Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod pemar 17. 11. 2017 19:06

Mně se asi nejvíce nelíbí to omezení dojezdu. Je to přesně jako s těmi bateriemi v mobilu nebo ve foťáku, když na to musím myslet nebo to musím řešit, tak mne to omezuje a nechci to.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Radek71 17. 11. 2017 20:00

Ten trend je jasnej. Me uplne fascinuje predstava jak to bude treba 2025. Ten vozovej park ve firmach, ta debata na tema co koupit, remeslnici, “diesel” bude neco jako dnes auto s karburatorem (nekdo ho chce, ale prakticky je to blbost). To je uplnej bazen, co je prazdnej a vejde se do nej mnoho situaci. Hlavne to bude zajimave proto, ze auto stoji moc penez a jezdi 20 let stary auta bezne. Budou pokusy switchnout je do stavu veteran (moje byvale 560 SEC je uz na veteranskych znackach).... to bude cirkus.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod rodri 17. 11. 2017 20:02

Me by se elekromobil libil, na dojizdeni do prace a na kratky cesty. Jako hracka dobry, ale jako jediny auto do rodiny ani nahodou. Ze zasuvky se to zatim v rozumny dobe (pres noc)nabit neda, na to sotva staci nabijeci
stanice. Navic, co by masovy prodej elektroaut udelal s rozvodovou siti propagatori el.aut neresi, ani jak je nabijet na parkovistich u velkych sidlist. Ono nejde o ekologii, ale obrovsky prachy, ktery se v tom utopi a ktery zacalujou obycejny lidi jako v pripade biopaliv a solaru. Vzdycky se najde skupina uzitecnych idiotu ktera podpori jakoukoliv picovinu, pokud se jim nacpe do kebule, ze je nutna pro zachranu sveta.
rodri
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Roman_Skamene 17. 11. 2017 20:14

Staci zahlasit kuzelnu vetu "keby to malo zachranit jeden zivot..." a uz to ide. A zdravy rozum ide do pr... Teda do prec.
Roman_Skamene
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 17. 11. 2017 20:24

Naše generace už je, jak vidno, na sebezničující cestě. Já myslím, že tyhle věci časem vyřeší budoucí (další) rozšíření islámu, když podobným hloupostem neumíme dát za uši my sami. :/

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dolgor 18. 11. 2017 00:10

Tou garazi myslim zajisteny parkovani s elektrickou pripojkou kontra nahodny hledani volnyho mista na ulici. Ja si garaz pronajal. Parkuju tam porad, je to lepsi nez objizdet Komin kvuli mistu, loupat namrazu, snaset prstem malovany kydy mistnich anonymnich hrdinu, prerezany palivovy hadicky a pokutovou sikanu mestsky policie. Kdo nema v Brne brnenskou SPZ, chape.

...Ohledne zivotniho prostredi. Nase soucasna neschopnost predpovidat a vysvetlit chovani klimatu, at uz je zpusobeny cimkoli, by nas mela vest minimalne k tomu, abychom do planetarniho systemu nevrtali, protoze nevime, co to udela a kde je bod zlomu. Doby ledove nastupuji v radu nekolika let. 1. zari vedete prvnacka v krasnym teplym dni. Kdyz jde do osmicky, mate za barakem ledovec.
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod rodri 18. 11. 2017 01:07

Dolgor, dotaz mimo téma. nemáš něco společnýho s nickem Luděk Brno z grafiky pred x lety? Predpokladam, že Dolgorukij z Grafiky seš ty, ale ten LB mi tam nějak hapruje :-)) . To jen pro pořádek, abych měl přehled.
K těm garážím, já garáž mám, ale nikdy jsem v ní neparkoval, mám ji jako dílnu. Neparkuju ani na dvoře, parkuju venku na ulici, jsem línej otevřít vrata a zajet na dvůr, stejně tak manželka a syn, kteří mají kvůli práci vlastní auta. Mít elektromobily tak jsme v *****, tři nabíječky by nám dům neutáhl a jedna by nestačila.
A ještě k elmobilům - https://www.novinky.cz/auto/397203-v-si ... cnost.html - ne každej stát je z elektriky nadšenej ;-)
rodri
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dolgor 18. 11. 2017 01:21

Luděk Brno byl tuším z Bystrce a nikdy jsem ho neviděl :)
Tesla S je velký, silný a nehospodárný auto jako kterýkoli jiný svýho druhu:)
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod rodri 18. 11. 2017 01:29

Tak omluva, já si spojil Brno a Nikon.
rodri
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 18. 11. 2017 06:57

Já jsem vůči úřednickým přepočtům velmi skeptický, ale to v tom Singapuru je přesně to, co jsem měl na mysli, můj diesel je pod hranicí 160g CO2/km a nejde z něho takovým ten typicky smrad, na druhou stranu má tupou odezvu při sešlápnutí plynu a musím dolévat AdBlue.

S těmi bezzrcadlovkami je to podobné v tom, že jsou tlačeny agresivní reklamou, ale při podrobném zkoumání se mi vždy ukázalo, že je tam nějaké Čertovo kopýtko, že to nemá jen samé plusy. Ale i toho jako spotřebitel a zákazník moc neudělám, když Nikon přejde na bezzrcátka, tak na něj dříve nebo později budu muset přejít, ideálně ale bez zbytečného dokupování skel, prostě jen vyměním tělo a případně přidám nějaký redukční mezikus (čím méně, tím lépe).

Spíše než dilema bezzrcadlovka vs zrcadlovka řeším téma nekompromisní vs univerzální. Mám jasno v tom, že kdybych dělal různé žánry, fotil produktovou fotografii, krajinu, studio a občas nějaký ten amatérský sport, tak univerzální tělo typu Nikon D850 je nejlepší volbou. Protože ale fotim amatérsky a jen pro sebe, hraje pro mne mnohem větší roli stránka emocí. Asi i proto jsem tam spokojený s D500 a u D850 mi chybí to, co proti D500 nemá. Možná se dostanu do stejně fáze jako s jinými koníčky, kdy u lyžování jsem nekompromisní opustil a mám univerzální, takže se netrápím na mokrého sněhu a méně mne bolí nohy, ale ty emoce z nekompromisního vykrajování oblouků jsou pryč. U auta dtto, jezdím už léta něčím užitečným a univerzálním, co funguje za všech podmínek, ale jen vzpomínám na to, když jsem zablbnul se Subaru. U lyžování je pakárna mít lyže navíc, u auta je pakárna živit dvě auta, rozum vítězí. Podobně u pingpongu zvítězil rozum a já hraji s nějakou Stigou Boost, což je něco, co mi umožňuje se trefit na stůl i v situaci, kdy ten míč trefím ve špatné pozici. Když jsem si nalepil Butterfly Tenergy, šly moje výsledky dolů, protože trénink jednou týdně nestačí, ale zábava také, protože už jsem nepropaloval mnohem lepší soupeře nekompromisním topspinem (teď s nimi prohrají také).
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Ganec 18. 11. 2017 10:01

pemar píše:S těmi bezzrcadlovkami je to podobné v tom, že jsou tlačeny agresivní reklamou, ale při podrobném zkoumání se mi vždy ukázalo, že je tam nějaké Čertovo kopýtko, že to nemá jen samé plusy.
Napríklad?
Že by si bol na tom stratový, keby si predal svoje Nikkory? ^^

Inak posledné agresívne reklamy na foťáky tu boli len do roku 2014.
Vtedy boli mestá vytapetované billboardami so zrkadlovkami. Podobne ako reklamami mobilných operátorov:
Obrázek
.. až som o tom napísal článok
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fidko 18. 11. 2017 10:22

Ganec, nemohol by si sa na to fakt ***** ? Kazdeho tu otravujes, kazdemu tu lezies na nervy a si na smiech.
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 18. 11. 2017 11:21

Puntík píše:Z toho všeho si myslím, že jeden z mých kantorů měl pravdu, když říkával, že zelení jsou jen převlečení bolševici. Prostě jako meloun. Navrch zelení a vevnitř rudí. ;-)

Zdravím

Tak viz volby. Lidi jakoby nadavaj na KSCM(coz plne chapu) a pak hodi listek byvalemu stebakovi(coz jiz nechapu). A ze Bures neni zdaleka jediny, kdo byl v minulem rezimu hrdym komancem, ktery se pote presunul do jine strany.
Ve vysledku je to mozna ale jedno, kdo je u koryta, stejne taha za nitky Soros. Bohuzel toto jmeno mnoho lidi vubec nezna, natoz aby vedeli, jak jsou jeho nitky (cti miliardy) rozlezle po celem europarlamentu...
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 18. 11. 2017 11:25

pemar píše:.. rozum vítězí. Podobně u pingpongu zvítězil rozum a já hraji s nějakou Stigou Boost, což je něco, co mi umožňuje se trefit na stůl i v situaci, kdy ten míč trefím ve špatné pozici. Když jsem si nalepil Butterfly Tenergy, šly moje výsledky dolů, protože trénink jednou týdně nestačí, ale zábava také, protože už jsem nepropaloval mnohem lepší soupeře nekompromisním topspinem (teď s nimi prohrají také).
To mne ide viac o zábavu ako o absolútne výsledky.
(ktoré sa .. mimochodom .. so zábavou dostavujú tiež)

Keď som si asi pred 10 rokmi dal na skúšku Stiga energy absorber (antitopspin), tak ma to síce bavilo o čosi menej (lebo som s tým nemohol hrať všetko to čo dovtedy), ale moje výsledky šli hore. Problém ale bol, že potom kamoši so mnou už nechceli trénovať. Ich to nebavilo, mňa to nebavilo .. tak som sa znova vrátil k normálnym poťahom.
Vlastne ani tie výsledky by neboli garantované: vo vyššej lige (v ktorej som teraz) by som si už s anťákom moc nezahral, keďže tam sú už skúsenejší hráči, ktorí na to vedia hrať (vlastne už to viem aj ja).

To je podobné ako keby som mal zrkadlovku: nielenže ma s ňou nebaví fotenie, ale tiež by som ju nemohol používať vtedy keď chcem (keďže by som si ju už nebrával tam, kde by si zvyčajne brávam bezzrkadlovku). Skutočná pridaná hodnota by bola otázna (lepší snímač by síce pomohol, ale chýbajúca stabilizácia, roztrasenie mechanickými časťami a menej použiteľné sklá by to zase zhoršovali).

PS: akurát mám Tibhar MX-P .. čo je ich najrýchlejší poťah, ako pozerám v katalógu
Boot-a mal spoluhráč (a možno ešte stále má) a pochvaľoval si .. si mi dal chrobáka do hlavy .. asi ho skúsim aj ja o<:)
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 18. 11. 2017 11:45

Petr Luňák píše:
Puntík píše:Z toho všeho si myslím, že jeden z mých kantorů měl pravdu, když říkával, že zelení jsou jen převlečení bolševici. Prostě jako meloun. Navrch zelení a vevnitř rudí. ;-)

Zdravím

Tak viz volby. Lidi jakoby nadavaj na KSCM(coz plne chapu) a pak hodi listek byvalemu stebakovi(coz jiz nechapu). A ze Bures neni zdaleka jediny, kdo byl v minulem rezimu hrdym komancem, ktery se pote presunul do jine strany.
Ve vysledku je to mozna ale jedno, kdo je u koryta, stejne taha za nitky Soros. Bohuzel toto jmeno mnoho lidi vubec nezna, natoz aby vedeli, jak jsou jeho nitky (cti miliardy) rozlezle po celem europarlamentu...

Pochybujem že by dnes niekto nepoznal Sorosa a jeho negatívny vplyv na eu politiku obecne. Možno nejaký pastier na lazoch...
bob222
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka