Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod BigglesO27 28. 2. 2018 14:13

To byste tam postávali už tři, Fotič by mohl při mariáši kibicovat, ale obávám se, že nejen Roman o podobnou společnost nestojí...
BigglesO27
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Roman_Skamene 28. 2. 2018 14:17

Petr Luňák píše:
Roman_Skamene píše:Len by som opakoval napísané. Peťulko, choď radšej kontrolovať, či boli Američania na Mesiaci.

Dekuji za potvrzeni domnenky, ze s bleskem zachazet neumis a nevis, o cem mluvis.
Gratuluji k zarazeni se po bok Gance.

Peťko, Peťko, pobavil si no. :-)
Roman_Skamene
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 28. 2. 2018 14:44

Ganec píše:A čo táto?
Radek71 píše:Dnes bude pribeh o nejlepsim sportovnim objektivu, kde tedy ale nejsou mihalnice. Vyckejte.
Obrázek

;-)

Ja jako umim cist slova, ale tim jak ziju jeste i jinde, tak mi unika ta pribehova linie. Fotil jsem "nejlepsim sportovnim objektivem", tedy 85mm F1,2 urban challenge a zaobiral jsem se tim, ze tam nejsou videt mihalnice.
A ted teda existuje nejaka Gancova soutez s bezkynemi, kde jsem se neprihlasil (doufam - aby to nedopadlo jako s tim, ze jsem nevedel, ze jsem cetl clanek o marketingu eva.cz) a ted jsem tedy tu bezkyni nedodal, coz mi prijde v poradku, protoze jsem ji neslibil dodat a hlavne jsem neresil, ze bych umel fotit bezkyne.
Orientuji se dobre?
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 28. 2. 2018 16:15

Roman_Skamene píše:Peťko, Peťko, pobavil si no. :-)

Zkus byt alespon originalni. Tohle je tak trapne ohrane, az si rikam, jestli si plnolety. U deti se tyhle tocky a zakecavky vlastniho trapasu obcas daji zkousnout.
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Roman_Skamene 28. 2. 2018 16:38

Originálny? Keď Ty stále melieš to isté? Peeeťko :-D

-- 28. 2. 2018 16:43 --

Ale pokojne si mysli, že mám, čo ja viem, 15. Ak Ti to pomôže k pokojnému spánku.
Ja viem, ja viem - som ako Ganec, alebo Biggles, sadnem si k ním do jedného radu a Ty si ten hlavný pes, čo všetko **** a všetko vie najlepšie. A keďže Ty sa nemýliš, tak nemá zmysel Ti oponovať.
Zhrnul som to správne?

Jo, zabudol som na Sorosa a EU - ako som len mohol. Prepáč.
Naposledy upravil Roman_Skamene dne 28. 2. 2018 16:56, celkově upraveno 1
Roman_Skamene
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 28. 2. 2018 16:50

Radek71 píše:Ja jako umim cist slova, ale tim jak ziju jeste i jinde, tak mi unika ta pribehova linie. Fotil jsem "nejlepsim sportovnim objektivem", tedy 85mm F1,2 urban challenge a zaobiral jsem se tim, ze tam nejsou videt mihalnice.
Príbehová línia je asi takáto:

1) keď sa objavili bezzrkadlovky, ktoré mali potenciál dosahovať rovnakú kvalitu ako zrkadlovky
=> tak sa zrazu najdôležitejším parametrom foťáku (predtým to bola kvalita) stala rýchlosť zaostrenia
(keďže zrkadlovky vďaka PDAF zaostrovali rýchlejšie ako prvé bezzrkadlovky)

2) s vydaním E-P3 - ktoré malo najrýchlejšie OSTRENIE
- čím sa dokázalo, že na rýchle zaostrenie vôbec nie je nutné PDAF
=> padla ďalšia bašta zrkadloviek .. a bolo si treba nájsť ďalšiu: tou sa stalo AF-C

Toto spustilo tento sled udalostí:
- zo všetkých krajinkárov (a podobných) sa zrazu stali športový teoretici
- všetci do jedného vychvaľovali rýchle AF-C zrkadloviek a ich zameranie na šport
- ja ako športový praktik (keďže som stolný tenis fotil už z E-P1) som zatiaľ fotil šport na AF-S
- jeden teoretik provokatívne napísal, že bezzrkadovky bez PDAF nedokážu odfotiť ani chodca
- ja ako športový praktik som jeho slová vyvrátil nafotením rádovo rýchlejších bežkýň
- keďže sa stále vyhováral, tak som jeho (a ostatných) požiadal o názorný dôkaz ich slov: nafotením mihalníc

Odvtedy len sledujem úhyby a výhovorky "vtedajších" teoretikov:
(píšem "vtedajších", lebo niektorí sa to odvtedy zjavne snažili nafotiť, ale nezvládli to)
- ten prvý sa na čas odmlčal .. a neskôr zmenil svoj nick
=> z čoho usudzujem, že to skúšal a nešlo mu
- ďalší (ktorý to skúšal vtedy keď ja) tu ukázal dva nieažtakéostré zábery z toho istého fotenia
=> si dal vlastenca tvrdením, že na jeho zrkadlovke mal FF/BF
(čím vlastne vyvrátil pôvodné tvrdenie, že zrkadlovky sa automaticky hodia na šport: nehodia .. aspoň nie všetky)
- jeden nechápavý dal namiesto záberu s mihalnicami záber s obočím
- ďalší (ešte nechápavejší) dal korčuliarku v tak malom rozlíšení, na ktorom ani mihalnice nebolo možné vidieť
...

.. no a bavím sa aj na tvojej výhovorke: že mihalnice síce nie sú (ale treba vyčkať)
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 28. 2. 2018 16:55

kozakm píše:Btw, nominace na Sony Photography Awards 2018, kategorie still life. Puntík by měl radost :)

https://www.worldphoto.org/sites/defaul ... Awards.jpg

Proč ne ? :-))

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 28. 2. 2018 16:59

No a pri tvojom minulom príspevku (z 28. 2. 2018 08:55 ) som si týchto teoretikov predstavil ako pri zadaní "mihalnice" postupujú tebou napísaným postupom ("klavesnice" => "nabytkova stena" => "foceni z balkonu" => "foceni lidi co behaji v lese za sidlistem")
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 28. 2. 2018 17:06

Ganec píše:- ja ako športový praktik (keďže som stolný tenis fotil už z E-P1) som zatiaľ fotil šport na AF-S

- ja ako športový praktik som jeho slová vyvrátil nafotením rádovo rýchlejších bežkýň

No co na to povedat ? :D :shock:

Ale hovorime o tom istom "praktikovi", ktory napriklad radil uzivatelovi antoninn ako si ma nastavit fotak na fotenie lietadiel ? Ked bol vsak tento (prepytujem) praktik niekolko krat poziadany, aby dolozil nejaku svoju fotku lietadla, tak sa po nom zlahla zem. :-P
landov
Expert

Odeslat příspěvekod bob222 28. 2. 2018 17:16

A v čom je vlastne problém s tým plieskaním o strop? Ja teda blesky používam sporadicky, preto sa pýtam...
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pemar 28. 2. 2018 18:12

Gancovi “důkazy” mi připomínají diskusi pejskařů o tom, jestli je rychlejší chrt nebo jezevčík. A soutěž jezevčíkář zorganizuje tak, aby dráha byla jen 20cm vysoká.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Ganec 28. 2. 2018 18:49

Hehe .. žeby "mihalnice" bolli pre zrkadlovky až taký veľký problém? :--
(keď ich už pemar prirovnáva k "20cm vysokej dráhe")

Lebo bezzrkadlovkou sa dajú nafotiť tak, aby ich bolo vidno aj na zmenšenine. Aha:
Obrázek

FYI: na pozadí tohto záberu som sa trošku pohral s Photoscape

-- 28. 2. 2018 18:54 --

Inak toto je Lucka Truksová .. proti nám hrávala v lige keď mala ešte len 12 .. ;-)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ForeignerOnEarth 28. 2. 2018 18:56

Bývávaly doby, kdy by žádného diletanta ani nenapadlo se cpát mezi fachmany, natož aby jim kázal. Dnes zmizela veškerá úcta k fortelu, soudnost a pokora. Jenže na to společnost dojíždí, když si každý myslí, že může drzostí nahradit zkušenost a um.
ForeignerOnEarth
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Devil007cz 28. 2. 2018 19:02

Bobe,
on myslel tim, ze zmenis atmosferu nasviceni sceny, kdyz fotis o strop bleskem, protoze to svetlo se rozptyli vsude. Ono je to pravda castecne.
Devil007cz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hoax 28. 2. 2018 19:20

ja ako športový praktik :tleskani

Ganec píše:Hehe .. žeby "mihalnice" bolli pre zrkadlovky až taký veľký problém? :--

Jo zrcadlovky to z nějakého mně neznámého důvodu vyfotí takhle. Prostě tam ty mihalnice nejsou.
P3051391-truksova-photoscape.JPG
hoax
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka