od pemar 31. 12. 2017 15:10
Kolegovi se po běžné aktualizaci windows začali objevovat modré obrazovky, na Androidu mi hodně dlouho nechtěl fungovat SnapBridge, ale tam v tom měl kus zavinění i Nikon, pamatuji si, že tu s tím měl problém i někdo s jablkem. Moje děti Apple nesnáší, mně ho vnutili v práci a následně jsem u tabletu neměl jinou možnost, protože Sony přestalo dělat tablety a Samsung zaostal. V principu jsem proti Applu zaujatý, ale po několika letech praxe musím konstatovat, že to není žádný zázrak, ale že to funguje k mě spokojenosti. U těch notebooků mám stejný pocit jako LHE, že to by to mohl Apple hardwarově posílit, ale neznám aplikaci, která by mi v iOS nebo jiném jejich systému nefungovala, Apple docela poctivě testuje před uvolňováním na Apple Store. Měl jsem třeba i Sony tablet s Androidem, který byl hardwarově silnější, ale v praxi mi iPad Pro chodí rychleji, třeba ten Polarr. Jako výhodu vidím vzájemné propojení všeho od Apple, třeba přenášení fotek nebo prezentací je fakt snadné, na fotoaplikace se mi tablet Apple líbí více, než cokoli s Androidem, funguje výrazně rychleji, než Yoga s i5 a SSD, rozdíl proti Toshibě, Dellu nebo HP v provedení 60+ tisíc vidím spíše ve prospěch toho iPadu Pro, asi i proto, že ty notebooky byly zpomalené šifrovacím a antivirovým zabezpečením a většina software psanými pro windows nevyužívala optimálně vlákna ani grafiku. Jako nevýhodu Applu vidím, že iPad Pro nemá periférii pro čtení xqd karet.