od Radek71 30. 12. 2017 09:00
No nevim TX na cem se vozis (jestli nekde vidis chybu v radu), ale mmol/l a hodnoty 3-6 jsou normalni hodnoty, lidi maji i 25, videl jsem online prubehy, kde to k 25 rostlo lidem, co se najedli a nedali si medikaci. Okolo 17 je alarm. Hodnoty okolo 8 maji nulovou zavaznost, ale neznacuji problem.
Dlouhej cukr mam 32.
Jinak 4000 muze byt hodne, zalezi cim je to poskladane. Mimochodem vsimni si, ze doktori (i v popularne naucnych poradech) ordinuji tlustochum vice jidla nez kdy jedli (mysleno pri jakoze jejich dietnim rezimu). Jist pri hubnuti je uplny zaklad a je to alfa a omega vseho, stejne jako pohyb. Snizeni prisunu jidla je totalni fail a obrovsky zvyseni pravdepodobnosti, ze se z toho clovek nikdy nedostane. Pokud ma clovek bazal 2200, udela celkem 3000 kcal vydej uplne bezne, 3500-4000 kcal prijem je minimum. Samozrejme se nebavime o baletkach v duchodu, ale lidech typu PL.
Dobre se to da videt i na stolici, kdyz jsem mel vydej 4000-5000 kcal (tury natezko) a neujedl to (nebyl dostatek jidla a nemuzu psenici a ryzi apod, takze na horach nemam moc co jist), tak jsem de facto nechodil na velkou (jak tu psal Puntik), kdyz jsem dva mesice lezel, tak jsem jedl tech 3500 kcal a chodil jsem 2x za den. Nic se neukladada do tuku. Do tuku se ukada uplne jiny model prijmu kalorii. Tedy model kdy jim malo a problematicky jidla (napriklad si prectu “knihu” nebo “blog” a neco nejim, protoze v tom “spociva dieta”), pokud mam nizkej prijem, okamzite se cokoli co clovek sni ulozi. “dietam” se smeje uplne kazdej, nechapu ze na to jeste nekdo skoci, to je jako hrat automaty a snazit se tim resit svoji financni situaci.
Uplne nejvesi fail je nejist sacharidy, ja je de facto nemuzu, respektive doktor mi dal nejdriv 170g limit, pak 200g, ted bez omezeni, ale s tim, ze vim co delam, takze to drzim, ale zdravej clovek co vyradi, sacharidy, maso, tuky, zeleninu, lepek nebo cokoli, to bych hlasoval aby po tom utvar rychleho nasazeni dusledne sel. Dymovnice, beranidlo, to nemuze byt problem ty lidi co to tlaci dostat na Bory.