Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod DUDISKO 22. 12. 2017 22:45

Ja na rum ;-)
DUDISKO
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 22. 12. 2017 22:49

Od te doby co nemuzu sladky, snim tak dve tabulky cokolady tydne. Dlouhym testovanim jsem skoncil ma 70-75%.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod BigglesO27 22. 12. 2017 23:51

Tak nic špatnýho není ani na tom rumu, ostatně dneska jsem doplňoval obě komodity :D
BigglesO27
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dolgor 23. 12. 2017 00:38

Taky jsem dnes dvě lahve koupil, každá přes litr, snad dostanu aspoň cucnout. Nebo raději ne, ať tam nejdu po svátcích namlsanej zas.
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod DUDISKO 23. 12. 2017 07:50

To tak trochu k tým sviatkom patrí v tých našch malých krajinách ;-)
DUDISKO
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 23. 12. 2017 07:59

U nás doma jsou léta extrémně populární tzv. včelí úly nebo jinak také vosí hnízda, tam se uplatní jak ta čokoláda, tak ten rum. Na čokoládě nemá cenu šetřit, jak píše Radek71, těch 70% je optimum, 80-90% je už moc hořká, vaječný koňak si děláme domácí, z vajec od farmáře a z nějakého lepšího rumu, co se doma najde, i když i Božkov má kupodivu také svoje kouzlo.

K Vánocům mi vždy patřilo svařené víno a pečené kaštany, k tomu bílý sníh, letos je nabízené víno v Praze vesměs nic moc a sníh je jen v Alpách, takže jsem trochu zklamaný. Plánovali jsme vyrazit mezi svátky s Micinou na lyže, ale předpověď počasí je nepříznivá, slunce bude svítit asi jen 25.12. Ten nedostatek slunce a sněhu mi vadí i kvůli focení.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod DUDISKO 23. 12. 2017 08:54

Hmmm. Akurat manželke odyšiel tlmič na aute.. Kua zase na sviatky problem.. Tak som si dal bilinky /jager/ na upokojenie :-/
DUDISKO
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 23. 12. 2017 11:22

Čokoláda - víc jak procenta ovlivňuje chuť (a cenu) ne/přítomnost kakaového másla
Tip na rum do vaječňáku - v Lidlu mají tmavý rum (rum, ne tuzemák) sedmičku za 169 Kč, když se nechá vyvětrat tak je velmi pitelný.
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod standavfr 23. 12. 2017 12:12

Já letos obměnil hifiaparát,od přenosného po stacionární.Manželka moje je velmi tolerantní.
standavfr
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 23. 12. 2017 12:59

S tou čokoládou je více faktorů, které ovlivňují chuť a kvalitu. Procenta totiž nutně neznamenají objem kakaových bobů v čokoládě, ale vyjadřují objem kakaové hmoty v sušině, což u velkovýrobců většinou znamená objem kakaa a kakaového másla, tedy už meziproduktů z kakaových bobů a ty nejsou vůbec tak zdravé, jako když ji vyrábíte šetrně přímo z kakaových bobů. K výrobě čokolády teoreticky potřebujete jen velmi málo ingrediencí, ale o to více musíte hledět na jejich kvalitu, v principu potřebujete jen kakaové boby a sušenou třtinovou šťávu. Příliš dlouhý seznam ingrediencí svědčí o průmyslovém a nešetrném zpracování nebo potřebě kompenzovat nekvalitní suroviny. Dal bych si pozor na kvalitu čokolády, která stojí méně než cca 80 korun za tabulku, obsahuje rostlinné tuky, lecitin nebo příliš mnoho cukru nebo je seznam složení příliš dlouhý a vyskytují se v něm složité názvy nebo obsahuje jen malé procento kakaové sušiny např. 50 % a méně.

Z těch supermarketových kupuji Lindt, který se občas dá koupit i pod 70 Kč za tabulku.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 23. 12. 2017 13:10

No ja malem Pandoru kupoval loni, ale nakonec z toho nastesti seslo. Co me hlavne odradilo byla predstava, ze si nekdo v obchodaku hraje na luxus a lidi stoji frontu na chodbe a cekaji, az je milostive pusti prodavacka (co si hraje na high society) do obchodu. A teda na to, ze ten naramek stoji nejakych 8-10t, tak je to akorat prumerne zpracovany kus bezcenyho kovu. Ale loni sem byl fakt zoufale bez napadu a manzelka zminila, ze se ii to libi... Ale nakonec manzelka priznala, ze touzi po novy kytare, i kdyz s detma nestiha moc hrat. Se hned kupovalo lepe :-)

Jinak k rumu to mam snadne - mam tady lahev teple hory v XO verzi (degustovat zacnu dnes) a lahev toho lepsiho Diplomatica na piti s navstevama, aby to bylo dostatecne sladky, takze pohoda.

A jinak vosi uly mam taky nejradsi, ale jen par verzi. Nesnesu, kdyz sou suchy nebo se dokonce droly. To je hnus. Jinak vicemene peceny cukrovi nejim - je to na me hrozne suchy.

Jinak to ale kompenzuju na predkrmech a dezertech. Uz asi tri dny po sobe jezdime na obedy se znamejma a jestli takhle budu pokracovat, tak jsem na konci svatku jak sumo :-D Kazdopadne se zacinam stavat odbornikem ne restaurace v okoli Prahy, kde maji dobrou hernicku pro deti :-D

-- 23. 12. 2017 13:12 --

No a at se vyjadrim ke vsemu, tak ke kafi mam rad klidne rad 1-2 ctverecky 70-80tky. Ale pokud mam chut na sladky, tak mam nejradsi takovou tu vazenou cokolafu, co prodavaji v Nemecku v cukrarnach. Proste lita cokoladova placka (tak kolem 50) a na vrchu necim posypany. Od malin po chilly... A tam je teda ta spotreba horsi.

-- 23. 12. 2017 13:19 --

Grimjaur píše:Pravda, letos jsem do techniky něco vrazil, ale spíš vedla muzika. Během roku dvě nové černé krásky, to je radost na hodně dlouho. Dá se říct, že pořádná kytara mě baví furt. Nejstarší kousek mám z roku 87 to se vážně neohraje :).

Ja nedal letos do fototechniky skoro nic, ale zato nam ted v rijnu odesla televize a mycka a v lete sem kupoval komplet vybaveni ma litani s FPV copterou, takze to urcite neni tak, ze bych nevedel, co s tim a hledal co bych k tonu fotaku mohl koupit :-)
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod Grimjaur 23. 12. 2017 14:08

Nejlepší čokoláda je ta co je k dispozici. Rum už drahně let nekonzumuju, pouze jako součást vosích úlků a vaječného likéru. Kapr je zavražděn, naporcován, bramborový salát dotvořen, tedy je splněno a dnes už se budu jen flákat. Pokud má někdo chut na poetickou hudbu z Železného pasu, tak zde něco něžné vánoční atmošky http://www.youtube.com/playlist?list=PL ... gfcFLcw5ks. Vánoční přání se mi letos fakt nechce smolit, tak to zalepím muzikou.
Grimjaur
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 23. 12. 2017 14:35

No ja uz konzumuju jen obcas rum, obcas vino a obcas nejaky lepsi cider. Ty dve sklenicky cognacu nebo whisky za rok nekde ze skusnosti, to nepocitam. To je asi v kategorii, ze vykourim prumerne cca 0,5 doutniku rocne. No a pak klasika, kdyz nekde jsem tak si dam pivo. Ale celkove se spotrebou alkoholu dost zaostavam za republikovym prumerem. Specielne s tim pivem.

Btw. umel bys doporucit nejakou klasickou hudbu hranou rock/metalistama? Neco jako Dr. Viossy a treba Moonlight Sonata?
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod Grimjaur 23. 12. 2017 14:51

Lukáši asi ne, v tomhle směru mám spíš rád bud klasickou hudbu nebo pak už nářez. Jako dost věcií třeba při cvičení beru na procvičení prstů z klasiky. Hodně to pak jde slyšet u seveřenů např ve Wintersun, nebo u taliánů Rhapsody in Fire. Poslechni třeba tě to zaujme. Rhapsodáci třeba pěkně zpracovalli Novosvětskou od Dvořáka. To se mi hodně líbilo.
Grimjaur
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 23. 12. 2017 16:47

Jj, Rhapsoďáci, to se dá zapomenout i na jídlo. :-))
A Ježula - to má už s fototechnikou pořešený, tak spíš se - jako u L-HE - mění procesory, tedy kromě obligatoríí, jako jsou tílka a podobné. :-)

Hezké svátky všem a -
- Zdravím.
Puntík
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka