ondrasheq píše:Kulervoucí fotky a použitá technika spolu nemusí korelovat, proč by měly?......
Někteří si tady toho Gance fakt zasloužíte.

Zdravím
Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
ondrasheq píše:Kulervoucí fotky a použitá technika spolu nemusí korelovat, proč by měly?......
Tak to je na tom Fuji celkom dobre, keďže máš ešte len staršiu generáciu Fujín (ktorá napríklad ešte nemala vychytané ostrenie, ani nemá stabilizáciu/dotykáč) a u Nikonu máš FF (teda to najkvalitnejšie, čo zrkadlovky môžu ponúknuť)Dolgor píše:S Fuji fotím 3,5 roku, s Nikony od roku 2005 a nemám jasno, co je lepší. Na něco ten a na něco onen
Hehe, aha ako odpovedal voľákyForeignerOnEarth píše:Jenže v Nikkoru 16-80/2.8-4 je obsažen i objektiv 16-55/2.8-3.5 přičemž až do 24mm je to stále f/2.8.
FotoABC píše:16-19mm f/2.8
od 20mm je to 3.0
35mm má 3.3
40mm má tuším 3.5
To je podobný rozdiel, ako rozdiel medzi držaním pollitrového krígľa a litrového.ForeignerOnEarth píše:Já nevím jestli máš tak špatnou krční páteř, že 600 g znamená "nic nenesu" a 1200 g znamená "vláčet zátěž a zničím si krční páteř"
ondrasheq píše:bob222 píše:Máme tu nového heavy usera. Hlavne že fuji stojí s 18-55 skoro 2x toľko ako ten nikon. Ale to nevadí.
Inak nikon nemám a nadradenosť systému posudzujem na základe gulervoucích fotek, ktoré dokážu vytvoriť ich majitelia.niektorí fujinkári to dokážu, tak snáď sa dočkám.
Ale nestojí, X-E2s + 18-55 jsem bral z eBaye za 20 (hlavně protože tady se už neprodává), což je tady cena nějaké D5600 + 18-55.
Kulervoucí fotky a použitá technika spolu nemusí korelovat, proč by měly? Celou dobu jsem psal jen o tom, že mě focení baví víc, ne že fotím líp.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků