Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Devil007cz 2. 3. 2018 16:24

Gance,
A7III muze byt tezko konkurence pro APS-C kdyz to v tom modu ma 10.6 megapixelu.

Konkurence je jasna:
- Nikon D750
- Canon 6DM2/5DIV
- Panasonic GH5 (kvuli videa)
Devil007cz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dolgor 2. 3. 2018 16:31

Zajímalo by mě, jestli někdo ty crop módy seriózně používá. Fotil jsem nějakou dobu s DX 35/1,8 na D750 a ani mě nenapadlo crop zapnout, prostě jsem to nechal trochu vinětovat, no a co. A časem jsem vyměnil DX sklo za FX sklo.
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bob222 2. 3. 2018 16:44

Dolgor píše:Zajímalo by mě, jestli někdo ty crop módy seriózně používá. Fotil jsem nějakou dobu s DX 35/1,8 na D750 a ani mě nenapadlo crop zapnout, prostě jsem to nechal trochu vinětovat, no a co. A časem jsem vyměnil DX sklo za FX sklo.

Dolgore, v tejto diskusii vystupuješ nefér, lebo moc fotíš! :D
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod AwwA 2. 3. 2018 16:45

Slava u A7III je velice dobre stanovena cena. Ted jeste prijde ten vytouzeny ,,zakladak" pro SEL a situace zacne byt konecne zajimava. Jen aby to ustal Olympus. Coz si myslim, ze Sony prijde s objektivy pro SEL a tim pohrbi ,,svuj" Olympus.

Oronie.
AwwA
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dolgor 2. 3. 2018 16:47

Myslím že nový 24-105/4 už je docela solidní objektiv na cesty. Jen ta cena.
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Fidko 2. 3. 2018 16:48

Dolgor píše:Zajímalo by mě, jestli někdo ty crop módy seriózně používá. Fotil jsem nějakou dobu s DX 35/1,8 na D750 a ani mě nenapadlo crop zapnout, prostě jsem to nechal trochu vinětovat, no a co. A časem jsem vyměnil DX sklo za FX sklo.

Ono zase na CSC crop mode nemusi byt taky pain. Budes mat k dispozicii cely hladacik, nie len vyrez a teoreticky by to v crop mode mohlo zlepsit aj niektore parametre ako ako rychlost. Ono je tu potom samozrejme otazne aky vyznam okrem pouzitia skiel pre mensi snimac by to malo.
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tom384 2. 3. 2018 17:58

Ja DXkem fotim uz 2 roky na FX a vystupy jsou super. Puvodne jsem to mel jen jako docasne reseni, ale ta potreba zmeny byla fakt mala. Rozhoupal jsem se az tento tyden, zitra si jdu pro sigmu 35mm ART :-).
tom384
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 2. 3. 2018 18:11

Zítra se chystám na “Japonsko všemi smysly”, možná tam i něco vyfotím.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod ForeignerOnEarth 3. 3. 2018 12:43

Zažívám novou chuť do fotografování ještě větší, než po pořízení nového těla či skla.
Dnes jsme si ráno asi 2 hodiny promítali fotky na téhle televizi:
https://www.sony.cz/electronics/televiz ... 005-series
a je to úplně nový zážitek. I fotky, které na malém formátu přehlédnu jako nezajímavé, mě tady vtáhnou do děje. A technické kvalita nebo nekvalita strašně moc ovlivní dojem.
Tahle Sony obrazovka vyšší třídy zřejmě zpracovává obraz tak, že jsou chyby vidět víc, než když použiji na monitoru 100% zobrazení. 4K na fotky mě tedy hodně oslovilo.
Ovšem zatím jsem viděl jen fotky z D7200. Mám úplně strach koukat 15 let zpátky. :-)
Jak Vy a 4K televize? Tedy myslím spíše ty dražší, protože když jsem vybíral, tak jsem v Electroworldu porovnával řady XE70, XE80 a XE90 a ty skoky jsou tak zásadní, že 4K na XE70 a XE80 bych si tedy rozhodně neužil. No a nějaké LG či jinou značku tedy asi taky ne. Ani Samsung mě neoslovil. Tady Sony XE90 v této cenové relaci pro mě osobně nemělo konkurenci. Člověk si musí i pohrát s vyladěním obrazu, ale XE90 už je továrně v některých režimech celkem O.K.
ForeignerOnEarth
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ltokar 3. 3. 2018 13:08

To je vlastne nieco, ako sa robili velkoformatove fotky .. rychlejsie a lacnejsie je kupit dnesny tenky stenovy zobrazovac oled a zazitok asi bude podobny .. jj. Ale 4k je 8mpix, tak by to nemalo byt nejak zle. Skor mozno zistis, ze tie farby z CCD boli lepsie. Ci ?
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 3. 3. 2018 13:45

Mám pro tuhle fascinaci technickými možnostmi pochopení, také jsem si užil tu fascinaci po přechodu ze 6 Mpx na 24 Mpx nebo po nákupu D500, kdy rychlostní snímání a schopnosti AF mi otevřeli nové možnosti, stejně jako světelná skla.

Další nárůst rozlišení mne už ale neláká a s výkonem D500 budu také nějaký čas spokojený a světelnější skla už také pořizovat nebudu.

Uvažoval jsem o upgradu na 5K monitor od Applu, ale zatím asi zůstanu u toho mého Eizo monitoru. Novou televizi se zatím kupovat nechystám, také nevěřím, že se v podání barev vyrovná tomu EIZO monitoru.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod wikxzen 3. 3. 2018 15:34

Řeším, zdali iMac PRO 5K v základní konfiguraci nebo iMac 27" 5K ve středně pokročilé konfiguraci - cenově to vychází přibližně podobně (snad jen +-10k). Práce s RAWy, Photoshop, Capture One, iMovie, Final Cut Pro... občas práce se zvukovými nahrávkami.
wikxzen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavelmeli 3. 3. 2018 15:48

Na TV moc nekoukám (ve foťáku už vůbec.. :) ), takže jeden příspěvek k věci.
Zdá se že APSC pro Canon zdaleka nekončí a nechal si zaregistrovat patenty na nové (velice zajímavé) objektivy. I když víme jak to s těma patenty je, můžoubýt, ale většinou nejsou v praxi použity...
https://www.canonnews.com/canon-patent- ... ct-cameras

P.
pavelmeli
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 3. 3. 2018 15:59

Pokud si pamatuji, pak 27 palcový iMac nabízí čtyřjádrový Intel i7 Kaby Lake běžící někde kolem 4.2GHz (a v případě Turbo Boost se dostaneme někde kolem 4.5GHz), 64GB RAM, a 2TB SSD a AMD Radeon Pro 580 grafiku s 8GB. Standardní konfigurace aplikace iMac Pro přichází s osmjádrovým procesorem Intel Xeon W (konfigurovatelný na 10, 14 nebo 18 jader), 32GB RAM (konfigurovatelný na 64GB nebo 128GB) a 1TB SSD (konfigurovatelný na 2TB nebo 4TB). Osmjádrový (nebo více) standardní procesor Intel Xeon W a grafická karta Radeon Pro Vega dělají z iMac Pro mnohem výkonnější stroj, pokud to SW umí využít. Nebudu zabírat do technických detailů, ale iMac Pro je na tom podstatně lépe v oblasti cache paměti, to je také výhoda.

Takže já bych klidně volil iMac Pro, ta RAM paměť bude podle bohatě stačit, já se se svými fotoaplikacemi ani náhodou nedostávám přes 16 GB RAM. Hodně bude dělat GPU, ta Vega může být až třikrát rychlejší než to, co se dává do iMacu. Obrazovka je stejná, to nemá smysl řešit. Pokud potřebujete extra jádra, vynikající grafiku, 10Gb ethernet, grafickou paměť HBM2 a paměť ECC RAM a čtyři porty typu Thunderbolt / USB Type-C volba je iMac Pro.

Já zatím preferuji na míru stavěné desktopy od x-computers.eu, které výkonově zašlapou Apple do země, a monitor od Eizo, které ale nabízelo v době, kdy jsem to kupoval, jen 4K.

Jsem ale přesvědčený, že i ta sestava s iMacem ty výše zmíněné programy zvládne v pohodě.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 3. 3. 2018 18:14

Co se TV tyce, tak cokoliv, co je zalozene na bazi nutnosti podsviceni, je slepa ulicka a kvalitativni kompromis s mnoha nesvary a nezachrani to ani softwarove berlicky typu "ultradynamicky super kontrast PRO", ktere maji za nasledek oriznuti skaly sede.
Jedine, za co bych v tuto chvili byl ochoten pustit peniz, je OLED. Bohuzel tuhle technologii pry trapi zivotnost, nicmene z hlediska kvality obrazu ma k dokonalosti nejbliz. Bohuzel se nedelaji v uhlopricce, v jake bych TV chtel. Na filmy mam 106" projekci.
Petr Luňák
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka