R III (alebo aj s II)
=> tak vieš ako takéto porovnanie pre Nikon môže (kvôli chýbajúcej stabilizácii) dopadnúť 8-P

V každom prípade: tento februárový DSLR peak v nijakom prípade nemohol ovplyvniť D850:
- keďže od oznámenia ubehlo 9 mesiacov, tak je veľmi nepravdepodobné, že by to dokázal spôsobiť medzi-mesačný výkyv
- keďže sa jedná o drahú DSLR, jej významný počet by určite navýšil priemernú cenu DSLR nad cenu MILC
(čo sanedeje: priemerná DSLR vyjde na ~30 tis jenov a priemerná MILC na 37 tis. jenov)
Ganec
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka