Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod bob222 17. 11. 2017 14:04

Je to pekné, len sa bojím že ten dojazd asi bude pri ekojazde 84 km/h s jednou 40 kilovou bonckou.
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Fidko 17. 11. 2017 14:10

No ak som to pochopil spravne, spravi 640 mil dialnicnou rychlostou :)
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pemar 17. 11. 2017 15:16

Pokud vím, tak žádné revoluční baterky nikdo nevymyslel, takže to bude asi spíše klasická americká bublina.

Fakt ale je, že pokud se současní EU ekologové nevzdělají v oblasti fyziky, bude elektromobila vynucovaná i politiky a legislativou, takže i já plánují přechod na elektromobilitu, cca někdy od roku 2020-2021. Kdyby ale moje rozhodnutí nikdo neovlivňoval, tak zůstanu u dieselového pohonu, který je dnes už pro mne dostatečně ekologický, dokud jezdí všechny ty staré nákladní auta a létají letadla, necítím potřebu si hrát na ekologického zachránce planety.

Ale podle mne se najde spousta nepřemýšlejících Hujerů, podobně jako s těmi bezzrcadlovkami.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Roman_Skamene 17. 11. 2017 15:16

Pôvodne som bol Teslou nadšený. Ale čim ďalej, tým viac si myslím, že Tesla skôr či neskôr skrachuje (respektíve investori ju roznesú v zuboch) a elektromobil (s výnimkou špeciálnych použití) nie je riešenie pre zajtrajšok.
Roman_Skamene
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 17. 11. 2017 15:28

Tak ono kdokoliv, kdo prijde s atraktivni a realistickou nabidkou pohonu, ktery nepotrebuje ropu, tak ma v teto dobe zadelano na maler. A ne proto, ze by ze strany "bezneho lidu" o to nebyl zajem.

No nic, ted jsem se fakt zasmal u billboardu...
Přílohy
IMG_20171117_151741.jpg
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod al.vlado 17. 11. 2017 15:33

Roman_Skamene píše:Pôvodne som bol Teslou nadšený. Ale čim ďalej, tým viac si myslím, že Tesla skôr či neskôr skrachuje (respektíve investori ju roznesú v zuboch) a elektromobil (s výnimkou špeciálnych použití) nie je riešenie pre zajtrajšok.

Ked to niekto presadi, lebo mu to bude mocno vyhovovat, tak to bude riesenie pre zajtrajsok, ci sa nam to bude pacit, alebo nebude. A hotovo. :D :D
al.vlado
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pavelmeli 17. 11. 2017 15:37

Ekologické je jen pozlátko... Moc se nepropaguje, že ta elektřina k nabití se musí někde vyrobit a to většinou ne moc ekologicky. Až skončí životnost baterií, jak se s nimi naloží. Norsko, kde vláda tvrdě elektromobily prosazuje, začíná narážet na problém počtu nabíjecích stanic... To není minutová záležitost, jako když u pumpy dolejete plnou a dalších cca 1000km se nemusíte o palivo zajímat. Už takhle jsme na elektřině až moc závislí, jak tu nedávno někdo poznamenal.
P
pavelmeli
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 17. 11. 2017 15:39

Moja základná otázka je vždy, kde sa nabije 40 áut z jedného paneláku. A tam končí nadšenie...
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pemar 17. 11. 2017 15:47

Jo, jo, bezzrcadlovky a elektroauta mají něco společného. člověk si musí dávat pozor, aby se mu nevybily baterky :-)
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Roman_Skamene 17. 11. 2017 15:57

al.vlado píše:
Roman_Skamene píše:Pôvodne som bol Teslou nadšený. Ale čim ďalej, tým viac si myslím, že Tesla skôr či neskôr skrachuje (respektíve investori ju roznesú v zuboch) a elektromobil (s výnimkou špeciálnych použití) nie je riešenie pre zajtrajšok.

Ked to niekto presadi, lebo mu to bude mocno vyhovovat, tak to bude riesenie pre zajtrajsok, ci sa nam to bude pacit, alebo nebude. A hotovo. :D :D

To je možné. Ale to je (z môjho plebs pohľadu) vec, čo neviem ovplyvniť, takže si z toho hlavu nerobím. Len konštatujem, že čistý elektromobil zrejme nebude to, čo ma bude na dôchodku voziť z vyšetrenia na vyšetrenie :-D
Roman_Skamene
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 17. 11. 2017 17:30

Asi je pravdou, že by elektroauta mohla sloužit jako městská vozítka firmám jako je třeba - Dáme jídlo a pod. pokud budou mít vlastní garáže. Podobně jako je někde plánováno roznášení drobného zboží drony. Ale jsou oblasti, kde se nemohou uplatnit, navíc je (a bude) jejich ekologický přínos nicotný, pokud budou jezdit po pneumatikách, které jsou hlavním (a neodfiltrovatelným) zdrojem prachu. Celosvětově srovnatelným se zdroji, jako je vypalování pralesů (nejen) v Indii. Z toho všeho si myslím, že jeden z mých kantorů měl pravdu, když říkával, že zelení jsou jen převlečení bolševici. Prostě jako meloun. Navrch zelení a vevnitř rudí. ;-)

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 17. 11. 2017 17:38

pavelmeli píše:Ekologické je jen pozlátko... Moc se nepropaguje, že ta elektřina k nabití se musí někde vyrobit a to většinou ne moc ekologicky.
Tu skôr ide o to, že ropa proste dochádza. A nová sa netvorí. Už nebude.
(a keď, tak len tá, ktorú je neekonomické ťažiť)

Videli ste "Až dojde ropa - drsné varování"?
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 17. 11. 2017 17:45

Těch řešení je více, vodík, bionafta, etanol, ... baterie nejsou si to nejlepší. A je třeba měřit celý proces od výroby přes recyklaci.

Nepřekvapilo by mne, kdyby můj 200k Diesel byl ve finále ekologičtější, než Tesla.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Dolgor 17. 11. 2017 18:15

O prachu z brzd a pneumatik se dost mluví, ale moje reálná zkušenost celoročního cyklisty je ta, že *****í hlavně dieslová auta. Když mě v kopci míjí malý benzíňák, ani ho nevnímám. Když projede dieslový osobák, jsem na mrtvici z udušení.

...U elektroaut není problém přesun zdroje energie, protože není třeba pálit uhlí a mazut, když máme tolik čistších konvenčních i obnovitelých alternativ. Problém je infrastruktura - nabíjecí stanice pro každého, a nebo změna technologie akku - nabíjení v reálném čase. Dnes jsou elektroauta jen pro lidi s garáží a nejspíš se to moc rychle nezmění.
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Radek71 17. 11. 2017 18:40

Ovsem do garaze (privatni) vzjizdi jenom duchodci. Ja mel 4 roky garaz v praci a parkoval jsem tam 1x, v me garazi v baraku, vytapene, kterou jsem po 10ti letech prodal letos jsem neparkoval ani jednou. Nikdy jsem nikdy nebyl u nekoho, kdo si parkuje master auto svoje nebo manzelky v garazi (leda o dovolene, kdyz leti ledadlem). Jsou tam jenom motorky nebo ruzny cabria apod. Tedy za mne i tak silenej opruz, samozrejme nekdo kdo nemuze zaparkovat venku, tak je garaz parada. Pro lidi co bydli na sidlistich to nebude nikdy, nebo jenom tehdy, kdyz se budou menit bloky na benzine. Nejvic happy je ale vec, ze se to da zivit z nocniho proudu. Nebo kdyz si nedas prioritni nabijeni, tak to budou zapinat dispeceri v elektrarnach, jak se jim to bude hodit = takova sit mikroprecerpavacich elektraren.
Radek71
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka