Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod pemar 29. 12. 2017 22:18

Teď jsem přišel pěšky z večeře, otevřel si láhev červeného a namazal si chleba se slaným máslem. To je přesně to, proč mám každý rok, když s tím nic nedělám, o kilo víc.

Z toho plánu od toho Bulhara jsem vyčetl jednu zajímavost, opakování jídel, dát si to samé, co jsem měl k obědu i k večeři, jen o 30% menší porci. Člověku to napodruhé nebude tak chutnat, mohlo by to fungovat.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod ForeignerOnEarth 29. 12. 2017 22:48

Tohle je moje váha za 20 let. Nejprve jsem 20 let omezoval jídlo a tuky a snažil se běhat.
Pak jsem 12 týdnů a po krátké pauze 6 týdnů držel keto-dietu. Ale asi to bylo špatně a měl jsem zřejmě pokračovat v tom snažení jak píše Luňák. Nicméně vývoj té váhy mluví jinak. ;-)

Vaha20let.jpg
ForeignerOnEarth
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 29. 12. 2017 22:52

Dělá to na mne velký dojem, o tom žádná, ale upřímně držím palce, aby to nemělo nějaké vedlejší následky. Reakci organismu a narušení rovnováhy totiž vidím jako největší riziko.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod bob222 29. 12. 2017 23:35

Atkins a podobne už sú out. Nerobí to dobre viacerým orgánom.
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ForeignerOnEarth 29. 12. 2017 23:46

bob222: jenže tohle není Atkins. Atkins nahrazoval veškerou energii bílkovinami. Tady jíš bílkovin stejně jako v běžné stravě. Jenom škrtneš cukry a tuky v hubnoucí fázi a v udržovací fázi nahradíš z větší části cukry pomocí tuků. Tuky déle putují trávicím traktem a mají nulový glykemický index. Glykemický index je zcela ověřený a funguje když ho lidi snižují. V dietě LowCarb-HighFat ten glykemický index máš NULA. A množstvím tuků reguluješ váhu.
LDL a VLDL tuky v krvi nevznikají ze snědených tuků, tenhle 50 let starý zjednodušený pohled už dávno neplatí. LDL lipoproteiny nesou přebytečnou energii k úschově do tukové tkáně v případě, že se organismus bojí jejich nedostatku, ale má přebytek cukrů, tak si z těch cukrů ten zásobní tuk vyrábí. Dostatek tuků ve stravě s nedostatkem cukrů a s vyváženou energií nenutí organismus ukládat.
ForeignerOnEarth
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 30. 12. 2017 00:04

Tak vidim, ze jsem tady spravne, taky mam trabanta. Jinak ty rady by nemely byt pro mne, ja mam 196cm/83kg. Liposukci nebudu mit pekac buchet. Navic to ani podle mne nejde, liposukce se dela lidem, co maji nadvahu a vlastni vana ma 15kg apod.
Libily se mi tady ty odrazky “kdyz se to jmenuje ve vsech recich stejne = neni to jidlo. “

-- 30. 12. 2017 00:24 --

Ja bych dodal, ze pokud v textu litaji jmena doktoru, nazvy univerzit a nebo nedej boze nazvy diet, tak text dostava flag 0% a uz neni co resit.
Kazdy clovek s iq vetsi nez 80 vi co ma jist a co ne. Pokud si zacne kupovat knizky, mate jiny problem.
Prijde mi naprosto neuveritelne, ze by nekdo kdo ji “normalne” byl vyzrany. Nikdy jsem nikoho takovyho nevidel, vzdycky se mi rozbreci nebo podreknou nebo jinak lzou (prehled desitek lharu byl ten porad s doktorkou Katerinou, to snad ani nebylo o hubnuti, to bylo o dusevne nemocnych lidech).
Ja jim okolo 4000 kcal/den. Dva mesice jsem mel zlomenou nohu a stale jsem jedl 4000kcal. Proste jeste jidlo, porad jezte, cely den neco jezte. Ja mam dve snidane, svacina, obed, svacina, prvni vecere, druha vecere.
1. Snidane= 100g tvarohu, jablko, banan, lzice medu (pul hodiny po jidle 7,2 nmol)
2. Snidane= 90g 100% zitnyho chleba, maslo, 16g sunky, 31g tvaruzku, 200g papriky (pul hodiny po jidle 8 nmol)
Svacina=20g cokolady, 30g liskovych orechu
Obed= 250ml vyvar, 250g zadniho hoveziho, 100g jahel, 100g fazoli (vazeno za syrova); 450g zeleniny (celej pytel) (pul hodiny po jidle 6,5 nmol)
Svacina: ovoce, 500ml acodifilniho mlika, 30g orechu
Vecere..... uz me to nebavi, jdu spat. Jo a jenom voda. Vzhledem k mnozstvi zeleniny staci malo.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ForeignerOnEarth 30. 12. 2017 00:33

Radek71: 4000 kcal/den je nesmysl. To je skoro 17 000 kJ a to bys byl vyžranej a opravdu to neodpovídá tomu, co píšeš. Možná myslíš 4000 kJ/den a to už je zase skoro hladovka.
Jo a čeho máš 6,5 nanomolů na litr? Glukózy určitě ne, tý potřebuješ 1 000 000 x víc.
Ledažeby na milimetr krychlový, ale kterej exot měří glukózu v nanomolech na mm3 ? :-D
ForeignerOnEarth
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fryw 30. 12. 2017 00:45

Kamarád říká, že si nemá člověk od huby odtrhávat.
Fryw
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 30. 12. 2017 00:51

Vy jste taky pacienti :) Zeptejte se me co jsem jedl vcera a reknu ze nevim, bo si to nepamatuju. Taky vubec nevim, jaky mam prijem kalorii, natoz abych si zapisoval vydej. O tabulce vahy od puberty ani nemluve :D
No nicmene abych aspon nejaky cisla nadhodil, tak beham od 5. prosince. Snazim se denne, ale par dni jsem preskocil, takze to neni zcela intenzivni. Vysledek je ten, ze na zacatku vaha ukazovala 108.5kg, ted ukazuje 103kg. Mam dve bezny hlavni jidla denne, zadna posahana "krabickova" dieta s kontrolou sacharidu atd., dnes jsem mel treba k veceri dva smazaky s hranolkama. Nezeru po 20. hodine a omezil jsem prijem cukru, jak v jidle, tak predevsim v piti.
Přílohy
IMG_20171229_224555.jpg
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 30. 12. 2017 00:53

Glukozy v plazme. Na litr. To je docela zakladni cislo. Meri to uplne vsechny glukometry.
Kdyby jsi se podival na ten jidelnicek, tak ti prece musi byt jasne ze je to kcal. Dieta je okolo 2000 kcal. Ja mel i 1770 kcal. Ted nemam a abych ujedl sport musim klopit okolo 4000 kcal. Dietu jsem bohuzel musel drzet, prisel jsem o vsechny svaly.
Nerikam ze je to pro kazdeho, ale 2800 kcal musi snist kazdej 80kg chlap, hlavne ale kontinuelne.

-- 30. 12. 2017 00:58 --

PL - ja prave uz rok nic nevazim a nemerim vyjma cukru v krvi. Proste to mam v oku, vim kolik vazi platek sunky, tvaruzek, kupuju vanicku masa a vidim kolik to vazi a snim pulku, baleni fazoli na 3x apod.
Hlavne ale je to plus minus jedno, nekdy dam 3000 kcal, nekdy 4000 kcal. Hlavne zadne razy a neustale neco jist.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ForeignerOnEarth 30. 12. 2017 01:36

Radku, nanomoly na litr opravdu ne. Milimoly beru, ale nanomoly prostě neberu.
Glukóza v krvi nejen 6, ale i 500 nanomolů na litr je hodnota, se kterou nelze být naživu ani chvilku. To vím opravdu zcela jistě.

Ty dvě snídaně, co jsi popsal, jsou 810 kcal celkem, takže těch 4000 kcal denně je fakt moc když, jak píšeš moc nevečeříš.
Jinak já jsem ani při 130 kg nejedl 4000 kcal denně, to bych měl dvě stě kilo.
Já jsem se držel netloustnout při 10-12 MJ (2400 - 2800 kcal), hubnul jsem při 7 MJ (1600 kcal), ale nevydržel jsem je jíst déle, než 14 dnů.
Díky ketóze jsem od půlky června do půlky září jedl jen 900 kcal denně a bez hladu.
V tom je ten vtip. 900 kcal denně po dobu 12 týdnů. A tak krásný pocit sytosti a nepotřeby jídla jsem 20 let nezažil. Ale s diabetem to asi držet nejde, protože člověk si může lajznout ketózu když umí udržet glykémii glukoneogenezou z aminokyselin. A to fakt nevím jestli při diabetu není porušeno. S pícháním insulinu to vůbec nejde, s PAD taky ani náhodou, ale i diabetes na dietě to možná vylučuje, nevím, odborník nejsem.
Nicméně pokud máš 2 hodiny po jídle normální glykémii pod 7 mmol/l, tak jseš na tom jako lidi bez diabetu.
Důležitá je hladina glykovaného hemoglobinu, ta koreluje s plochou pod křivkou glykémie v čase, tedy ukazuje vystavení tkání poškození glukózou.
Naposledy upravil ForeignerOnEarth dne 30. 12. 2017 01:44, celkově upraveno 1
ForeignerOnEarth
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 30. 12. 2017 01:42

U mne tohle hlídá moje žena, asi abych hlady neumřel. Když se zabejčím, dokážu držet několik denní totální hladovku, blbý je pak to, že není důvod na záchodě sklápět sedátko. Se všemi následními jevy. Ale těch svých 110 na své zhruba dva metry mívám +/- už roky. Moc s tou fyzičkou nenadělám, mám po nějakých havariích špatný kolena a i když železný nebolejí, nesmí se s nimi až do dřepu. Nestěžuji si, alespoň se nemusím bát artrózy. :-)

Asi bych mohl ještě dodat, že ta moje byla dvakrát na operaci s rakovinou, a nějak se jí nechtělo do chemoterapie, tak ji odmítla a v jakémsi Mamahelpu si sehnala návod jakéhosi švýcarského chirurga, což spočívalo s lisování šťáv z různé zeleniny (cca 0,2 litru denně) po dobu cca šesti týdnů. Prošla tou kůrou dvakrát, po jejím konci neměla na sobě gram tuku a byla svěží jak jitřní rosa. :-)

Zdravím
Naposledy upravil Puntík dne 30. 12. 2017 01:50, celkově upraveno 1
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ForeignerOnEarth 30. 12. 2017 01:49

Puntík: Psyllium dr. Popova je to, co mě už mnohokrát zachránilo od chcípnutí bolestí.
Já nejít 3 dny, tak potom je to na narkózu. Psyllium je nejdůležitější lék, co znám.
Každej, kdo ví přesně proč, ví, co je to bolest.
ForeignerOnEarth
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 30. 12. 2017 01:56

Problém je, že člověk při hladovce chodí jen na malou, zažívací trakt nemá do čeho píchnout. A když se to přežene a ztratí se chuť jíst, tak pak je to nejen na narkózu, ale i na šití. :-)

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ForeignerOnEarth 30. 12. 2017 02:01

Proto hladovka s psylliem plus bílou a zelenou zeleninou, to nemá žádné kalorie a vyrobí obsah střevní. Opatrně, ono psyllium zvětší svou objem mnohanásobně a musí se hodně zapít. Já už ho polykám skoro denně 10 let.
ForeignerOnEarth
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka